Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Ben zo bang

Hoi allemaal,

Ik kamp al jaren met hypochondrie, eerst was het altijd angst voor kanker, later hartgerelateerde zaken (regelmatig met een angstaanval bij de eerste hulp gezeten) en nu in daar eindelijk een beetje vanaf leek te zijn, komt er iets nieuws op: bang voor een spierziekte (durf de naam niet eens te noemen) Dit zijn momenteel mijn (echte!) klachten (al waren mijn klachten in het verleden ook allemaal echte klachten, en toch is er nog nooit iets ernstigs vastgesteld):

- tong lijkt links wat verlamd, doet niet goed mee met spraak, ik zie het ook in de spiegel bij het maken van sommige klachten. Soms ook krampend gevoel
- rechterbeen, met name bovenbeen, veel pijn en gevoel van er doorheen zakken (nog niet gebeurt)
- rechterarm ook veel pijn, vanaf schouder tot aan duim, en ook gevoel van krachtverlies.
- fasciculaties, alleen in de rechterhelft van mijn lichaam. been, arm, buik.. allemaal rechts.

Ik heb dus neurologische klachten aan de rechterhelft van mijn lichaam. behalve de tong dat is links. Dit speelt nu een week of 5.

Ben al bij de neuroloog geweest, standaard testjes waren in haar opzicht goed, bloed was ook goed (B12, B6, foliumzuur, enz)
Omdat ik klachten blijf houden krijg ik nu een MRI. Ze noemde ook al wel dat het misschien FNS was, maar wat ik daar zo over kan vinden is dat je dan met name uitvalsklachten hebt, en niet perse die pijn en fasciculaties. Ook doet de tong dan meestal niet mee?

Nouja het wordt dus nog vervolgd bij de neuroloog, maar ik ben zo bang (en in mijn hoofd weet ik het natuurlijk al zeker) dat ik een spierziekte heb...

Wat ik hiermee wil weet ik niet zo goed hoor, maar ik vind het fijn om mijn verhaal even kwijt te kunnen en hopelijk komen er nog wat reacties van herkenning of wil er iemand meedenken.

Groet,
Johanneke

Johanneke36
01-08-2023

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |