Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Er is veel te vertellen

Er is veel te vertellen, te veel voor nu denk ik, na jaren verschillende therapieën te hebben gehad waaronder EMDR, paniek/angst therapieën en nog vele anderen ben ik nog altijd dag in, dag uit bezig met mijn angsten.

Mijn kinderjaren en mijn jeugd waren niet makkelijk thuis en toch liep ik er in die tijd "makkelijk" doorheen. Totdat ik een jaar of 21 was. Toen kwamen de angsten en een eetstoornis opzetten. Eetstoornis gelukkig snel onder controle maar mijn paniek en angsten zijn eigenlijk nooit weg geweest. Ze waren leefbaar zoals ik het altijd zeg zodat ik wel gewoon mijn werk kon doen, relaties en het sociale leven. Tot 3 jaar geleden. (Ik was toen 39) Toen kwamen er vreemde klachten die ik nog niet eerder gehad had. Ik kreeg aanvallen zoals ik het voel, van mijn evenwicht kwijtraken waardoor het lijkt dat ik flauw ga vallen, daar raak ik dan nog meer van in paniek, ik kan mij niet meer ontspannen, zit eigenlijk altijd in mijn hoofd, het is te druk in mijn hoofd, angst voor de angst. Dit alles heeft mij natuurlijk ook onzeker gemaakt. Ik sluit mij het liefst af van de buitenwereld. Waardoor mijn sociale leven eigenlijk verdwenen is, geen relatie, en geen werk. En eigenlijk puur omdat ik angstig ben voor de angst. Voor dat nare gevoel in mijn hoofd waardoor ik in paniek raak. Op dit moment heb ik al 2 jaar exposure therapie en de afgelopen 3 maanden EMDR gehad. En soms waren er weken dat het redelijk ging totdat ik weer een "aanval" kreeg (het gevoel te vallen of flauw te vallen) dan begint het weer van voor af aan, ik maak mij er druk om, de angst is terug in mijn hoofd, kan aan niks anders denken etc.. Vaak ben ik bang dat het nooit meer overgaat. Natuurlijk, ik geef niet op maar leuk is het niet ;).

Ik schrijf dit in het kort op ( er is nog meer) maar ik hoop dat er meer mensen zijn die zich hierin herkennen. Ik ken niemand in mijn omgeving met deze aandoening of deze klachten. En ik hoop dat er mensen zijn met wie ik in contact kan komen om er over te praten, elkaar te begrijpen want dat mis ik. Ik denk dat ik voor meerdere spreek als ik zeg, dat je je vaak zo alleen voelt hierin.

Groetjes en het beste voor iedereen,

Bianca

Bianca
30-06-2023
laatste reactie: 15-08-2023

2
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hey Bianca,

Ik herken me ook in jouw angsten en ik ben ervan overtuigd dat er nog heel veel mensen met deze problemen rondlopen..
Anderzijds gaat ook niet iedereen er openlijk voor uitkomen..
Veel sterkte toegewenst

Anoniem
31-07-2023
Reageer:
Ik denk dat er voor deze situatie alleen nog maar medicatie helpt tegen angst .
Iets waar ik zelf ook heel bang voor ben : een antidepressiva tegen angst …; maakt je aanvankelijk nòg angstiger .. onrustig(er) en heeft een hele lijst nare bijwerkingen. Maar psychiaters werken volgens de DSM richtlijnen … en dan kom je hier hij uit …..heel vervelend want het is héél moeilijk afbouwen daarvan …….

Janny
04-08-2023
Reageer:
Beste Bianca,

Wat naar voor je! Ik herken je in je klachten. Ik ben 20 heb zelf sinds een jaar paniek en angstklachten, gecombineerd met hyperventilatie. Ik had vooral last van duizeligheid tijdens het lopen en de angst (en ook echt het gevoel) om flauw te vallen of om te vallen. Ik controleerde steeds mijn hartslag in mijn nek, die was steeds hoog omdat ik mij druk maakte (later leerde ik dat je niet flauw kan vallen van hoge hartslag, dat gebeurt alleen bij een te lage hartslag). Ik ben met de fysio gaan werken aan hyperventilatie, wat mij heel erg heeft geholpen. Verder doe ik veel yin yoga.

Ik hoop dat je kan vinden wat voor jou helpt! Misschien heb je dit vader gehoord maar je bent niet de enige die hier last van heeft :)

Ik wens je het beste!

Hartelijke groet,
Eleni

Eleni
15-08-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |