Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Ik word hier zelf helemaal gek van

Hallo, ik heb al een tijdje last van rechts onderin mijn buik. 2 jaar geleden begon dat. Niet echt pijn maar gewoon een constant aanwezig onprettig gevoel. Allerlei onderzoeken als een echo van de buik en ook een inwendige echo. Kwam allemaal niks uit. Uiteindelijk ging het gevoel over.
Afgelopen oktober’22 kreeg ik dat gevoel weer, maar nu ook met uitstraling in de rug. Eigenlijk op precies dezelfde plek aan de achterkant als aan de voorkant. Een heel onprettig gevoel wat een beetje weeïg voelt. Weer naar huisarts, buik voelt goed maar toch maar een echo van de nieren. Was ook goed. Gewoon maar even afkijken krijg je dan te horen.
Ik word hier zelf helemaal gek van. De ene dag voel ik me sterk, de andere dag ( met meer klachten) voel ik me echt verdrietig. Kent iemand deze klacht ook? Vanaf volgende maand ga ik naar een psycholoog. Hoop ik dat ik er baat bij ga hebben …

Jeannette
11-08-2023
laatste reactie: 07-11-2023

3
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Heel herkenbaar. Pijntjes of ongemakkelijkheden die komen en gaan. Wel telkens op dezelfde plaats. Soms stel ik mezelf gerust met het feit dat ze niet constant zijn en dus gerelateerd aan stress, vermoeidheid, ... Maar toch telkens opnieuw grote angst als je het weer voelt. Telkens weer denken dat er toch iets ernstig mis zou kunnen zijn. Het is een oneindige cirkel hier, heel vermoeiend.

Do
23-08-2023
Reageer:
Ik heb ook al een half jaar ongeveer last van pijn rechts onder in mijn buik. Een constante zeurende pijn met soms uitstralen naar m'n lies en bovenbeen. Soms lijkt het ook wat opgezet precies op de plek waar ik de pijn voel in m'n buik. 2 keer bij de ha geweest maar die voelde niks geks. Het frustreert me wel. Durf niet nog eens naar de ha, die ziet me weer aankomen. Maar het maakt me wel angstig.

Eef
31-08-2023
Reageer:
Ik herken het ook, heel erg frustrerend als er elke keer niks uitkomt. Daardoor ga ik denken dat het aan mijzelf ligt. Als ik naar de huisarts ga denken zij weer van daar komt zij aan. Zo oud ben ik nog niet en ik wil zonder deze dingen leven!

Anoniem
12-09-2023
Reageer:
2 opties lijkt me:
-zwevende rib syndroom
- ontstoken zenuwen (trigger point)

Probeer de plek even te vinden en te masseren of even op duwen.
Letten op een goede houding. Zitten en staand
En ook zeer belangrijk: goede buikademhaling en opletten dat je buikspieren niet constant opgespannen staan (had ik voor waardoor er veel vage pijnklachten ontstonden)

Heel veel vage en enge klachten ontstaan door een foute ademhaling. Een juiste ademhaling zal op termijn veel helpen + het werkt ook rustgevend.

Extra tip: op het moment dat je weer enge gedachten krijgt moet je even de feiten voor je opnoemen, nuchter bekijken en eerlijk zijn dat de kans heel erg klein is dat wat je denkt ook echt is! Dat geeft rust. Daarna telkens als je weer eens aan de potentiële erge ziekte denkt jezelf weer confronteren met je oordeel dat het onrealistisch is dat je de ziekte hebt en terwijl glimlachen! Dit helpt echt!
Daarna meteen aan iets anders beginnen denken.

Ik ben zelf een mega hypochonder maar dit maakt men leven een pak draaglijker!

Succes allemaal!

Jayjay
07-11-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |