Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Hartkloppingen die altijd in rusttoestand naar boven kwamen

Ik ben een jongeman van 23j oud die 4 jaar lang zo goed als dagelijks aan sport deed. Tegelijkertijd heb ik al plusminus 2 jaar “last” van hartkloppingen die altijd in rusttoestand naar boven kwamen. Deze gingen altijd na 20 à 30 min weg en er was ook geen regelmaat in, soms 1 keer in de week, maar soms ook 3 keer of een maand of langer weer niks. Deze hebben mij nooit heel veel zorgen gebaard, maar ik was er wel attent voor. 2 weken geleden heb ik een kleine paniekaanval gehad vermoed ik en sindsdien is alles begonnen.. ik heb sindsdien elke dag hartkloppingen gevoeld en het gevoel dat mijn hart overslagen maakte. 2 keer op 1 week naar de dokter geweest waar alle testen negatief waren en ik mij dus eigenlijk geen zorgen moest maken.

De dag erna had ik 3 heel opmerkelijke hartoverslagen, waardoor ik iets later een paniekaanval heb gekregen en naar spoed ben gegaan met schrik voor een hartaanval.. sinds ik terug ben gekomen van spoed is het alleen maar bergafwaarts gegaan. Ik voel bijna doorheen de ganse dag zaken aan mijn borststreek. Hetzij steken, druk, gevoel van trekkingen/uitrekking, .. ik begon zelfs te denken dat ik door trekkingen in mn kuiten bloedklonters had en steken in mijn kop een herseninfarct ging krijgen. Het is nu ongeveer 2 weken geleden en de schrik voor een hartaanval/stilstand is groter dan wat ik ooit heb ervaren of meegemaakt. Ik ben al bij de cardioloog langs geweest ondertussen en ook daar zijn de testen negatief tot nu toe. Ik heb nog een scan over 2 weken en de resultaten van een 24h monitoring van het hart die ik moet krijgen, maar ik word helemaal gek. Ik heb precies het gevoel dat het iedere keer erger en anders aanvoelt. Ik stel mij de vraag of het onderzoek wel nuttig of representatief is, want wat ik voel aan het hart was nooit aanwezig tijdens de onderzoeken. Terwijl ik dit schrijf voel ik trekkingen aan het hart wat precies ook wat doortrekt naar mijn link onderarm.. morgen is het waarschijnlijk weer lichtjes anders. Ik beeld mij tijdens deze momenten ook in dat ik elk moment zwart voor de ogen kan gaan zien en dood ga. Ik maak mij ook zorgen dat dit bijna de hele dag duurt en dat gevoel(wat het ook mag wezen) aan mijn hart niet weggaat en dus toch het probleem fysiek is.. heeft nog iemand hier last van?

Thibault
29-06-2023
laatste reactie: 04-09-2023

1
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Heel herkenbaar.
Hartkloppingen zijn onschuldig, maar in combinatie met een paniekaanval kan het echt lijken op een hartaanval. Maar dat is het niet.
Maar ik heb vaak bij een paniekaanval het volgende gevoel:
- bang dood te gaan
- bang dat alles zwart voor mn ogen wordt
- bang om gek te worden
- alsof alles om me heen heel erg onwerkelijk is..

Helaas zijn het hele enge gebeurtenissen. Therapie en medicagie helpen mij goed.

Heb je al hulp gezocht?

Je bent een jong iemand! Vertrouw erop dat je gezond bent!

Anoniem
01-07-2023
Reageer:
Ik ervaar de laatste tijd tijdens de aanvallen zelf druk op de borst.. de aanvallen worden in gang gezet door eender wat (een steek, druk, trekking, overslag, hartklopping,.. altijd aan de borst/hartstreek) en in tegenstelling tot echte hyperventilatie uiten mijn aanvallen zich eerder inwendig uit. Ik moet niet opmerkelijk ademhalen tijdens de aanvallen, maar de angst is op dit moment wel zeer groot door wat ik voel.. ik word binnenkort 24j en ik wil absoluut niet dood. Tegelijkertijd is dit geen leven en wil ik zo ook niet verder.

Ik ga hulp zoeken en moet hopen dat die laatste 2 testen nog negatief terugkeren, maar ook hier wacht ik nu in spanning op af.

Thibault
03-07-2023
Reageer:
Hoi! Ik ben 22 en ik herken alles wat je zegt. Ik heb ook last van hartkloppingen, en net zoals bij jou heb ik na het voelen van overslagen een zware paniekaanval aanval gekregen. Ik had ook het gevoel dat ik een hartaanval zou krijgen. Mijn testen waren ook allemaal in orde! Misschien kan het jou helpen dat je weet dat heel veel gewoon in je hoofd zit. Ik heb bij mij al opgemerkt dat als ik focus op mijn hart, ik sneller een druk voel, of zelfs bijvoorbeeld een overslag. Ook misschien goed om te weten is dat overslagen vaak goedaardig zijn. Zo noemen die overslagen ‘ extrasystolen’. Het komt blijkbaar bij een gezonde mens voor. Ik snap dat je enorm bang bent dat dit nog eens gaat gebeuren, maar denk hier eens over na: er zijn zovele druggebruikers die hun hart testen, en na jarenlang gebruik zijn ze nog steeds Oke. Bedenkt bij jezelf: ik ben nog jong en mijn testen zijn Oke. Eigenlijk is het bv zoals bij gebruiken van drugs, als je denkt dat het fout gaat, gaat het fout. Als je denkt dat je hart pijn doet of dat je hartkloppingen hebt, komen die er ook. Je brein doet echt meer dan je denkt! Hopelijk voel je je snel beter! :)

Lola
10-07-2023
Reageer:
Jou verhaal is erg herkenbaar. Soms rust hele trage hartslag. Ongeveer 40. Ik zie mijn hartslag kloppen in mijn buikstreek dan. Soms erg onregelmatig. Voel ook raar gevoel in mijn keel dan. Soms last van druk op de borst en druk rond mijn ribbenkast. Vooral aan de zijkanten.

2x een holteronderzoek gehad waarin wel extrasystolen te zien zijn maar onschuldig volgens cardioloog. Ook een hartecho gehad. Alles ok.

Bij het tweede holteronderzoek bijna geen extrasystolen. Zul je altijd zien. Ondertussen voelen mijn klachten steeds erger. Ook tijdens slaap vaak wakker worden met rare ademhaling. Het beheerst mijn leven.

Vandaag opgestaan. Moe en net of knijpt iemand je keel dicht. Drukgevoel in hele bovenlijf.

Vooral als ik van zitten in beweging kom steekt het de kop op.

Toch maar weer een onderzoek? Of zit het toch tussen de oren.

Gek word je ervan.


Geert
03-09-2023
Reageer:
Hey jongens,

Ik ben serkan en ben 25 jaar oud, ik ervaar precies hetzelfde wat jullie ervaren. Ik heb al jaren lang last van paniekaanvallen en dat werd soms minder en dan kwam het ineens heftiger terug, sinds mei dit jaar heb ik er een nieuw probleem bij gekregen. Ik kreeg een paniekaanval en voelde me hart tekeer gaan waarna ik dacht ik ga maar naar de eerste hulp maar dat had ik nooit moeten doen, sindsdien voel ik iedere dag dingen aan me hart zoals overslagen, een benauwd trekkend gevoel, gevoel alsof me hart trilt en zo nog veel meer dingen en ik voel heel de dag aan m’n hals of me hart goed klopt of aan mijn borst. Ik heb eerst een ECG gehad en erna ben ik naar een kliniek geweest waar ik ook allerlei controles heb gehad en daarna nog een holter gedragen voor 72 uur en in alle 3 de onderzoeken was er niks te zien en nu heb ik de afgelopen dagen weer heel veel last en wil ik weer langs de dokter. Ik wordt hier psychisch niet goed van en ben heel erg ongelukkig hierdoor, ik geniet nergens van en wordt nergens blij van 😔

Serkan
04-09-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |