Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Mijn dagelijkse zorgen

Hallo, allereerst ik ben Rens en ben 22 jaar oud, en zou me eigenlijk helemaal niet bezig moeten houden met mijn gezondheid en zeker niet met dit forum. Het is bij mij begonnen na een hoop stress en spanningen. Ik was in italie en kreeg begeven moment ontzettend hoofdpijn en oogpijn. Dusdanig dat ik even moest liggen met de ogen dicht en na een half uur was het weg. Dit kwam vaker weer terug en was erg bang voor een hersentumor, omdat een vriend van me hieraan overleden is en weet hoe het begonnen is. Dus heb ik bij Prescan een MRI laten maken van mijn hoofd. Voor dat ik de MRI had was ik heel angstig dat ik een hersentumor had en heb ik hierdoor extreem veel angsten en stress gekend, hiervoor ook oxazempan gepakt.

Eenmaal de MRI gehad bleek deze helemaal goed en is er nergens geen een afwijking geconstateerd. Daar was ik op dat moment erg blij mee.

Niet heel lang erna begonnen de vage klachten. Vaak een algeheel ziekerig gevoel wat spontaan komt en ook weer zo weg kan zijn. Vermoeidheid, rugpijnen overal in de rug komt en gaat weer. Nekpijnen wat komt en gaat. Slechte weerstand en vaak verkouden of moeilijk aden krijgen. Pijn aan de huid wat komt en gaat. Savonds en smorgens pijn aan mijn rechter oog met draaien (zie verder hetzelfde met beide ogen). Tintelingen in mijn benen (soms erger soms minder). Spierstijfheid in benen soms wat meer links, hoge bloeddruk en snelle hartslag, angstig en neerslagtig, ongeduldig en zenuwachtig, soms een onwerkelijk gevoel en watten in mijn hoofd. Vaak kouden handen en voeten. Vermoeidheid. Af en toe zelfs despresieve gedachten/gevoelens (heb ik nooit eerder gehad) En zo kan ik nog wel even door gaan.

Af en toe is het zo erg dat ik echt niet meer weet wat ik moet doen. Waar is die tijd dat ik me gewoon goed voel? Weer lekker zorgeloos mijn ding kan doen?

Ik heb al een paar keer bloed laten prikken, deze was volgens de dokter elke keer goed, maar door een beetje eigen research te hebben gedaan is het verrevan goed.

B12 is verlaagd 200
Vitamine d is verlaagd 51
Foliumzuur is verlaagd 8,9
Ferritine is 230
Ijzer 28
HB 11
Kalium 3,6
Ook is een snelle schildklier geconstateerd

Ook heb ik geprikt op Lyme en hier is niets uitgekomen.

Ik heb ook al een afspraak gehad bij de neuroloog, die heeft ook mijn MRI beelden bekeken en zegt dat het 100% geen MS is. Ook zegt hij vanwege de bloedwaarden op Lyme dat het GEEN lyme is, terwijl de klachten die ik ervaar echt 1 op 1 overeen komen.

Wat mijn doel is van dit berichtje is misschien lotgenoten spreken over jullie ervaringen, mijn doktoren/neurologen zeggen er is niks. Terwijl ik echt iemand ben die normaal nooit ergens last van heeft of zeurt vind ik dit wel erg raar.

Met zoveel klachten MOET er iets zijn, het kan werkelijk niet anders. Ik hoop dat ik met iemand in contact kan komen die in het zelfde scheutje zit of gezeten heeft.

Ik loop al bij een coach maar dat helpt me niet buiten dat ik gewoon mijn dagelijkse zorgen kan bespreken.

Groetjes




Rens
28-09-2023
laatste reactie: 05-11-2023

3
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hey! Mijn mama heeft de ziekte van Lyme gehad en was daar enorm ziek van (nekstijfheid, hoofdpijn die erger werd in ruglig, gewichtsverlies, weinig eetlust, dubbel zien aan 1 kant, rode kringen op huid). Is uiteindelijk via bloedonderzoek gediagnosticeerd en via een lumbale punctie en MRI scan bevestigd. Als ik jouw klachten hoor denk ik niet meteen aan Lyme aangezien bloedonderzoek en MRI beiden negatief zijn. Bij oog en hoofdpijn door Lyme zouden ze wel iets op je MRI hersens gezien hebben ;)!

Lieselot
23-10-2023
Reageer:
Hai Rens,
Ik herken veel van je klachten. Hartkloppingen, nekpijn, hoofdpijn, koude handen, spierpijnen, maagzuur/keelpijn, duizelig, wazig zicht, vermoeidheid...Loop al zes jaar met veel verschillende lichamelijke klachten en denk dat ik geen piepert ben, was altijd wel een vlotte meid (voor de buitenwereld nog steeds).
De artsen zeggen altijd 'stress'. Dat is leuk, maar chronische stress is uiteindelijk ook hartstikke ongezond. En de klachten zijn heel echt.
Het zorgeloze gevoel is bij mij ook allang weg en dat mis ik enorm. Ook bij mij is het geen MS of Lyme. Eerlijk gezegd is naar de dokter gaan lastig omdat de klachten zo divers zijn. Ik begin te neigen naar een holistisch arts omdat die het grote plaatje bekijken, het geheel van klachten. Alleen, hoe weet je of je bij een goede zit? Ik hoop dat je snel een oplossing vind en verder kunt met je leven.


Sabine
26-10-2023
Reageer:
Hey rens, alle klachten komen van gedachten.
Jij bent teveel gefocust op je lichaam,
Je houdt je met zaken bezig waarbje geen verstand van hebt, de doktoren hebben lang gestudeerd om de kennis te hebben.
Geen enkele specialist zou jou naar huis sturen als je iets had!
Ze zijn er juist om je te helpen, dat is hun taak!
Jij moet leren afleifin te zoeken, verleg je focus op andere zaken.
Hobby's, klussen, iets in ieder geval wat je leuk vind. En ik zou je symptomen opschrijven in een dagboek, dat gaat echt helpen.. succes ermee ! ....en als laatste..verban google!! Google stuurt je het liefste meteen door na een begrafenis ondernemer..bij elke klacht is het vrijwel meteen ernstig.

Paul
05-11-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |