Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Last van een doodsangst

Omdat het oplucht om te praten, bij deze mijn verhaal. Mijn hele leven heb ik al last van een doodsangst angst om dood te gaan dus. Ben nu 61 maar het heeft altijd meegespeeld, al heb ik ook ups gekend. Ik hoef maar iets te voelen en ik denk dat ik een hartaanval krijg. Door die angst wordt het er natuurlijk niet beter op, gaat je lichaam op reageren en dan denk ik helemaal dat ik er ben geweest. Ben onder behandeling van een psychiater, maar tot op heden lukt het niet om zelf en met medicatie de angst weg te krijgen. Misschien toch maar weer eens, inderdaad weer eens, een psycholoog. Maar tot nu toe heeft het weinig geholpen. Vroeger ben ik ooit heel lang onder water gehouden en daar komt m.i. die angst vandaan. Alleen de medische wereld heeft het voor mij geen plekje kunnen geven. Ik blijf met die angst leven. Elke dag de ene dag wat meer dan de ander, ´ben ik ermee bezig´. Behoorlijk vermoeiend ook. Zijn er meer mensen die dit zo ervaren?

Caroline
11-10-2023
laatste reactie: 16-10-2023

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi Caroline. Mijn vader is gestorven toen ik zes jaar was en heb ongeveer sinds mijn 11e last van angst en paniekaanvallen. Sindsien ben ik bang voor de dood. Ik weet niet of dit hetzelfde is, maar extreem en nu ik 54 ben en ouder wordt, worden de aanvallen erger. Twee jaar geleden, na erg lange tijd, weer hulp gezocht, van her naar der gestuurd en nóg bezig met het vinden van 'de juiste praktijk. Weer ergens anders en weer met iemand anders, weer mijn verhaal gedaan en weer verschillende uitspraken.
Ik ben er elke dag mee bezig, de ene dag wat minder dan de ander, maar zo vermoeiend. Soms lijkt het alsof ik kortsluiting maak in mijn hoofd en ben al wel eens neergeklapt. Ik word niet gehoort of ze nemen me niet serieus, geloven me niet...ik probeer het met ademhalings- en ontspanningsoefeningen onder controle te krijgen, wat ietsje lukt soms, maar ze begrijpen niet, dat, dat maar voor eventjes is en de angst maar blijft terugkomen, soms zelfs erger hierdoor. Zo moeilijk!! Groetjes Katja

Katja
16-10-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |