Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Bang om de ziekte met de grote K te krijgen

Hallo
Ik ben vreselijk bang om de ziekte met de grote K te krijgen. Ik type het en spreek het ook nooit uit. Nu kamp ik al enige tijd met lichaamlijke klachten. Het begon met te denken dat ik candida heb. Helemaal geen suiker meer gegeten, gewoon van de ene op de andere dag.
Ik dacht dat mijn gewicht erg schommelde, dus gelijk Google. Kwam hier en daar wel wat tegen dat het kon dat je wat afviel van een candida infectie. Dus weer geruststellend. Kreeg het niet onder controle voor mij doen dus ik las over watervasten. Daar begon het grote probleem bij mij. Ik gelijk niks meer gegeten en af en toe een glas water. Wat eigenlijk niet genoeg is, want je moet 2 liter per dag kunnen drinken. Nu ben ik 10 kilo afgevallen in 2 maanden tijd, heb wat los vel, niet zoveel energie meer en pijntjes overal. Nu denk ik omdat ik nu al een maand pijn in mijn bovenbuik heb dat ik alvleesklierK heb. Ik ben wel erg dun geworden ,maar ik zorg ook niet goed voor me lichaam moet ik zeggen. En eet ook heel weinig. Ik heb anderhalf jaar geleden in het ziekenhuis gelegen en waarvan 4 weken in coma gelegen. Daar hebben ze allerlei testen met me gedaan en ct scans gehad. Van de thorax (borst en bovenbuik) .de laatste scan is net een jaar geleden voor controle en was met contras vloeistof. Als er iets was geweest dan hadden ze toen ook ontdekt toch? Zowiezo met de alvleesklier, want ik heb gelezen dat het punt dat er een verkeerde cel begint te groeien tot je er last van krijgt ,dat daar 11 jaar tussen zit, dus dat zou erg vreemd zijn. Maarja ik heb nog steeds die symptomen. Maar volgens mij ben ik wel een hypochonder. Wat vinden jullie van mijn verhaal. Moet ik me zorgen maken.

Berry
16-07-2023
laatste reactie: 16-10-2023

1
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hey Berry,

Volgens mij heb ik op jou gereageerd op een ander bericht ook. Dus dit zal een aanvulling zijn erop.

Een lichaam die 24 op bed ligt heeft al gauw tussen de 1600 en 2400 kcal nodig per dag om te kunnen functioneren. Dat lijkt misschien veel, maar alles in het lichaam kan hier draaiende mee gehouden worden. Als je alleen een paar glazen water drinkt, dan ondersteun je alleen de hydratatie van het lichaam.

Ik zal het even in een ander contrast zetten. Als ik in mijn auto koelvloeistof stop en vervolgens met een lege tank ga rijden. Kom ik mijn oprit niet af.

Voedsel is belangrijk. Er staat veel op het internet, maar heel veel is ook niet waar of niet goed voor je. Het klinkt voor mij erg logisch dat je veel bent afgevallen in zo’n korte tijd.

In die 2 maanden heeft je lichaam enorm onder stress gestaan omdat het niet genoeg brandstof kreeg. Hierdoor gaat je lichaam compenseren. Energie halen uit andere bronnen, maar ook energieverdeling wijzigen. Meer energie naar overleven, organen draaiende houden etc. Minder energie naar andere zaken (bijvoorbeeld organen of lichaamsfuncties die minder belangrijk waren) gevolg: moe!!!! Moe!!! Moe!!! Maar ook pijntjes, je fitheid gaat naar beneden, je staat onder stress, etc etc etc!

Blijf goed eten, zorg voor je lichaam. Veel eiwitten, goede vetten en koolhydraten. Luister niet naar alles op het internet

Het beste gewenst

Ib
17-08-2023
Reageer:
Hallo, ik heb weleens die infectie gehad, maar ze zeiden tegen mij dat het niet gevaarlijk was, ik kreeg er fluconazol voor en toen ging het over. Misschien stelt dit je gerust?

Caro
16-10-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |