Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Ik was van jongs af aan altijd al een angstig kind

Hi,

Ik was van jongs af aan altijd al een angstig kind. Ik was bijvoorbeeld bang voor drukke winkels, bang om te verdwalen en zelfs bang als mijn vader niet met twee handen aan het stuur reed. Vanaf mijn twaalfde kreeg ik vaak last van heftige migraine aanvallen gepaard met hyperventilatie. Naarmate ik ouder werd kreeg ik periodes waarbij ik elke keer wel weer een andere angst had. In 2018 kreeg ik veel problemen met slapen en was ik voor het eerst met klachten naar de huisarts gegaan. Ik kreeg de diagnose depressie en gegeneraliseerde angststoornis, hiervoor EMDR gehad maar dat had niet veel geholpen. Ik ben gaan leven met de klachten die ik had; soms voelde ik me goed, maar vaak niet. Tot ik in 2021 een heftige paniekaanval kreeg. Ook hiervoor in therapie gegaan. Uiteindelijk ging dit een stuk beter en had ik het gevoel dat ik weer mijn leven kon oppakken.
Tot 2 maanden geleden; door een stressvolle periode was ik weer in een paniekaanval beland en helaas ben ik in de cirkel van angst blijven hangen. Daarom heb ik besloten om medicatie te starten. Ik ben inmiddels in week 3 van het nemen van Citalopram 10mg. Nu merk ik dat mijn angstgedachten enorm zijn veranderd. Eerder was ik bang voor bijvoorbeeld de lichamelijke sensaties en de angst zelf. Ik heb nu inene weer zeer onrealistische angstgedachten; zo ben ik bang dat ik een psychose krijg en dingen ga zien/horen. Ook heb ik soms de gedachten dat de wereld niet echt is en dat ik zomaar ga verdwijnen. Ik ben bekend met derealisatie/depersonalisatie klachten, echter heb ik dit nog nooit zo erg gehad. Ik ben ontzettend bang dat ik gek word en heb constant het gevoel vast te zitten. Ook ben ik bang dat de medicijnen misschien iets met mijn hersenen doen en dat ik achteraf spijt krijg dat ik ze ben gaan gebruiken. Ik heb mijn huisarts hierover gesproken en hij raadt uiteraard aan om tot de 6 weken door te zetten. Dan pas kan je bepalen of het medicijn werkt. Is er iemand die met mij mij een geruststellend ervaring/gedachte kan delen?

Anouk
26-07-2023
laatste reactie: 05-08-2023

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Goedeavond, ik ervaar met veel dingen het zelfde, ik ben sinds klein altijd angstig en de afgelopen jaren is mijn angst met de meeste dingen in me leven de baas geworden. Vorig jaar ben ik begonnen met meditatie en dat helpt mij goed op vele momenten. Tijdens me meditatie focus ik op me adem, en laat ik alle gedachtes gaan terwijl ik langzaam in en uit adem. Dit is echt een aanrader, de meeste dagen mediteer ik als ik opsta 30 min en wanneer ik ga slapen 30 min. In het begin is het moeilijk om het zo lang voltehouden maar als je elke dag oefend kom je steeds verder. Je komt achter dingen die je normaal niet zou kunnen ontcijferen en dat is het mooie. Verder raad ik u ook aan om als u een angstaanval heeft gewoon even een momentje rustig in en uit te ademen. Ons gedachtes zitten veel in verband met onze manier van ademen, als je je hart rustiger laat lopen doormiddel van rustig ademen worden je gedachtes ook minder heftig. Is wetenschappelijk bewezen. Ik hoop dat dit u gerusteld en dat u het eventueel kan gaan proberen. De groeten van Marley

Marley
05-08-2023
Reageer:
Ik zou zeker kijken naar een lichaamsgerichte therapie. Er is steeds meer bewezen dat ‘trauma’ (dit kan iets kleins zijn) zich opslaat in je lijf. Ook stress ontladen kan je hiermee.

Monique
05-08-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |