Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Last van bloosangst, vermijdingsgedrag

Lieve mensen,

Ik ben Ilona en ben 43 jaar. Zolang ik mij kan herinneren heb ik last van bloosangst, vermijdingsgedrag. In veel wat ik lees herken ik mijzelf. Ik heb mij hier NOOIT in gehoord of gezien in gevoeld. Ik voelde me hierin altijd alleen. Dit resulteerde in vermijdingsgedrag, beperkte overtuigingen, overmatig alcoholgebruik ( vanaf mijn 13e levensjaar) therapieën, psychologen. Als kind zei ik tegen een vriendin ; ik leef liever 10 jaar korter zonder blozen, dan nog 10 jaar met blozen.

Op mijn 38e ben ik getrouwd. Wij hebben 2 kinderen. Bij beide kinderen zag ik het zelfde gebeuren. Bij correcties direct een rood koppie.
mensen niet durven aankijken en aanspreken. Opmerkingen van andere mensen: ‘ wat een gezonde kleur OF aaaah kijk ze wordt verlegen OF ben je opgewonden?? Allemaal opmerkingen waar je als kind totaal niet mee om kan gaan.
De geschiedenis herhaalt zich. Ik kreeg een spiegel voorgeschoteld waar ik erg verdrietig van werd. Mijn ogen werden geopend en wilde hier iets mee doen!

Een jaar geleden heb ik een opleiding gevolgd tot kindercoach aan de Academie voor Psychodynamica in Scherpenzeel. Dit heeft mijn leven echt veranderd. De quote daar luidde. “ JE MOET EERST JEZELF TEGENKOMEN VOORDAT JE HET KUNT ZIJN” Het was hard werken! Want als Kindercoach moet je overal doorheen. Oude pijnen, angsten belemmerende gedachten., innerlijk kindwerk. Ik heb zoveel mooie waardevolle technieken geleerd. Die heb ik zelf moeten ervaren. En dat was kei en kei hard werken! Het heeft me geholpen! Ik kreeg hier de erkenning die ik nodig had.
Ik ben inmiddels mijn eigen praktijk begonnen en wil kinderen van ouders met hetzelfde probleem graag helpen. Want beter vroeg beginnen om voor later ergere problemen te voorkomen. Ik denk dat jullie dit allemaal wel herkennen. Wat mij enorm heeft geholpen zijn alle inzichten die ik heb verkregen door deze opleiding. Alle technieken heb ik echt doorvoeld. Waar ligt de KERN van het probleem waar gaat het nu echt over? Dat is meestal: Ik ben het niet waard, ik werd/word niet ECHT gehoord en gezien. Ik wil middels dit forum laten weten dat een Psychodynamische coach/ therapeut ECHT kan helpen om je weer vrij in het leven te voelen, zonder al deze vervelende gevoelens en beperkingen. Tijdens de coaching kom je tot de kern van die angsten die je al zo lang ervaart. Vanuit daar werk je creatief toe aan het doel dat je wilt bereiken! En dat is alleen maar positief! Ik ben op dit moment bezig om kinderen en ouders te bereiken. Door mijzelf te laten horen en zien. En kwetsbaar te durven opstellen. Wat ik nog steeds super spannend vind. Maar ik doe het nu wel! Ik vermijd het niet. En daar ben ik trots op! Willen jullie meer weten? Dan kunnen jullie mijn website bekijken op ilonavansante .nl
Ik hoop dat ik kinderen en volwassen mag en kan helpen om de beste versie van zichzelf te worden!! liefs en hopelijk hebben jullie iets aan deze LAP tekst ;)

Ilona
15-06-2023
laatste reactie: 21-10-2023

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Bloosangst heb ik ook mijn levenlang last van! Veel therapiën gehad, zelfs botox tegen blozen! Ik moet zeggen als ik mijzelf zeler voel is het blozen minder, maar bij zwakke momenten ernstiger! Het blijft vervelend, de gedachten die soms met je aan de haal gaan. Was er af en toe maar een wonderpil voor. 😉

Kim
21-10-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |