Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Momenteel bereikt het zijn piekmoment

Hallo,

Ik heb al jaren een paniekstoornis/angststoornis. Momenteel bereikt het zijn piekmoment en zie ik geen uitweg. Mijn dokter begrijpt mij, maar ik wil haar ook niet altijd ermee lastigvallen aangezien ik een paar jaar geleden er de deur platliep met de weeral eens nieuwe klacht.

Ik voel mij altijd slecht, heel de dag door. De ene moment gaat het beter dan de andere moment, maar de klachten zijn altijd aanwezig.

Aanvallen van duizeligheid, licht in mijn hoofd, hartkloppingen die wel 2u kunnen aanhouden, vlagen van misselijkheid, angst om te gaan slapen, hoofdpijn, benauwd gevoel, oorsuizen, luchtweginfectie waar ik niet vanaf geraak, soms brandende huid, gespannen spieren, opgejaagd, bij momenten slappe benen, rommelende darmen, zweetaanvallen, ...

Wanneer ik 's morgens wakker word, begin ik meteen te analyseren hoe ik me voel. Ik ben de hele dag bezig met piekeren over mijn symptomen. Ben ook een hypochonder dus momenteel denk ik alle mogelijke ziektes te hebben. Het liefst van al lig ik een hele dag in de zetel, tv kijken.. tegen de avond wordt het altijd wat beter, maar de symptomen blijven aanwezig.

Ik kamp nu al 15 jaar met paniekaanvallen en hyperventilatie (toen ik 8j was, had ik dit in acute vorm, later werd het chronisch) waarbij er betere momenten waren, maar wat ik nu ervaar heb ik nooit eerder gehad. Het lijkt alsof de symptomen veranderen. Het voelt anders dan hoe ik het ik het begin ervaarde.
Heb een hele stressvolle periode achter de rug dus ik denk dat het daarmee wel te maken heeft, maar het idee dat er opnieuw vanalles van mij verwacht gaat worden op werkgebied, geeft me geen rust. Niet omdat ik het niet zou willen, maar ik heb het idee dat ik het niet kan. Ik voel me zo slecht dat ik denk dat ik het niet ga kunnen.

Niets kan mij ontspannen of laten genieten. Ik ben altijd in mijn hoofd aan het malen.

Heeft nog iemand dergelijke ervaringen? Nog iemand die zich echt de hele dag slecht voelt? Ben ten einde raad en de hypochonder in mij maakt het alleen maar erger.


Anoniem
05-08-2023
laatste reactie: 22-04-2024

7
17
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi. Wat ben ik blij dat dit geen oud bericht is en hopelijk heb je ook iets aan mijn antwoord. Sinds een week nog maar heb ik alles wat je omschrijft. Mijn bloeduitslag was perfect en toch voel ik me de hele dag door slecht. Evenwichtsstoornissen, misselijk, tintelingen in mijn benen (zo begon het , al waren het eerder kleine spiertrekkingen toen) enz. Ik vraag me af of het zeker hyperventilatie is want ik draag wel wat stress mee maar niks acuut. Ik begrijp dus heel goed hoe je je voelt en dat het echt niet leuk in om je de hele dag al te voelen. Je telt de uren waarsch soms af. Aan werken denk ik nog niet want ik sta ik het onderwijs en heb dus vakantie, maar sowieso ben ik fysiek niet in staat als ik me zo blijf voelen. Ik wens je heel veel moed en kracht om er bovenop te geraken. Je bent niet alleen.

/
10-08-2023
Reageer:
Hoi! Ik ben blij dat ik niet alleen ben!
Tintelingen/spiertrekkingen heb ik ook, was ik nog vergeten te vermelden bij mijn symptomen.

Ik begin ook te twijfelen of het wel hyperventilatie is. Moet zeggen dat ik het erger heb in situaties waarbij ik weet dat ik niet weg kan. S avonds thuis in de zetel is het "beter".

Ik breng de dagen door al googelend naar de symptomen die ik ervaar. Heb ook bij momenten een druk op mijn borst, maar eerder naar de rechterkant.
Heb op dit moment de angst dat er iets aan mijn hart is, gezien de druk en de hartkloppingen.

3 jaar geleden werd er een hartonderzoek uitgevoerd bij de cardioloog en was alles in orde, maar ja, zoals ik zeg, dat is 3 jaar geleden.
Bloedonderzoek is ongeveer een half jaar geleden en ook dat was goed.

Zelfs de simpelste dingen zijn teveel, en denk ik ook meteen "dat ga ik niet kunnen".

Mijn eetlust is ook sterk gedaald, moet mezelf forceren om iets te eten.

Ben echt wel heel angstig en ten einde raad.

/
10-08-2023
Reageer:
Ik kan jullie geruststellen, dit zijn typische symptomen van CHV.
Ik heb inmiddels al zo’n 23 jaar last van CHV en je leert er steeds beter mee omgaan. Vele verschillende vage klachten zijn de revue gepasseerd, en er zullen nog verschillende andere vage klachten af en toe bijkomen.

Probeer eens een haptonoom te bezoeken dat heeft mij goed geholpen.

Arjan
11-08-2023
Reageer:
Heel erg kenbaar ik weet wat je voelt in de ochtend begint het bij mijn ook al de spanningen en angst spierpijn brandend gevoel door melijf weet.niet hoe ik ermee om moet gaan gaat de heledag maar door en.ja me dokter begrijp me ook ik heb ook heel veel mee gemaakt in 3jaar tijd dat speelt ook mee dus nu krijg ik in september hulp hoop dat dat helpt ik wens je dat het iederig dag beter met je gaat als je contact wil zoeken via deze form vind ik het best gr ria

Hallo
19-08-2023
Reageer:
Hey,

Ik vind het verschrikkelijk wat je moet doorstaan. Ik heb al een paar paniekaanvallen gehad, daarbovenop nog epilepsie. Wat mij geholpen heeft met paniekaanvallen, is mediteren met mijn VR headset. Na een 20 tal minuten ben ik er volledig van af. Veel succes!

Simon
19-08-2023
Reageer:
Ik wil graag reageren op jou verhaal

Ik heb ook dagelijks deze klachten en weet me echt geen raad meer

Heb al jaren veel pijn
Graag zou ik met jou in contact willen komen als dat mogelijk zou zijn

Evelien
15-09-2023
Reageer:
Hey Simon heb je die epilepsie allang ik denk dan doir dat je paniekaanvallen krijg dat versterkt en ja mediteren helpt zeker in de ochtend veel kracht

Ria
22-09-2023
Reageer:
Wauw! Dit is zo herkenbaar..

Ik heb 15 jaar last gehad van dit en ik ben afgelopen jaar voor het eerst naar een osteopaat gegaan die mij heeft geholpen m’n organen en alles op z’n plek te krijgen waardoor ik letterlijk meer adem kreeg. Hier heb ik oefeningen van gekregen en sinds ik weer normaal kan ademen doordat alle blokkades zijn opgeheven heb ik mijn leven weer terug. Echt ga naar een osteopaat! Geen fysio maar echt een goede osteopaat. ❤️

Linda
20-10-2023
Reageer:
HEEL ERG VOOR JOU EN LASTIG LEVEN VROEGER KREEG IK 49 JAAR GELEDEN TE HOREN STEL JE NIET ZO AAN .GELIKKIG DAT ER NI HEEL VEEL INFO OVER IS..HEEL ERG WANNEER MENSEN HIER LAST VAN HEBBEN.HET BEGRIJPEN HOE JE GEEST JE LICHAAM BEINVLOED.EN DE KLACHTEN DIE DAARUIT ONTSTAAN IS HEEL BELANGRIJK OM MET HYPERVENTILATIE om te gaan.Gebeurtenis gedachten gevoel gedrag en het gevolg .Heel belangrijk!!!

George
31-10-2023
Reageer:
Hoi Simon ik hoop dat het als je gaat mediteren je rust een beetje krijg en dat je epilepsie dan ook minder word maar had je die epilepsie voor dat je klachten kreeg van paniekaanvallen want zo niet dan kan dat versterken maar hoop voor je dat het allemaal minder word heel veel kracht gr ria

Ria
14-11-2023
Reageer:
Waarschijnlijk heb je ook last van gegeneraliseerde angststoornissen, tenminste ik herken het uit jou verhaal

Niki
27-11-2023
Reageer:
Zoo herkenbaar ook ik voel me elke dag verrot

Cil
17-01-2024
Reageer:
Jeetje ik had dit verhaal zelf kunnen schrijven. Herken alles ik ben ook hypergefocust op mijn lichaam. Dit is gekomen doordat ik weliswaar een klein hartinfarct heb gehad.Dit was lastig te verteren voor mij daar ik nooit gerookt heb geen alcohol en veel sport.Enfin stent gekregen en cardioloog zegt alles ok weer. Tenminste dat dacht ik want toen begonnen de angst en paniekaanvallen en het continu scannen van mijn lichaam. Dit is omdat ik bang ben dat het foute boel is als ik net als iedereen keer steek op mijn borst krijg. En ook bij mij lijkt het steeds erger te worden raar ademen (zuchten) omdat ik gevoel heb dat ik lucht te kort kom, soms echt heftige kramp tussen mijn schouderbladen extrasystolen etc etc. Dus ik herken alles van je verhaal. Maar nu hoe komen we hier met elkaar vanaf ???Dit is zon aanslag op je kwaliteit van leven en eigenlijk ontzeg je jezelf zoveel leuke dingen door die kl....angst!

R.
31-01-2024
Reageer:
Ik herken echt alles, maar heb wel geleerd dat, als ik in de tuin ga werken, of iets anders doe waar ik mijn aandacht bij moet houden, het echt een stuk minder vervelend is. Probeer er niet teveel aandacht aan te schenken, zoek afleiding.

Anoniem
06-03-2024
Reageer:
Wat ben ik blij dat k hier niet alleen mee worstel.
Dank dat we dit met elkaar kunnen delen.

Heidi
08-04-2024
Reageer:
Blij om te lezen ik dus niet de enige ben zeg ... ik heb afgelopen jaar 4 x in een ambulance gelegen door verkeerde medicatie daarna begonnen de paniek aanvallen bij ieder iets wat ik voel schiet mijn hoofd in de paniek stand en daardoor mijn ademhaling dus ook ... volgens de arts vertrouwd mijn hoofd mijn lichaam niet dat moet je zien terug te winnen maar hoe zeg jeetje ik.vind her zo af en toe een hele vermoeiende strijd

Joska
14-04-2024
Reageer:
Begrijp zo hoe je je voelt. Hier was ik even bijna zo goed als symptoomvrij. Ik kreeg een antidepressiva voor s’morgens en s’avonds en voelde mij tijdje veel beter. Nu sinds 2 weken terug elke dag steken in de borstkas, elke avond hartkloppingen en verhoogde hartslag en trillingen op de borstkas. Om gek van te worden soms.. ik heb mijn dokter ook zo vaak al bezocht met de 1ne klacht na de andere.. nu durf ik bijna niet terug gaan, pff bijna alle klachten zijn terug 😞

Kelly
22-04-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |