Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Uitgebreid even mijn hart gelucht

Hallo allemaal,

Wat fijn om te lezen dat er zoveel mensen zijn met vergelijkbare klachten en ervaringen.
Ik ben mijn hele leven al gevoelig voor stress en angsten en daardoor altijd wel periodiek lichamelijke (atypische) en vage klachten. Ik weet niet of jullie dat herkennen als je terug kijkt naar je jeugd tot nu. Vraag me dan wel eens af of ik een jaar lang volledig klachtenvrij ben geweest. Ik was altijd al wat nerveuzer vroeger.en gevoelig. Op de middelbare school ging ik na elke les naar de toilet (voor de zekerheid) omdat ik angst had dat ik het niet zou volhouden.
Zo overduidelijk dat lichaam en geest onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn.
In 2008 nog naar een neuroloog verwezen ivm fasciculaties (spiertrekkingen/trillingen) over mijn hele lichaam. Diverse onderzoeken gehad echter niets kunnen vinden. Is na enige tijd ook weer vanzelf verdwenen. Zelf ben ik altijd druk aan het werk als ZZP-er en een ander bedrijf waar ik veel uren maak en te weinig ontspanning en beweging heb. (Als ik achteraf terugkijk). Ik neem maar weinig weken vakantie per jaar. Ik herinner me enkele paniekaanvallen in de late avond en nacht het afgelopen jaar. Een keer toen ik rustig zat te eten in een restaurant en eenmaal bij vrienden op bezoek dat in rust mijn hart opeens te keer ging en ik dacht dat ik dood ging. Wilde weg.
In 2020 eenmaal een paniekaanval gehad (achteraf) waarbij mijn hartslag in korte tijd naar 180 ging. Ik dacht dat ik dood ging. Ben op de grond gaan liggen en een vriend heeft de ambulance gebeld. Meegenomen, bloedonderzoek en ct scans gemaakt echter niets kunnen vinden. Aan dit voorval een angst over gehouden dood te gaan aan een hartstilstand. Daardoor in controle willen zijn en frequent mijn hartslag willen controleren.

Nu dit jaar 2 weken vrij en periode van rust genomen. Sinds april van dit jaar nadat ik een erg stressvolle periode gehad waarbij ik eerst aften kreeg gevolgd door diverse vage klachten. Pijn/ druk op de borst en angst savonds voordat ik ga slapen. Paniekaanval voel ik vaak aankomen en probeer ik met rustige ademhaling en afleiding te accepteren en te doorstaan.

Ik heb sinds enkele weken wisselend last gehad van een brandend gevoel over mijn hele lichaam. Alsof je lichaam in brand staat. Dan weer een pijnlijke mond, maagklachten, slokdarmklachten. Dit hield 1 a 2 weken aan. Toen hartoverslagen (zgn extrasystolen) die optraden als ik in bed lag. Werd er gek van. Dat icm druk op de borst. Zo erg dat ik er wakker van werd en ging twijfelen of ik toch geen hartaanval had. Op naar de huisartsenpost begin vd ochtend en daar alles laten checken en bloedafgenomen. Niets kunnen zien. Ik heb zelf een ECG apparaat om te controleren of mijn hartslag een normaal sinus ritme heeft.

Hartoverslagen minder / weg door betablokker. Toen kwamen keelklachten, pijn, pijnlijke tong. Spierpijn tussen schouderbladen.
Keelpijn en slokdarm pijn weg. Nu sinds drie dagen weer last van spiertrekkingen en trillingen over het hele lichaam. Weer naar huisarts gegaan voor verwijzing naar neuroloog. Wil echter afwachten en stelde me (tijdelijk) gerust door aan te geven dat spiertrekkingen en trillingen die optreden als je ontspannen bent vaak een goedaardige oorzaak hebben. Uiteraard zat ik te denken aan ALS en de weken ervoor met mijn slokdarm en keelklachten aan slokdarm of keelkanker. Ja ik ben ook een hypochonder die googled en de laatste tijd ook chat gpt vraagt om uitleg. Ik weet dat ik het niet moet doen maar wil controle.

Spiertrekkingen en trillingen vind ik nog het ergst nu, bang voor een spierziekte. Ik kan me enigszins gerust stellen dat ik het in 2008 al een keer heb gehad en dat de huisarts rustig bleef. Ter uitsluiting wel een bloedonderzoek weer aangevraagd om elektrolyten en vitamines te controleren.

Vergeet ik nog te vertellen dat ik door alle aanhoudende klachten - nu al bijna 3 maanden dagelijks mee geconfronteerd- af en toe moedeloos / licht depressief wordt. Je wilt gewoon een oorzaak vd klachten hebben. Ik merk dat ik somber wordt en daardoor ook de afgelopen periode vaker nadenk over het leven en de dood. Wie ben ik, waarom ben ik hier, wat is hierna, hoe moet het verder als ik er niet ben. Ik heb daardoor een soort van angst voor de dood ontwikkeld die een tijdje heeft aangehouden. Dan ga ik info opzoeken over het heelal, leven na de dood etc . Op social media krijg je dan uiteraard alleen maar dat soort videos aangeboden. Alsof je op zoek bent naar een houvast. Ik vond het erg angstig, vaak in de avond en nacht ging ik er over nadenken. Zit ik lekker in mijn vel dat leg ik dat gevoel naast me neer en kan ik nuchter zeggen als het gebeurt, gebeurt het en iedereen gaat dood. Zit je niet lekker in je vel gaat het een eigen leven leiden en neemt de angst toe.
Ik heb me de afgelopen periode een tijd zoveel zorgen gemaakt en stress gehad , dat ik aan niks anders meer kon denken en niet kon functioneren. Het voelde daarna alsof er een knip in mijn leven is gemaakt en ik nu een 2e leven begonnen ben. Laatst zag ik ook een video waarin iemand aangaf: je hebt twee levens. Het 2e leven start vanaf het moment dat je beseft dat je maar 1 leven hebt. Op zich is dat dan weer positief want het kan een verandering in gang zetten.

Wellicht om nog eens uit te proberen.
Ik heb periode de afgelopen weken gehad dat ik wakker werd en direct een nerveus gevoel over me heen kreeg. Mijn nervus vagus die overprikkeld of uit balans is. Heb twee boeken besteld om de nervus vagus weer rustig te krijgen.: Activeer je Nervus vagus en het vervolg erop. Daarnaast de Amofit S besteld. Google gerust. Ik heb zelf geen aandelen in het bedrijf maar sta wel altijd open voor nieuwe technologie. Heb deze nu sinds een maand en mijn nerveusiteit en angstig gevoel zijn echt flink afgenomen. Misschien een placebo effect maar ik ben beduidend rustiger. Heeft helaas geen effect gehad op mijn spiertrekkingen/ trillingen (al heb ik de amofit S een aantal dagen niet gedragen). Ik hang deze om mijn nek.

Daarnaast maak ik gebruik van een shakti mat (soort spijkermat) en die helpt mij enorm om goed te slapen. Het is echt even wennen zeker in het begin, maar ik word er helemaal ontspannen van en het helpt bij mij.

Verder maak ik gebruik van de Brainwave app om rustig te worden en in slaap te vallen, de Worrydolls app om mijn zorgen te uiten en over te dragen en test ik nu de Dare app.

Sinds kort ben ik ook begonnen met koud douchen. Gewoon warm beginnen. Dan kouder langzaam. Koud water eerst over je voeten enkels benen van beneden naar boven richting hart. Niet over je hoofd. Rustig blijven ademhalen. Zie Wim Hof voor verdere instructie.

Tenslotte, ik ben er van overtuigd dat bewegen (ik doe met name fietsen en wandelen) helpt in mijn strijd tegen angsten, idem slaap. Probeer je uurtjes te pakken als het lukt. Probeer te bewegen. Het helpt je geest en gaat je klachten tegen. Vandaag laten schieten maar morgen ga ik weer bewegen.

Misschien hebben jullie er iets aan. Uitgebreid even mijn hart gelucht en dat hielp ook weer even. Maakt bij mij ook weer helder dat ik hier als lang last van heb en verklaard weer een hoop





Marty
20-07-2023

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |