Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Ik leef in een enorme angst

Beste lezers, ik ben al sinds mijn 12e bang om een erge ziekte te krijgen. Na veel psycholoog en huisarts bezoeken blijft het aanhouden. Ik leef in een enorme angst en niets of niemand kan mij gerust stellen. Op mijn 18e heb ik 2 jaar lang heftige paniekaanvallen gehad. Zo erg dat ik mijn huis niet eens meer uit durfde. Na deze periode heb ik een periode gehad waar in het even wat beter ging. Weinig last van angst en ik kon weer een beetje leven. Een tijdje terug is het weer omgeslagen.. ik voel overal klachten en ben continue angstig dat ik iets ergs heb. Wat mij nu het meeste bezig houd is de ziekte ALS. Mijn voet, been of arm beweegt soms uit het niets. Het is een soort spasme. Het gebeurt eigenlijk alleen als ik op een stoel zit, op de bank lig of in bed lig. Ik lees in de verhalen veel spier trillingen, maar niet echt over spierspasme. Meer mensen die hier last van hebben? Het maakt mij zo angstig.

Anoniem
28-04-2023
laatste reactie: 21-06-2023

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hey mede hypochonder,

Spierspasmen zijn normaal bij stress of paniekaanvallen.
Hier had ik spasmen, continu trillingen (alsof er elektriciteit in heel mijn lichaam zat), enkel in de jacuzzi werd ik dit niet gewaar. Hels hoor, zeker wanneer je dan gaat denken aan ALS of MS. Met deze gedachten begon ik ook troebel te zien (nog een teken blijkbaar van MS).
Het zijn allemaal symptomen die verschijne' bij angst , ook je spasmen. Het is enorm welke verschijnselen je lichaam vertoont wanneer je angst hebt. Ze zijn niet ingebeelde, ze zijn er echt, maar niet door een spierziekte, enkel door jouw gedachten.
Je bent normaal!

Jana
19-05-2023
Reageer:
Het gaat nu inderdaad ook wat beter nu ik het meer los heb kunnen laten. Het is er nog wel maar minimaal. Heel erg bedankt voor je reactie! Geeft me toch weer een beter gevoel.

Emma
21-06-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |