Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Kun je alsnog hyperventileren, ook als je normaal ademt?

Goedemiddag,

Ik kamp al enige tijd met kortademigheid. De laatste tijd probeer ik bewust te ademen, door mijn neus en naar mijn buik. Dit gaat goed. Ook mijn fysiotherapeut gaf aan dat ik op de juiste manier lijk te ademen. Rustig en naar mijn buik. Toch heb ik nog steeds het gevoel dat ik adem tekort kom. Dat ik niet ‘lekker’ door kan ademen. Kun je alsnog hyperventileren, ook als je normaal ademt? Of is dit een hele gekke vraag?

ES
08-07-2023
laatste reactie: 23-10-2023

5
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ik heb precies hetzelfde, wat moet je dan nog doen als je ademhaling goed gaat, maar het nare gevoel blijft?
Benieuwd of iemand daar een oplossing voor heeft.


NL
19-07-2023
Reageer:
Ik heb dit ook, ik heb als tip gekregen om het te accepteren en niet 123 weggaat. Blijf 3x per dag ademhaling oefeningen doen voor 5-10 minuten. Kan zijn dat je onbewuste spanning hebt door stress of trauma’s. Misschien kan een psycholoog erbij helpen. Wandelen helpt bij mij ook goed, en doe ontspannings dingen misschien zoals yoga. Probeer afleiding te zoeken waarbij je niet op je ademhaling let.

Char
13-09-2023
Reageer:
Heel herkenbaar. Bij mij is ook chronische hyperventilatie vastgesteld en een angststoornis. Jouw verhaal is heel herkenbaar. Ik heb soms paniekaanvallen dat ik het gevoel heb dat ik stik maar ook als het "goed" gaat heb ik dat gevoel constant dat ik moet zuchten om op mijn adem te komen. Chronisch hyperventilatie dus , ook al adem ik rustig en juist . Het lijkt precies alsof mijn lichaam zo gewend is om te ademen en soms kom ik niet op mijn adem en krijg ik een paniekaanval. Medisch is alles uitgesloten.heel frustrerend maar wat mij wel helpt is yoga en veel rust nemen, meditatie , ontspanning.

Anouk
22-09-2023
Reageer:
Ik heb precies hetzelfde. Volgens fysio adem ik goed. Ben ook bij een psycholoog geweest. Volgens haar moet ik er niet tegen vechten, want dan worden de klachten erger. Dat is dus erg moeilijk, hoe omarm je iets wat je een naar gevoel geeft. Zij gaf ook aan dat mijn lichaam blijkbaar het vele zuchten nodig heeft. Ben ook veel teveel bezig met mijn ademhaling. Toch zou ik er graag vanaf willen, maar zou niet weten hoe.

Nan
02-10-2023
Reageer:
Het kan ook komen omdat vaak wordt gefocused op diep ademen met ademtraining. Ik had dit ook en vond dit wel interessant: youtu.be/T42mFsi6cpg?si=lX2fv1oT1CryGwSL

Thomas
23-10-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |