Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Heb deze klachten bijna de gehele dag

Hoi allemaal,

Sinds een paar maanden kamp ik met een angststoornis. Ik heb hierdoor last van allerlei kwaaltjes zoals continue druk op de borst, pijn in linkerarm, kaak, nek en tussen de schouderbladen. Ik heb ook vaak last van oprispingen. Deze klachten komen overeen met een hartinfarct, maar volgens mijn huisarts is dit vanwege mijn angststoornis. Ik heb een ECG laten maken, deze was goed. Sinds 2,5 ben ik gestart met 10 mg citalopram, maar tot nu toe merk ik hier nog weinig van. Het lijkt eerder alsof mijn klachten verergeren. Ik ben benieuwd of iemand mijn verhaal herkent. Ik lees veel verhalen over mensen die tijdens een paniekaanval soortgelijke klachten hebben, maar ik heb deze klachten bijna de gehele dag.

Lana
02-05-2023
laatste reactie: 22-05-2023

2
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi Lana,

Zelf heb ik ook een angststoornis en ben ik een tijdje geleden begonnen met escitalopram. Nu zit ik op 20mg, en ik begon met 10mg. Eigenlijk heeft het bij mij ook een hele lange tijd geduurd voordat ik iets merkte van het medicijn. Ik werd in het begin ontzettend depressief en een beetje suïcidaal. Dat je klachten eerst verergeren is dus wel logisch. Aangezien het begin bij mij zo heftig was is toen de dosis in overleg naar 15mg opgehoogd en het heeft minstens 3 maanden of zelfs meer geduurd voordat ik iets merkte van de escitalopram. Weer veel later ben ik (preventief) naar 20mg gegaan en nu voel ik zeer weinig angsten. Nu moet ik zeggen dat ik destijds wel gewoon doorgegaan ben met stappen ondernemen in het reïntegratieproces. Dus blijf ook zelf stappen nemen. Alleen medicatie is niet de oplossing, het is ook goed om zelf te blijven ondernemen en niet te wachten totdat de medicatie gaat werken. Dat heb ik aan den lijve ondervonden. Ik hoop dat je er iets aan hebt!
Veel sterkte de komende tijd!

Yves
10-05-2023
Reageer:
Ik herken mezelf heel erg hierin. Ik heb de klachten ook echt hele dagen door, je word er echt gek van. Pff

Sdb
16-05-2023
Reageer:
Hoi Lana,

Ik heb deze klachten mijn hele leven al, ook doorlopend de hele dag. Ik heb 15 jaar aan de antidepressiva gezeten er heb daar heel veel nadelige klachten aan over gehouden. Begin daar alsjeblieft niet aan en als daar wel aan bent, bouw het zo snel mogelijk af. Zoek goeie psychologische hulp! Ik ben nu 71 en voel mij nog net zo ellendig als 50 jaa r geleden alleen omdat ik nooit goeie hulp heb gekregen. Als je echt iets zou mankeren was er al lang iets gebeurd!! Probeer zo veel mogelijk over je angsten te praten, dat helpt enorm. Ik wens je heel veel sterkte en liefde

Ellen

Ellen
22-05-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |