Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Geen idee waar het vandaan komt

Ik ben een 34-jarige man. 10 jaar geleden (september 2013) kreeg ik 'vanuit het niets' last van ademhalingsklachten. Ik voelde een soort van 'blokkade' waar ik overheen moest. Hierdoor ging ik heel diep ademen/zuchten of naar lucht happen. In eerste instantie dachten ze bij de huisarts dat ik een klaplong had. Dit bleek niet zo te zijn. Na meerdere longonderzoeken kwam er niets uit en zeiden ze dat het vermoedelijk hyperventilatie was. Dit is echter nooit echt gediagnosticeerd.

Ik heb altijd vage lichamelijke klachten gehouden en herken heel veel van wat op dit forum gezegd wordt. In 2015 had ik bijvoorbeeld een periode lang hoofdpijn, vorig jaar ben ik bij de dokter geweest met fikse hartkloppingen (dokter zei dat de hartslag goed was) en dit jaar kreeg ik rare darmkrampen (ook niets gevonden)

Ik loop niet constant bij de dokter en mijn klachten zijn ook niet constant, het is ook zo hele periodes weg.

Ik zit nu weer in een periode, misschien heeft het met het warme(re) weer te maken, dat het aanwezig is. Vorige week heb ik een fietstochtje van 32 kilometer op de helft af moeten breken wegens spierpijn. Vannacht maakte mijn vrouw me wakker omdat ik blijkbaar raar ademde.

Gek genoeg functioneer ik er verder 'redelijk-normaal' door. Ook ervaar ik op dit moment geen stress in mijn verdere leven. Ik heb een stressvolle baan gehad, maar sinds vorig jaar heb ik een nieuwe baan waar ik juist zeer gelukkig mee ben!

Ik heb dus geen idee waar het vandaan komt en hoe ik mij voel kan iedere dag anders zijn. Wel ben ik een roker, maar ik weet niet of dat veel met de hyperventilatie te maken heeft.

Gelukkig is het voor mij dus, behalve flink irritant, niet super heftig. Wel fijn om hier even mijn 'ei' kwijt te kunnen. Reacties hoor/lees ik graag.

Jelmer
05-06-2023

5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |