Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Het begon bij mij bij een verdacht vlekje

Hallo,

Ik (18 jaar) heb zelf al een tijdje last van Hypochondrie, het begon bij mij bij een verdacht vlekje wat (gelukkig) gewoon een moedervlek was.

Na het controleren van het vlekje ben ik meer en meer gaan letten op me lichaam, bij elk pijntje of iets dat met me lichaam gebeurt zoek ik het pijntje op, en ja zoals vele vindt je natuurlijk dat je bijvoorbeeld ALS,MS of een andere ernstige ziekte hebt.

Ik heb nu al maanden lang vage spiertrekkingen in me linker voet, wat heel soms lijdt naar kramp. Ook krijg ik meer en meer last van tintelingen/spiertrekkingen door me hele lichaam, zoals me handen benen etc. Natuurlijk heb ik dit opgezocht en kwam ik natuurlijk uit op ALS/MS waardoor me dit toch bezig blijft houden. Elke keer stel ik me toch weer gerust en gaat het een paar weken goed totdat ik merk dat ik uit het niets spiertrekkingen heb. In de middag heb ik het meestal druk waardoor ik er tijdens de middag eigenlijk nooit over nadenk, het valt mij op dat wanneer ik niet over ziektes nadenk ik eigenlijk ook nooit tintelingen heb. Wanneer ik tot rust kom en met niks bezig ben beginnen de spiertrekkingen/tintelingen weer en zoek ik het weer op wat me dan weer even laat stressen. Net zoals deze nacht. Voor de rest merk ik dat me armen s'avonds sneller in slaap valt en merk ik dat mijn armen soms een "raar" gevoel geven. Ik slaap voor de rest meer dan goed en leef gezond. Wel drink ik vaak koffie of dranken waar cafeïne in zit.

Na het 5 minuten stressen overtuig ik mezelf dat het nooit ALS kan zijn, waardoor ik snachts er gelukkig niet langer dan 30 min over nadenk.


Zijn er mensen met dezelfde klachten? Zo ja, hoe gaan jullie ermee om?




Mike
07-06-2023
laatste reactie: 29-09-2023

1
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ja ik had op een gegeven moment allemaal van die kleine schokjes en spiertrekkingen in mijn hele lijf! Ik dacht ook meteen het ergste. Ik kan het ook aansturen.. dus zoek afleiding en probeer de focus te verleggen... Dat is het enige wat mij althans helpt (al lukt dat met periodes ook echt gewoon niet).

Anoniem 1989
07-06-2023
Reageer:
Hey,

Hier.ook zo een panikeur wat die spiertrekkingen betreft... Ik heb gelukkig wel een hele goeie neuroloog die mijn angsten begrijpt en die mij ook al vele malen heeft onderzocht... Ik ben dan altijd even opgelucht tot ik de volgende spiertrekking voel... Gek wordt ik ervan...ik ben er zo van overtuigd dat er iets mis...ik loop ook therapie maar dat is nog niet lang genoeg om al beterschap te hebben...op deze moment voelt het voor mij eerder dat ik overleef in plaats van leef...

Heidi
04-07-2023
Reageer:
Dit heb ik ook gehad, zodra je het los laat gaat het over, geloof me.

Joya
29-09-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |