Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Kan dit allemaal ontstaan door puur en alleen stress en angst?

Mijn verhaal nog niet lang geleden al eens gedeeld. (nr. 314) Ik ga het dus wat korter proberen te houden.
Ik ben op reis met mijn ouders en broertje en heb een aantal uur geleden de ergste paniekaanval gehad tot nu toe.. als ik hiervoor al 100% zeker was dat ik ging sterven, nu 200% dan. Trillende handen, zweet, tintelingen,.. zal iedereen wel bekend klinken, maar wat het meest stoorde is dat vervelende gevoel aan mn linkerarm en borst. Ik kan het niet uitleggen wat ik ervaar, maar het is een onaangenaam gevoel alsof er daar steeds “iets” zit.. wanneer het felste moment van de aanval wegtrekt is het gevoel in mijn arm en borst daarom ook niet meteen weg… herkenbaar Voor iemand? Ik ben iemand die vreselijk veel schrik heeft om te sterven en wel door een hartaanval. Ik zit deze vakantie al bijna dagelijks te vrezen dat ik niet terug nr huis ga gaan..

Mijn vraag echter is of er nog mensen zijn die verspreid over de dag veel verschillende klachten ervaren. Ik heb soms pijn en dan weer een steek of een trekkend gevoel aan de borst rond het hart en gelukkig zelden een hartklopping of overslag(als ik dit ook nog had moeten hebben bij de aanval van vandaag was ik erin gebleven van de schrik). Ik ervaar ook vaak steek/pijn/trekking tussen mijn schouderbladen en nu ook rare gevoelens in de linkerarm. Soms een pijntje, een ditje een datje

Geloven jullie dat dit allemaal kan ontstaan door puur en alleen stress en angst/ gespannen/ ..

Thibault
20-07-2023
laatste reactie: 27-01-2024

3
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Heel herkenbaar. Ik zei vandaag nog tegen een vriendin dat het wel lijkt of ik altijd ergens pijn heb en dat ik benieuwd ben hoe "normale" mensen zich zouden voelen.
Ik weet zeker dat hyperfocus op lichamelijke klachten de klachten ook werkelijk versterkt.
En dat stress en angst het nog erger maakt. Ik weet het zeker, omdat ik dit zelf ook ervaar. En na onderzoeken ik dan niets mankeer en de pijn dan vaak ook weer weggaat (na geruststelling), maar dat het vaak dan weet ergens anders ontstaat en dan ik dan alleen daar aandacht voor heb en die pijn weer heel erg is. Totdat ik weer geruststelling heb....dat is dus echt wat mijn brein veroorzaakt.

Anoniem
21-07-2023
Reageer:
Je klachten zijn voor mij ook heel herkenbaar hoor. Vervelende bij is dat ik wel een hartinfarct (je) heb gehad wat gelukkig door plaatsen van een stent is opgelost. Is nu met name de angst dat het nog eens gebeurt. Hierdoor heb ik enorme focus op mijn lichaam wat heel veel spierspanning geeft met name het verkrampen van spieren tussen mijn schouderbladen. Waardoor ik vermoedelijk anders ga ademen(lees hyperventileren) wat nog meer angst en pijn geeft en hop het circeltje is weer rond..

R.
27-01-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |