Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Weer een slapeloze nacht gehad

Hallo lieve iedereen 🩷

Afgelopen nacht heb ik weer een slapeloze nacht gehad. Afgelopen dagen had ik buikgriep maar verbazingwekkend genoeg minder last van paniek dan normaal. Helaas vannacht begon het weer; ik had een slapeloze nacht en heb oprecht 0 minuten geslapen.

Mijn hele lichaam tintelde, mijn oren suizden (nu nog steeds trouwens..), ik begon allemaal vormpjes in mijn zicht te zien, ik voelde me duizelig en gedesoriënteerd. Door deze verveldende dingen begon mn lichaam onbewust te stressen, ookal probeerde ik mezelf gerust te stellen dat het ‘maar angst’ was. Helaas bleef mn hart zo hard bonzen dat ik op een gegeven moment tóch mijn vertrouwen verloor en de angst gelijk gaf waardoor ik helemaal raar ging. T voelde alsof ik veel had gedronken zo erg duizelde ik.. en dit is de hele nacht gebleven. Wat kan een nacht dan lang duren zeg.. pff

Ik merkte dat ik toch bang werd van de symptomen omdat ik dus net ziek was geweest; “wat nou als ik te weinig heb gegeten en nu ga hallucineren??” “Wat nou als tóch blijkt dat het deze keer wel écht mis is?” “Ben ik nu te dun aan het worden en heb ik anorexia?”. Al deze vragen vliegen me dan inneens aan. Ik moet ook zeggen als ik ze zo teruglees denk ik jeetje dat jij dit jezelf wijs kan maken, maar mn lichaam houdt me compleet voor de gek.

Het frustrerende is nu; ik WEET dat mijn lichaam me voor de gek houdt en vaak kan ik mezelf redelijk gerust stellen. Maar lang niet altijd.. WAT is de ultieme truc om je angst weg te laten vloeien als je het voelt opborrelen?

Please tell me🤭 & iedereen veel liefde en sterkte toegewenst.

Angst vraagt veel discipline en doorzettingsvermogen en ik zit er middenin. Maar draai het om en zie elk angstmoment weer als een leermoment hoe klote het ook kan zijn. Ik heb het afgelopen jaar super veel over mezelf geleerd en ik moet mezelf dwingen om zelfbeheersing te krijgen. Maar hieruit haal ik ook goeie dingen ookal voelt de angst in het moment natuurlijk altijd verschrikkelijk.

Zoek hulp waar nodig & blijf vooral je verhaal delen. En probeer in elke situatie deze vraag: “Ik ben bang dat ik de controle verlies” om te draaien in: “blijkbaar heb ik het gevoel dat ik denk dat ik de controle verlies”. Op deze manier laat je de angst minder direct en minder realistisch klinken;) works for me

Fijne dag of avond iedereen <3

Amarins
02-09-2023

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |