Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Helpt hardlopen?

Helpt hardlopen?

Ik heb sinds een jaar een aantal “aanvallen” van hardkloppingen gehad. Ook heb ik (denk ik) last van paniekaanvallen/angst en hyperventilatie. Vrijwel dagelijks last van benauwdheid/hyperventilatie, vooral tegen de avond. Ik heb al verschillende homeopathische middelen geprobeerd, maar deze helpen niet echt naar mijn idee.
Ik heb nu van de dokter aan aantal pilletjes oxazepam gekregen (0,5 per keer). Iemand ervaring met deze pilletjes? Ik vind het best spannend om deze pilletjes te nemen.

Verder kwam ik op de website van runnersworld een artikel tegen, die beweert dat hardlopen een angststoornis kan verminderen. Heeft iemand daar ervaring mee? Op het moment sport ik helemaal niet, maar zou dit best willen proberen….

Lotje
19-08-2023
laatste reactie: 05-10-2023

3
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi Lotje,

Hardlopen of een andere sport kan ik je zeker aanraden. Je voelt het positieve effect niet direct, maar na enkele weken voel je je fitter en daardoor sterker, ook geestelijk. De truc is langzaam opbouwen, zodat je geen dingen van jezelf gaat eisen die niet haalbaar zijn. Ik heb een angststoornis en ik gebruik ook medicatie, maar mijn tweewekelijks rondje hardlopen gaf me net dat extra vertrouwen in mijn lichaam. Oxazepam is een goede angstremmer maar mag slechts beperkt gebruikt worden wegens risico op verslaving. Het is geen lange termijn oplossing. Bovendien mag je geen auto rijden met oxazepam. Ik hoop dat je hier iets aan hebt, sterkte!

Leon
28-08-2023
Reageer:
Beste Lotje,

Ik loop hard omdat ik anders de depressie inschiet. Het werkt echt maar soms kom ik niet van de bank af. Veel succes en sterkte

Oude Kaas
28-08-2023
Reageer:
Je hoeft geeneens hard te lopen. Wat ook werkt is gewoon wandelen. In de ochtend een uurtje en in de avond een uurtje. Oxazepam liever niet nemen. Helpt maar als je na 2 weken moet stoppen, komt het erger terug. Ook cognitieve therapie werkt. Als je snapt hoe je lijf werkt bij angst, wordt de angst om de angst minder.

Ml
21-09-2023
Reageer:
Dag Lotje,

vooraleer je begint, ga even langs een cardioloog voor een EKG en fietstest om zeker te zijn dat er geen onderliggende hartaandoeningen zijn die de hartkloppingen triggeren. Indien alles ok, zou je zeker kunnen gaan sporten, is nooit verkeerd natuurlijk. Je kan ook een betablokker vragen indien de hartkloppingen niet overgaan.

Heel veel succes.

Hartelijke groet, Joris.

Joris
24-09-2023
Reageer:
Dag Lotje,

Krachtsport heeft mij heel goed geholpen. Na +/- 6 maanden angstvrij en ook vrij van medicijnen, en ik slikte behoorlijk hoge dosis Oxazepam, 50mg verdeeld over 2Xper dag. Het gaat nu top met mij.
Misschien helpt hardlopen ook, maar daar vind ik geen voldoening in. Succes. Groet van Ron

Ron
05-10-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |