Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Durf heel veel dingen niet meer te eten

Hallo,

Mijn naam is Lola en ik ben 21 jaar oud. Sinds een jaar durf ik heel veel dingen niet meer te eten. Er zijn in het verleden ook wel dingen gebeurd met kort stikken (wat er meteen ook weer uit kwam) dit heeft mij denk ik uiteindelijk tot dit punt gebracht. Voor mij voelt het altijd of het eten blijft hangen na dat ik wat gegeten heb. Soms heb ik er minder last van en durf ik iets meer te eten, maar vaak heb ik er veel last van en gaat het eten ook bijna niet. Als dit gebeurd praat ik er dan ook heel veel over om een soort geruststelling te zoeken. Die uiteindelijk kort helpt.

Door deze klachten ervaar ik veel slijm in mijn keel en soms doet mijn bovenrug ook pijn na het eten. Net alsof het eten wat vast zat dan pas zakt, maar bijvoorbeeld met wat drinken of een boer laten voelt het nooit of er dan echt wat zit. Ik ben al vaak voor deze klachten bij de HA geweest en zit nu uiteindelijk ook bij een psycholoog, maar ik kan het maar niet geloven dat er echt niks vast zit/blijft hangen in mijn keel. Naar mijn idee heb ik iets medisch, maar heel veel zeggen dat het niet zo is. Daarom zoek ik eigenlijk mensen die ook dit zo ervaren of ervaren hebben.

Zijn er meer mensen die niet meer/minder durven te eten door de angst dat er iets mis is met je keel? Dat het eten blijft hangen?

Lola
16-11-2023
laatste reactie: 20-11-2023

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hi,
Ik heb reeds meer dan 3 jaar last van mondbranden. Ik heb hierdoor een angststoornis ontwikkeld en ik ben extreem bang mijn mond te beschadigen. Dit ging ook gepaard met geen scherp voedsel zoals bijvoorbeeld broodkorsten of chips durven eten. Enige tijd later kon ik bijna niet meer eten, niets eetlust meer en was op korte tijd een aantal kilo’s afgevallen. Ik heb van mijn dokter het medicijn Remergon gekregen. Dit is een antidepressivum met als bijwerking dat je er honger van krijgt. En dit helpt bij mij heel goed. Ik ben zeker niet van mijn angststoornis vanaf, maar ik kan wel terug eten. Ik ben bijna 60 jaar. Jij bent pas 21, als je huisarts zegt dat je niets mankeert, geloof hem dan maar. Ze hebben heel lang gestudeerd en weten echt wel wanneer iets ernstigs is. Heel veel goede moed gewenst.
Groetjes,
Denise.

Denise
20-11-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |