Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Ook een hypochonder en een jonge twintiger

Hier ook een hypochonder en een jonge twintiger.

Door burn out klachten en chronische hyperventillatie ben ik sinds de zomer 2022 flink duizelig en snel benauwd (waaronder ook piepende ademhaling). Echter zijn de minimaal 2 voelbare en waarvan 1 zichtbare lymfeklieren in mijn nek, hetgeen waardoor mijn hoofd overuren draait. Ik heb 2 voelbare knikkers in mijn nek, hard, maar wel beweegbaar. Ik ben hiervoor 3 keer naar de HA gegaan. Deze geeft aan dat ze nier extreem vergroot lijken te zijn en dat deze gewoon voelbaarder zijn dan anderen. Geruststelling, maar ik vind dit ook lastig aangezien ik weet dat zij voorheen niet zo voelbaar waren. Ik heb echter ook een echo van deze regio gehad, aangezien ik een gezwollen regio heb tussen mijn hals en schouder. Vorig jaar was de echo hiervan goed en dit jaar weer, ook heeft de echo mevrouw geen andere afwijkingen zoals lymfeklieren gezien. Gerustelling, maar ik begin meteen alweer te twijfelen of ze wel over mijn klier is heengegaan en of ze dit niet gewoon gemist heeft. Daarnaast heb ik het idee dat ik ook in mijn linker oksel allemaal veel grotere balletjes en minimaal 1 klier voel in vergelijking met mijn rechter oksel. Verder in ieder geval geen klieren die in een keer vet groot formaat hebben, maar toch. Daarnaast schuif ik ook alle klachten af op de lymfeklieren, zoals benauwdheid, pijn op borst en rug (dit trok na een paar weken wel ongeveer weer weg, en dit was ook geen constante pijn gelukkig) en toch mijn duizeligheid ook. Gelukkig denk ik altijd wel dat ik geen andere dingen heb als afvallen, nachtzweten of overal extreme jeuk etc.
Ofwel ik maak mijzelf gek. Af en toe denk ik, wat zou het leven toch makkelijk zijn als ik die twee knikkers in mijn nek (en inmiddels oksel) niet had gehad hahah. Maar dan vind ik waarschijnlijk wel weer iets anders.

Maar toch denk ik nog altijd, waarom heb ik goede voelbare en 1 zichtbare knikker in mijn hals voor maanden en hoe zou dit niet iets ergs kunnen zijn?

Ik ben jaloers op mensen die geen hypochonder zijn, gewoon een leven zonder voortdurend overtuigd te zijn dat je dodelijk ziek bent. Heerlijk lijkt mij dat! Ik werk eraan.

Mila
01-06-2023
laatste reactie: 13-07-2023

2
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi Mila

Wat herkenbaar wat jij schrijft.
Mijn verhaal is 298.
Nu heb ik bij toeval 1 mei een bultje in mijn hals gevoeld naar de huisarts geweest, hij zegt een lymfekliertje en moet met 4 weken weg zijn. Nu is het 3 juni en het is niet weg.
Je raad het al ik ben nu ontzettend bang.
Ook soms pijnlijke oksels en links meer dan rechts.
Nachtelijk zweten heb ik soms wel maar dat wordt gezegd dat iedereen dat wel eens heeft. Maar bij mij is dat natuurlijk 1+1.
Ik heb therapie, maar zo als ik mij nu voel en bang ben, heb ik het idee dat het me niet veel brengt. Net wat je zegt wat zou het fijn zijn als je zonder deze zorgen zou kunnen leven.
Succes/sterkte.

MM
03-06-2023
Reageer:
Wat vervelend dat je zo denkt.. ik herken het precies! Geruststelling van een arts helpt maar tijdelijk. Daarna gaan mensen met hypochondrie vaak denken: 'wat als ze iets over het hoofd hebben gezien'.
Je zult je erbij neer moeten leggen dat er niks met je aan de hand is. Maar ik weet hoe lastig dit is!

Ik zou er ook een heleboel voor over hebben om te kunnen leven zonder hypochondrie. Ik heb me zelfs aangemeld voor een onderzoek in het UMC voor therapie met ondersteuning van psychedelica. Mocht dat voor 'ons' een uitkomst zijn dan hoop ik snel dat het in het basispakket komt, zoals de GGZ verwacht. Maar dat zal nog wel jaren duren..

Anoniem 1989
04-06-2023
Reageer:
Voor mij ook heel herkenbaar. Ook 2 lymfe klieren gevonden aan men half toen begon het allemaal.. naar de dokter geweest het is niks.. deze vergoten en verkleinen naarmate ik een huidinfectie heb (toch maakte ik me heel veel zorgen dat ze nooit helemaal weg waren). Een jaar later dacht ik het is genoeg geweest en naar de dokter geweest daar heeft ze me doorverwezen naar een echo (waar ik immens veel stress voor had), daar bleek niks uit te komen. Dolgelukkig was ik toen maar dit bleef niet lang. Inmiddels heb ik een puist gehad bij mijn wenkbrauw en vond ik een bol (beweegbaar) aan mijn oor. Dit zette me direct in paniek… is het speeklesklier kanker of gewoon een onschuldige lymfeklier maar natuurlijk ga ik van het ergste uit. Nu ben ik aan het afwachten tot deze verdwijnt met veel stress. Zelf ben ik 20 en dit verpest mijn leven gewoon.

Anoniem
09-07-2023
Reageer:
Ik heb ook een vitamine tekort en veel klachten, hoort er helaas bij. Ik denk als je vitamine bij slikt en het weer op peil is veel van de klachten verdwijnen!

Lala
11-07-2023
Reageer:
Gelijklopend verhaal hier. Een verdikte klier ontdekt in de hals ongeveer 2cm, dit is 4 jaar geleden en zit er nog steeds. Verschilende echo's en ct gehad en komt steeds uit dat het fysiologische klier is. Vorig jaar last beginnen krijgen van neurologische symptomen en na echo abdomen een nodule ontdekt op de lever. Mri gehad en volgens uitslag goedaardig. Wanneer ik na een week scholing mri lever via Radiopaedia zelf mijn mri beoordeel kom ik slecht bij 1 ding uit: Hypervasculaire uitzaaiing.

Tom
13-07-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |