Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Laserbehandelingen?

Ik ben benieuwd of mensen zich herkennen in mijn verhaal:

Ik heb al mijn hele leven last van bloosangst. Ik ben nu 30 jaar en ik heb het onder controle. Ik weet mezelf redelijk rustig te houden als het blozen opkomt waardoor het snel weer weg zakt, en weet in de meeste situaties mezelf aan te passen zodat het blozen ook minder wordt.

Maar tegelijkertijd is het voor mij dus alsnog een groot probleem. Omdat ik mezelf continu onder controle houd. Als ik dat niet doe moet ik eigenlijk altijd meteen heel erg blozen. Ik denk vaak, als ik niet zou kúnnen blozen zou ik veel spontaner en socialer zijn.

Ik heb het idee dat ik mezelf en mijn bloosangst best wel heb geaccepteerd en het er daardoor ook kan laten zijn. Maar ik houd het wel klein en veilig, en houd mezelf erg rustig zodat het dus ook wel weer weggaat.
Ik wil mezelf niet meer zo onder controle houden en ik wil gewoon zoveel mogelijk spontaan reageren op dingen. Maar dat is zo kwetsbaar als je de hele tijd zo erg rood wordt. Het zal vast minder worden als ik mezelf heel erg blootleg daarin en gewoon in het middelpunt van de groep ga staan (wat ik eigenlijk best wel soms zou willen), maar ik vind dat eigenlijk echt té moeilijk om aan te gaan. Omdat ik weet dat ik dan rood word en om dan nog even je spontane ik te zijn is dan heel erg moeilijk.

Ik zit daarom te denken aan IPL laser behandelingen. Ik denk vaak aan hoe fijn het zou zijn als mijn lichaam niet meer zo heftig reageert. Ik weet zeker dat ik mezelf dan veel beter zou kunnen uiten.

Ik ben benieuwd of mensen dit herkennen en misschien ervaring hebben met laserbehandelingen? Of misschien een andere tip?

Anne
07-08-2023
laatste reactie: 20-11-2023

3
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ben erg benieuwd of IPL-laser bevalt.
Laat je het weten of het werkt?

Anoniem
18-08-2023
Reageer:
Ik ben ook erg benieuwd of je dit al hebt gedaan! Ik zit er ook over na te denken.

Claire
20-11-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |