Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Privé worstel ik

Ik ben een vrouw van 48 jaar, samenwonen met een dochter van bijna 9. Ik ben een succesvol psycholoog en trainer. Recent is gebleken dat ik leid aan C PTSS. Dat voelde staat als een opluchting: ‘dus dit is wat er ‘misz’ is met mij.’.

Ik ben erg goed in mijn werk. Gevoelig voor signalen van anderen, analytisch sterk, betrokken en deskundig.

Privé worstel ik. Ik blijf dezelfde partijen maar herhalen in vriendschappen waardoor deze ook altijd eindig zijn. Ik snak naar verbinding maar weet niet hoe vriendschap werkt. Ik sloot me uit , pas me aan, probeer signalen te lezen, ben heel erg loyaal en zorgzaam maar weet niet goed wie ik ben in de vriendschap. Wat is van mij een essay is van de ander? Wanneer mag ik boos zijn? Wat kan ik wel/niet verwachten? Zijn constante vragen die ik mezelf sterk. Ook heb ik veel moeite met conflict. Ik weet niet Wnn ik mag voelen wat ik voel. Ik pas me aan en slik in totdat de stress zo groot wordt dat ik klap een heel kort, heel boos wordt en mensen afschrik die vervolgens afstand nemen. Zo ben ik al mijn beste vriendinnen kwijt geraakt in mijn leven. En verwacht ik vandaag ook weer een vriendin kwijt te raken. Ik ken het patroon, weet wat er gebeurt maar ben niet in staat om het anders te doen. En ik ben er moe van. Ik ben zo moe van het telkens zo mijn best doen en toch falen, afscheid nemen, herstellen, opnieuw proberen, me alleen voelen, me schamen en schuldig en mislukt voelen.

Ik ben inmiddels zo ver dat ik denk dat ik er maar beter niet meer aan kan beginnen. Ik barst van de kennissen die me allemaal graag zien. Mss is dat voor mij het veiligste, naar mijn gezin.

Ik heb, als psycholoog, heel veel opleidingen, therapieën etc gedaan. Het helpt allemaal wel iets maar de kern blijft gelijk. Ik weet niet wie ik ben en waar ik sta. Het idee, dat het was niet beter wordt dan dit, put me uit.

Ik ben moe en ben eenzaam tot in de kern.

Dank voor het lezen.


Elisabeth
25-05-2023
laatste reactie: 09-06-2023

1
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Excuus voor de spelfouten. Dit is geschreven op mijn telefoon met ‘autocorrect’.

Elisabeth
25-05-2023
Reageer:
Hoi Elisabeth,

Ik ben geraakt door je schrijven. Waarom? Ik denk dat jouw verhaal zo vaak herkend wordt door andere vrouwen. Zo zijn we opgevoed. Meisjes moeten lief zijn, voor anderen zorgen, leed dragen, niet zeuren en vooral door gaan! Het proces om daar boven uit te groeien duurt lang. Het is er nl ook jaren in gekomen. Ik ben eens in een multie-disiplinaire therapie geweest en daar zei die therapeut: "Even" en "Normaal" komen niet voor bij een persoons verandering. "Dan moet je even........" Nee, tis een proces van jaren. Ik heb die knop omgezet! En ja, dat kan niet iedereen. Ik ben na die therapie van een maand, echt naar mij zelf gaan kijken en er mee aan de slag gegaan.
Heb ik vragen?? Dan vraag ik ze gewoon! Vind ik iets niet leuk?? Dan zeg ik dat gewoon! Wil ik iets gaan doen?? Dan doe ik dat gewoon! En je ziet.....alles is gewoon. Maar idd, tis altijd nog echt een afweging. Zal ik het doen?? Durf ik het?? Ik ben nu bijna 60 en ik vind dat het gewoon eens MIJN tijd moet wezen! Tis toch bij de zotte dat we zo onzeker zijn gemaakt!!?? We zijn volwassen vrouwen, wij mogen er allemaal ook gewoon wezen, ook onze mening telt! En wat blijkt.......die telt ook gewoon! Weg met die angst en ga leven zoals JIJ wilt leven! Probeer alles bij je zelf te houden, jij kan toch niet veranderen wat anderen voelen of denken. Gaat om jou!

Heel veel sterkte, meis!

beppie
09-06-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |