Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Mijn dochter van 17 jaar

Hallo. Ik heb een dochter van 17 jaar. In juli van dit jaar heeft zij tijdens de zomervakantie in Spanje voedselvergiftiging opgelopen. Eén hele dag is ze hier goed ziek van geweest. Ze heeft in totaal 4 x overgeven. Daarnaast had ze ook buikgriepklachten erbij. Dit was haar eerste ervaring met overgeven. Nu een paar maanden later heeft ze nog steeds moeite met eten omdat ze bang is dat ze dan weer moet overgeven. Ze weet beter dat het niet zal gebeuren, maar toch lukt het haar niet in over die angst heen te stappen. We zijn al een paar keer bij de huisarts geweest en een psychotherapeut gesproken. Dit alles heeft helaas nog niet mogen baten.

Onlangs was ze ook gestart met de pil levonorgestrel/ethinylestradiol. Hier had ze ook heel veel bijwerkingen van. Uiteindelijk hebben we besloten dat ze hiermee maar even moet stoppen. Dit wil zij zelf ook. Door die vage klachten kom ze niet eens naar school.

De angst die zij heeft voor het eten geeft mij, en haar natuurlijk ook, veel zorgen. Door het weinig tot niet eten valt ze namelijk af. Helaas heeft ze niet al teveel reserves, ze weegt op dit moment 46 kg.

Wat kunnen we het beste doen?

Anoniem
08-10-2023
laatste reactie: 17-11-2023

3
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoii ik weet precies hoe uw dochter zich voelt, ik ben zelf ook een meisje van 17 met deze angst. Ik durf zelf ook heel weinig te eten maar probeer toch de dingen te eten die ik het meest 'veiligst' vindt. Bijvoorbeeld gekookte groentes, crackers, liga's, toast. Eigenlijk dus gekookt eten en verpakte dingen.

Misschien kunt u met uw dochter bekijken wat veilige opties zouden zijn voor haar? wat mij ook helpt is weten dat als je helemaal niks eet/geen vitamines , je een slechte weerstand krijgt waardoor je ook ziek kunt worden.

Ik hoop dat dit een beetje helpt. liefs

Morris
17-11-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |