Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Meerdere keren bij de spoed gezeten omdat ik bang was dood te gaan

Goedemorgen iedereen ,

Wat bijzonder om op deze pagina terecht te komen en allemaal soort gelijke ervaringen te lezen. Toch ook weer een reminder dat ik hier inderdaad niet alleen door heen ga.

Ik heb eind januari last van hyperventilatie en paniekaanvallen. Meerdere keren bij de spoed gezeten omdat ik bang was dood te gaan. Ik werd licht in me hoofd , mijn hart bonsden als een gek, tintelingen door je lichaam. Tot het punt dat ik helemaal niet meer alleen durfde te zijn. Ik ging weer tijdelijk bij mijn ouderlijk huis overnachten en me leven bestond uit overleven, de dag doorkomen met deze gigantische angst om dood te gaan. Alle onderzoeken bewezen telkens het tegendeel er is niks met je lichaam. Wat super fijn is om te horen maar het frustrerende me eigenlijk ook. Hoezo is er niks te vinden?! Mijn huisarts kwam uit op stress. Mijn ademhaling zit te hoog, ik ben dus aan het hyperventileren. Ik kom me er moeilijk bij neerleggen dat "stress" me lichamelijk zo zou laten voelen. Ik kreeg 10 mg escitalopram (antidepressiva) om de paniekaanvallen te teckelen. Ik ben naar de fysio gegaan voor mijn verkrampte borstspieren en middenrif. Dit zorgde ervoor dat ik beter kon door ademen naar mijn buik. Ook ben ik met een ademcoach aan mijn ademhaling gaan werken. Dit bracht weer wat rust terug in me leven. Ik stond op de wachtlijst voor ggz en ben nu weer met therapie gestart. In de tussentijd bleef ik met mijn huisarts in gesprek. Blijf erover praten en zoek contact met dierbaren als je angst ervaart. Ik ben nu sinds 2 weken naar 5mg gezakt en ervaar weer wat angst en dat is okey ik weet dat dit even zo kan zijn. Ik ben er nog lang niet , maar zie wel licht aan het einde van de tunnel. Wat ik ook niet had verwacht meer. Ik hoop voor iedereen hier dat het lukt de angst cirkel te doorbreken. Alleen dan is er ruimte voor verandering. Angst maakt ook zoveel stresshormoon aan en als je de heledag eigenlijk bewust en onbewust bezig bent met wat voel ik in me lichaam, er klopt iets niet leef je in contante angst.

Jamie
11-07-2023
laatste reactie: 06-03-2024

5
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
(20 jaar)
Ik ben blij dat je dit verhaal deelt, het geeft me veel hoop. Kamp al mijn hele leven met angstklachten. Tussendoor heeft het wel wat geëbt maar uiteindelijk komt het weer harder terug. Nu al 1,5 jaar lang erg veel last van fysieke klachten, wat mij eigenlijk alleen maar angstiger maakt. Paar keer spoed eisende hulp gebeld, laatst is zelfs de ambulance langsgeweest voor mij. Hartfilmpje gemaakt en alles bleek goed te zijn maar toch verschrikkelijke angst dat er iets is. Ik heb elke dag hartkloppingen en ik kan het gewoon geen plekje geven. Ben al doorverwezen naar een fysio voor mij ademhaling maar ik kan het niet betalen dus dat gaat helaas niet. Wel over 2 weekjes mn eerste afspraak bij een psycholoog.
Ik zie amper hoop maar dit soort verhalen stellen me toch tijdelijk weer gerust

Soraya
06-03-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |