Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Is er een oplossing voor hypochondrie?

Hoi,
Ik ben voor het eerst op dit forum en ik hoop dat het me wat gaat helpen om met mensen te praten die snappen wat ik voel.
Ik ben al bijna mijn hele leven hypochonder en dat maakt mijn leven zo zwaar. Ik heb al heel wat hulp gehad, maar de angsten blijven zo hardnekkig aanwezig.
Ik ben ook benieuwd of er een oplossing is voor hypochondrie (therapie/medicatie) of dat ik er mee moet dealen.
Vorige week ben ik bij de huisarts geweest voor pijn in mijn buik en zij. Uiteindelijk heb ik een echo gehad. In mijn buik was niets te vinden, maar ze hebben wel iets gevonden in mijn lever. 20 jaar geleden was dit ook het geval. Dat bleek een hemangioom, dus de kans is best groot dat dit nu ook het geval is. Ik moet nu door naar het ziekenhuis voor een MRI (pas over 1,5 maand). Ik probeer mezelf gerust te stellen, maar ben constant in paniek en zo ontzettend bang. Hoe ga ik de komende weken in onzekerheid doorkomen.
Wie weet helpt het om hier erover te praten.

Anoniempje
21-07-2023
laatste reactie: 22-07-2023

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Beste Anoniem,

Ik heb niet alle wijsheid in pacht om je door deze tijd heen te helpen, maar wat mij toch wel vaak helpt ( hoe moeilijk ook) is om te zoeken naar dingen die voor jou helpen. Voor mij is dat bijvoorbeeld om even een wandelingetje te maken en koffie te drinken, naar een musea te gaan, naar een leuke film te kijken. Probeer dingen te zoeken welke je er toch een beetje doorheen trekken. Soms helpt het mij ook om naar bijzondere spreuken te zoeken op Pinterest. Ik kwam er toevallig net een tegen en die vond ik wel grappig. “ Je zorgen maken is hetzelfde als met je paraplu op buiten gaan lopen en wachten op de regen”. Werkt wel relativerend toch? 😉 Ik hoop dat je er iets aan hebt. Ik leef met je mee en hoop op het allerbeste voor je! Kop op 😘

Stella
22-07-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |