Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Citalopram voor paniek en angstaanvallen

Beste lotgenoten,

Al ruim 15 jaar gebruik ik Citalopram voor paniek en angstaanvallen. Die heb ik al heel wat jaren ook niet meer gehad. Helaas ervaar ik nu al ruim 3 jaar de vreselijke kanten van hypochondrie. Het beinvloed mijn dagelijkse bezigheden en ik wil momenteel ook alleen maar slapen en de werkelijkheid ontvluchten. Maar zodra ik wakker word is het er binnen 1 sec weer. Afgelopen jaar heb ik al heel wat soorten kanker gehad ( dacht ik ). Momenteel zit ik ruim 3 weken met ALS in mijn hoofd vanwege spiertrekkingen vooral in mijn linkerkuit en heel af en toe ook elders in het lichaam. In het begin dacht ik er niet veel van totdat ik ging googlen. Mijn god wat een angst gierde er door mijn lichaam toen ik las dat dat een symptoom was van ALS. Daarvoor 2x bij verschillende huisartsen geweest en die zeiden beide dat het geen ALS was want ik heb goede kracht in mijn benen. Toch blijft het spoken. Echt een nachtmerrie dit. En dan ook net in mijn vakantie.

Ik wilde even mijn hart luchten hier en hopelijk heeft het een beetje effect.


JJ36
17-07-2023
laatste reactie: 17-08-2023

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ik herken je verhaal zo erg. Kamp nu ook al 12 jaar met ziekte angst. Periodes dat het beter gaat zijn er wel maar zit nu al ruim een jaar weer in een vreselijke periode. Bij mij is ook alles kanker. Heb nu weer een bultje bij mn amandel en dat is meteen keelkanker in mijn hoofd. Anyway, die angst voor ALS herken ook zo erg. Ik heb dat ook onlangs gehad. Had een spiertrilling in mn knie die echt 3 dagen aan hield! Oh wat was ik in paniek. Bloed geprikt en alles was ok want voor mij alleen maar meer ALS bevestigde. Uiteindelijk was het stress. Want het ging gewoon weg.. Zo heb ik ook maanden met een brok in mn keel gelopen en dacht dat het keelkanker was. Ook op relatief goede dagen was het er. Maar ineens ging het gewoon weg. Vaak als ik een nieuw symptoom heb om me op te focussen (helaas)..

Maar ik wil dus ook alleen maar slapen en vaker wil ik eigenlijk gewoon slapen en niet meer wakker worden om deze hel niet meer dagelijks mee te maken. Aan de andere kant ben ik juist bang om dood te gaan omdat ik mijn kleine kindjes wil op zien groeien. Onze 1e dochter overleed door medische fouten in het ziekenhuis dus je kan je voorstellen dat mijn vertrouwen ernstig beschadigd is. De ziekte angst was er al voor mijn overleden meisje maar het helpt niet mee. 2% van alle kinderen overlijdt door complicaties bij de bevalling en dat is bij ons gebeurd. En hoeveel procent van de mensen krijgt kanker? Dus dan zal ik dat ook wel krijgen. Maar ja dat dus. Ik voel met je mee want het is echt een hel.

( Ik loop overigens nu in de specialistische GGZ dus heb wel hulp maar vooralsnog weinig effect.
Slikte Sertraline maar daar ben ik stiekem mee gestopt omdat ik het rotzooi vind. En helpen deed t me toch niet. )

Dikke knuffel voor jou!

I.k
10-08-2023
Reageer:
Hey,

Ik herken die spiertrekkingen heel erg. Ik was daar ook heel bang van. Ik heb als ik iets voel en bang word, dat ik meteen licht in mn hoofd ben, hoofdpijn erbij, nachten wakker liggen. Het is zo ellendig.

Ik studeer fysiotherapie en ik heb toevallig laatst geleerd wag stress wel niet met je kan doen. Daar zal je misschien al wat van weten, maar als je angstig bent gaat je lichaam op ‘aan’. Zelfs als je in bed ligt kan je lichaam dan niet ontspannen. Spiertrekkingen is daar een uiting van.

Ik heb het een keer zo erg gehad bij mn borstspier dat ik bij de spoed hulp terecht ben gekomen. Ik heb het soms alleen bij 1 spiertje, maar heb ook wel eens gehad dat mn benen mn armen alles tegelijk kwam.

Wat voor mij zo zo zo erg heeft geholpen is magnesium van Metarelax slikken voor je gaat slapen. Yoga Nidra als je in bed ligt en dan gaan slapen. Consequent doen! De magnesium zorgt letterlijk ervoor dat je spieren ontspannen. Yoga nidra werkt voor mij fijn om even bewust te worden van je lichaam.

Ik vind het zo erg dat jij er ook zo’n last van hebt. Ik herken mezelf zo. Houd vol, want het leven is zo mooi en je bent zoveel sterker dan je denkt.

Al het goeds voor jou.

Ib
17-08-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |