Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Iemand raad?

Ik ben 65 en stop pijn werken. Mijn echtgenoot is 14 jaar plots overleden. Net voor corona is mijn jongste zoon in een eigen stek gaan wonen. Ook ben ik als enige dochter mantelzorger voor hoogbejaarde moeder.

En sedert dan zijn alle klachten ontstaan, veelal wisselend maar soms ook langer aanhoudend.
Ik ben reeds meer dan een jaar met relatief succes in behandeling bij een psychiater(spreekt van een pieker-angststoornis/hypochondrie (combinatie gesprektherapie/ sedert januari medicatie) .
Sedert de opstart van de medicatie heb ik nu regelmatig diarree maar toch maak ik me zorgen. Ik Google er terug maar op los en met toenemende (ernstige) ziektevrees. Ik ga regelmatig op controle bij de huisarts en men vindt momenteel niets afwijkend. Ik weet niet wat ik nog moet doen. Soms vraag ik me af of me niet volledig moet laten onderzoeken? Cardioloog, echo hals, gynaecoloog, bevolkingsonderzoeken (darmonderzoek/mammografie) waren geruststellend. Maar toch blijven de klachten. Het is inderdaad een hel en belemmert mijn functioneren in de vrije tijd en sociale contacten (ben alleenstaand) . Het werk was tot het laatste heel intens maar had daar nauwelijks klachten.... ? Iemand raad? Is het herkenbaar?
Een reactie zou fijn zijn.

anoniem
31-07-2023
laatste reactie: 31-01-2024

3
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
zeker herkenbaar.. maar het klinkt alsof je vrije tijd je ruimte geeft om veel te piekeren? Bij mij helpt het om te mediteren of te blijven zeggen tegen mezelf dat ik niet ziek ben, tot dat ik het geloof :(

anoniem
31-01-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |