Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Ik ben 21 jaar en heb al 2 jaar last van paniekaanvallen

Hoi

Ik ben 21 jaar en heb al 2 jaar last van paniekaanvallen. Heb een angststoornis en hypochondrie is daar mooi aan te koppelen. Want heb angst om dood te gaan, maar ook angst om te leven.
Vooral de laatste tijd voel ik mij ontzettend gekkig en ik weet niet wat het is. Volgend internet komt derealisatie/depersonalisatie het dichts bij.
Het gevoel alsof het leven niet echt is, alsof je zelf onecht bent. Voortdurend angst bij je borst voelen, het verlamt je helemaal. Ik vind het erg moeilijk om in het moment te leven, ben voortdurend in mijn hoofd. Telkens als ik iets wil ondernemen, denk ik waarom je bent er toch straks niet meer. Ik voel me onbelangrijk en de mensen om me heen en de relaties die ik met hun heb voelen onbelangrijk.

Ik ben twee weken geleden klaar met mijn studie. Wat nu? Ik voel me verloren alsof ik geen toekomst meer heb. Het is nu ook zomervakantie dus iedereen gaat op vakantie en ik blijf achter. De gedachten dat je alleen bent is ook niet fijn.

Bij het idee dat ik morgen weer moet opstaan en weer de hele dag moet spenderen, maakt me gek. Terwijl ik ook niet een einde aan mijn leven wil hebben, het tegenovergestelde juist.

Iemand die zich ook met mijn klachten kan associëren? Heb echt een praatgroepje nodig op het moment.

Floor
20-07-2023
laatste reactie: 01-09-2023

2
7
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hey Floor, ik herken het helemaal van de afgelopen maanden. Ik ben wel dubbele leeftijd van jou en heb afleiding tav werk en kinderen. Dat helpt/hielp me om de knop om te zetten. De hypochondrie heb ik al jaren en depersonalisatie met name na een periode van veel stress en zorgen maken. Toen kwam het nadenken over de dood, het leven, wie je bent, waarom je hier bent, wat het nut is van het leven, gefocust op je lichaam, klachten en continu in je hoofd. Je kunt je er zelf helemaal gek mee maken want je gaat geen antwoorden krijgen. Ik zou kijken of je afleiding kunt krijgen door te sporten, of naar buiten te gaan (natuur opzoeken) en met vrienden dingen te ondernemen. Zorg dat je afleiding krijgt en uit je hoofd gaat. Het zijn gedachten die vd angst zorgen en dat is niet Floor. Ik kan je gerust stellen dat je niet de enige bent. Kun je met iemand erover praten? Ook dat helpt.

Marty
20-07-2023
Reageer:
Floor je bent niet enige hierin ik heb daar ook heel veel last van

Ahmed
21-07-2023
Reageer:
Hi Floor,

Ik herken mijzelf heel erg in jouw klachten, vooral de derealisatie is heel heftig. Dus als je wilt praten, laat het gerust weten. Ik kan het ook wel gebruiken!

Groeten,

Alain

Alain
22-07-2023
Reageer:
@Marty, gaan die derealisatie klachten bij jou ook vanzelf weer over als de stress gezakt is?

Alain
23-07-2023
Reageer:
Beste Floor,

Ik herken me volledig in je verhaal.. Ben 29 jaar en de laatste 5 jaar waren zwaar. Angststoornis, ocd en depressie waren en zijn de boosdoeners en ondertussen heb ik er al een heel traject opzitten maar angst beheerst nog steeds mijn leven en ik voel me vaak alleen hierdoor.

Vooral wat je zegt over depersonalisatie komt me heel bekend voor. Ik zelf zou hier ook vaker over willen kunnen praten dus laat zeker iets weten indien je er voor open staat. Weet dat je niet alleen bent, blijf vechten!

Groetjes Sebastiaan

Sebastiaan
06-08-2023
Reageer:
Hoi hoi. Wat vervelend dat je hier last van hebt. Het lijkt erop alsof je veel in je hoofd leeft en niet in je lichaam. Lichaamswerk kan je leren in het hier en nu te zijn.
Iets wil aandacht van jou en zit aan de oppervlakte. Je zou kunnen onderzoeken waar je angst vandaan komt.
Liefs!

M
07-08-2023
Reageer:
Hoi floor,

Ik ben zelf 20 jaar en heb het zelfde probleem als jou. Ook klaar met mijn opleiding en heb al 5 jaar last van paniekaanvallen die nu hun piek hebben bereikt. Ik krijg zelfs paniekaanvallen thuis op de bank. Heb ook al mijn vakanties met vrienden moeten missen. Ik voelde me vaak alleen en het beperkt je hele leven.

Ik heb de keuze gemaakt om met medicatie te beginnen. SSRI heet de medicatie ik zit nu op dag 5 en ik begin me al beter te voelen misschien is dit ook iets voor jou? Het idee klinkt spannend en dat snap ik. Ik zelf vond het heel spannend om te beginnen maar het kan echt je leven veranderen.

Mocht je meer vragen hebben of toch gewoon is met iemand praten die dezelfde klachten voelt kun je me benaderen via instagram.

Heel veel sterkte

(Redactie: Om mogelijk misbruik van persoonsgegevens te voorkomen, verwijderen we telefoonnummers en mailadressen enkele weken na plaatsing)

Boris
01-09-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |