Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Ik ben een 40 jarige vrouw

Hallo,

Ik ben een 40 jarige vrouw. Mama van 3 Kids. Mijn klachten zijn begonnen na de geboorte van de tweeling. Al op spoed gezeten en daar kwam tietze, ik en chronische hyperventilatie uit. Leef sindsdien ook met chronische stress. Nu sinds 3 weken kortademig. Naar huisarts geweest. Hartslag was 103, saturatie was 99 en bloed was volledig in orde. Zij schreef me pilletjes voor om de hartslag te verlegen. Nu was dit een momentopname en is mijn hartslag in rust tussen 60-70. Die pilletjes neem ik dus niet. Achteraf zei de arts dat de pilletjes ook zijn om de stress te minderen. Sindsdien dus continu gefocust op ademhaling en hartslag waardoor ik het gevoel heb dat alles in het honderd loopt. Veel zuchten naar adem (adem al 10 jaar te hoog). Zijn er mensen die zich hier in herkennen en eventueel tips hebben?

Anoniel
09-10-2023
laatste reactie: 21-11-2023

3
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ik herken wel wat dingen zoals de chronische stress. Bij mij is de hartslag vaak rond de 80/100 in rust. als ik al een beetje pieker dan zit ik zo boven de 100. En dan krijg ik er ook nog een flinke overslag(en) bij en dan ben ik weer helemaal in paniek. Ik meet de laatste tijd hier en dan wel eens mijn hartslag en bloeddruk zodat ik wat rustiger word. Ademhaling heb ik ook jaren gehad, elke keer wil ik het overnemen maar dat was ineens over na een aantal maanden ademhalingsoefeningen doen. Ik zou het zeker aan willen raden om op tijd rust te nemen, en het over je heen te laten komen, hoe moeielijk het ook kan zijn en Praat erover meschien dat iemand die dicht bij u staat je kan helpen gerust te stellen. Groetjes

anoniem
10-10-2023
Reageer:
Enige wat ik kan zeggen; bezoek eens een osteopaat!

Henry
22-10-2023
Reageer:
Heel herkenbaar .KOMT GOED VEEL INFO LEZEN OVER HOE JE GEEST JE LICHAAM BEINVLOED EN DE DAARIIT VOORKOMEMENDE KLACHTEN PIJNTJES EN ROTGEVOELENS .ANGST OM DE ANGST .Begrijpen opslaan je oude denkwijze wissen.Het zit tussen de oren is makkelijk gezegd ook al KOMT het zich daarop neer.Kemnis is macht heb je de macht heb je controle over lichaam en geest.Komt goed veel INFO lezen wat je geest doet en je lichaam laat voelen .SUSSES STERKTE ECHT HEEL ENG EN LASTIG LEVEN GIN JE NIEMAND ALTANS IK NIET.

George
31-10-2023
Reageer:
Heel erg herkenbaar, ik leef hier al bijna 20 jaar mee. Sommige periodes gaan beter, anderen slechter. Wat me erg heeft geholpen is alle info van de hyperventilatiecoach. Ik kan geen link hier delen, maar als je haar (Nicole) googelt, kom je er terecht. Heeft ook een erg fijne en uitgebreide podcast met alle specifieke klachten door hyperventilatie. Heel veel sterkte!

Anne
21-11-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |