Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Ziekteangst die mijn leven beheerst

Ziekteangst die mijn leven beheerst

Ik ben 25 jaar en sinds een half jaar bang voor alle ziektes met een K. Ik was zwanger van mijn tweede zoontje en was onzeker en twijfelde over bloedverlies. In het ziekenhuis hebben ze een uitstrijkje gemaakt. Ik moest 2 weken wachten op de uitslag. Ik stond vanaf dag 1 al met 1 voet in het graf. Na een paar dagen kreeg ik mezelf niet meer onder controle de angst nam het over en ik pluisde heel internet af. Ik begon te trillen, paniekaanvallen te krijgen. Ik hoefde geen eten meer. Ik wist het zeker ik ging dood. Ik ben naar de huisarts gegaan ze hebben de crisisdienst voor me gebeld en gestart met medicatie.

Van de medicatie werd ik weer angstig door de zwangerschap, toch begonnen omdat ik niet meer voor mijn andere zoontje kon zorgen. De artsen zeiden dat stress erger was als het medicijn voor mijn ongeboren kind.

Daarna werd het slokdarmkanker, maagkanker 2 keer naar de huisarts geweest. Huisarts verwees me door naar KNO, maar voor die tijd had ik al een gastrocopie in het ziekenhuis.
Gelukkig niets aan de hand.

Op vakantie op ibiza voelde ik een bult op mn rug, weer weken aan kanker gedacht. Bij de huisarts na weken pas) niets aan de hand.
Bleek een athoroomcyste te zijn.

Bevallen van mijn zoontje. Door medicatie 1 procent kans op ademhalingsproblemen. Mijn zoontje huilde niet bij de geboorte, hij had een natte long en een klaplong. Ik durde niet eens te denken dat het met elkaar te maken had. Zal het dan toeval zijn? Want ik had wel een snelle bevalling die het ook kon veroorzaken.

Kortom mn gedachtes maken me helemaal gek. Ik denk altijd dat ik mijn kinderen niet zie opgroeien, ik durf niet voorruit te kijken. Soms durf ik niet eens te denken dat het goed met me gaat. Het maakt me misselijk. Deze ziekte beheerst mijn leven, ik heb een zoontje van 8 weken oud waar ik vollop van moet gaan genieten.

Afgelopen maandag, ik krijg mn broodje niet weg. Ik moest denken daan de KNO afspraak van huisarts, waar ik niet ben geweest omdat ik een gastrocopie heb gehad. Ja hoor keelkanker zit in mijn hoofd. Het zelfde liedje vanaf begin af aan. De ene keer denk ik je hebt deze klachten al meer als 3 jaar af en toe anders was je allang de pijp uit geweest mocht het kanker zijn had ik allang meer klachten gehad dan af en toe een broodje niet weg krijgen. Volgende week vrijdag kan ik pas terrecht. Het is killing.

Sorry voor het lange verhaal maar het lucht op.

Sara
21-09-2023
laatste reactie: 28-02-2024

6
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi,
Ik versta volledig wat je bedoeld. ik ben een 44 jarige gast en ik heb ook al lang hypochondrie. Van het minste dat ik heb denk ik dat ik ga doodgaan.(ter ergenis van mijn vriendin soms)
Is inderdaad lastig leven met die ziekte. zo erg dat je soms vergeet te leven. Op het einde van de rit soms denk ik dat we meer bezig zullen geweest zijn met ziek worden en dood gaan dat er met ons op termijn eigenlijk niets zal overkomen. Maar maak dat je brein maar eens wijs. pfffff zo vermoeiend.
K denk dat aanvaarden een groot hoofdstuk is. Als het zo is dan is het zo als we ziek worden en iets hebben. Ik probeer er ook aan te werken. Je bent niet alleen dat wou ik juist zeggen!!! je bent nooit alleen :)
grtz

Kevin
27-09-2023
Reageer:
Helemaal hetzelfde.
Elke dag is een doodstrijd die niet moet worden gestreden

Lennart
08-12-2023
Reageer:
Ik herken mijzelf zo in jou verhaal. Ik ben mama van 2 kinderen. Ik denk dat ik altijd al wel last heb gehad van ziektevrees. 7 jaar geleden ben ik moeder geworden en is het nog veel erger geworden. Dat stukje over niet vooruit durven kijken vind ik ook heel lastig. Ik ga volgend jaar trouwen en hoewel ik hier onwijs naar uitkijk, vind ik het ook spannend. Het duurt nog 1,5 jaar, wat als er iets gebeurd ik de tussentijd? Waardoor het niet door kan gaan?

Verder let ik ook echt op alles. Elk pijntje voel ik en gaat mijn hart sneller kloppen. Ik geniet daardoor echt minder. Om gek van te worden. Ik sta ingeschreven bij de ggz voor hulp, want alleen kom ik hier niet meer uit.

D
27-02-2024
Reageer:
Hoi,
Mijn verhaal 389 sluit volledig aan bij wat jij doormaakt.
Ik heb er bijna nooit over gesproken en er ook niets aan durven doen.
Door al die verborgen angsten noem ik mijn leven een "verloren" leven.
Ik ben nu 72 en nog steeds elke dag bang.
Pak alles aan wat jou kan helpen, zoek hulp en laat al die mooie komende jaren met man en kindjes niet verloren gaan.
Veel moed en kracht gewenst, liefs Daan

Daan
28-02-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |