Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

De angst ging naar mijn lichaam

Hoi allen
Na een tijdje twijfelen wel of niet mijn verhaal delen doe ik het toch.
Mijn angstklachten zijn in coronatijd begonnen, daarna werd ik bang dat de oorlog ook hier zou komen, in die periode was ik zwanger, daarna ging de angst naar mijn eigen lichaam, bang voor zwangerschapsvergiftiging wat ik ook kreeg, toen werd ik bang voor de keizersnede dat ik dood zou bloeden. De keizersnede is prima verlopen.
Daarna longembolie ( ook niet gehad)
Sinds september duizelig en licht in het hoofd.
Bang voor hersentumor. (Mri scan niks te zien)
Bloedonderzoek goed
Urine goed
Diarree met slijm. Darmkanker. ( ontlasting na laten kijken was goed)
Al 3x een ecg gehad was ook prima.
Ik voel een ribbeltje bij mijn staartbotje als ik Google is het botkanker( volgens de osteopaat steekt het staartbotje iets uit)
Net zoals velen van jullie van het 1 naar het ander.
Nu veel hoesten en een krop in de keel, het lijkt net of het eten blijft hangen. Herkend iemand dit ook ? In mijn hoofd heb ik natuurlijk alweer keelkanker. Ik heb een hele begripvolle huisarts maar dan nu weer vragen of ik naar de kno arts mag, liever niet.
En zo beïnvloed het mijn hele leven dag in dag uit.
De grootste angst is dat mijn zoontjes 6 en 0 zonder mij door moeten.
Alles komt door stress zeggen ze maar dat kan ik moeilijk accepteren.
Ik ben begonnen met emdr en cognitieve gedragstherapie maar afgelopen week waren de klachten nog weer veel erger aanwezig.
Sterkte en succes voor iedereen.

MM
23-04-2023
laatste reactie: 13-07-2023

2
7
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Heey MM,

Herkenbaar hoor jouw verhaal. Ikzelf had ook hypochondrie waarvoor ik 9 jaar geleden in behandeling ben gegaan. Gedragstherapie + medicatie maakten het draaglijk. 2 jaar geleden bouwde ik mijn medicatie pas volledig af tot... De oorlog begon.. Net zoals bij jou was het ook weer een trigger... Angst voor de dood heb ik niet meer dus is de hypochondrie met betrekking tot mijn eigen lichaam ook gestopt. Ik heb 2 kinderen van 12 en 9 jaar en zij maken weer dat ik "iets te verliezen heb". Ze maken me kwetsbaar, net zoals jouw kinderen. Jouw angst komt uit het idee hén achter te moeten laten, niet persé uit jouw welzijn.
Ik kan jou zeggen dat je keel- en slikproblemen volledig komen uit angst en stress en dat er fysiek niets mis is. Angst en stress maken dat je bv een droge mond krijgt, maaglast krijgt,.. Allemaal niet bevorderlijk voor slikken en spijsvertering.
Waarschijnlijk denk je nu : "Jamaar wat als..", ook dat is heel normaal aan ONS ziektebeeld want je bent niet alleen. Ik lees hier meer dan 100 verhalen en dit is maar peanuts met hoeveel mensen leven met deze problematiek.
Ik ben net ook weer getriggerd door mijn zoontje die 2 vlekjes heeft op z'n lichaam die verder onderzocht moeten worden. Ik kan pas over 20 dagen naar de dermatoloog. Vreselijk.. Ik zat zelf op de spoeddienst in de hoop ons sneller te helpen. Ook al dacht ik van hypochondrie af te zijn.. Ik vrees dat we er nooit volledig van kunnen genezen en dat het getriggerd kan worden. Ik raad je aan om een goede angst therapeut te zoeken met eventueel een antidepressiva als angstremmer. Je therapeut, psycholoog kan oordelen of dit eventueel raadzaam is en dit voorleggen aan je huisarts. Sowieso is een pilletje biet genoeg, Gedragstherapie is ook nodig. Je krijgt tools in handen om met paniek om te gaan bij foute gedachten maar het is geen wondermiddel. Ik ga nu hypnotherapie proberen. Heel veel succes bij jou daar en dankjewel om jouw verhaal te delen.

Jana
19-05-2023
Reageer:
Hoi Jana

Wat herkennen we veel bij elkaar hè.
Het is eventjes wat beter gegaan maar vandaag lig ik in bed met griep. Nu ben ik niet angstig om die griep maar voel een hard plekje in mijn rechterborst, en ja je raad het al daar gaan we weer….
Therapie ben ik mee bezig. Volgende week 2de keer emdr.
Heb jij de hypnose al gehad ?
Succes en sterkte en bedankt voor je reactie.

MM
31-05-2023
Reageer:
Ohhh, wat herken ik jouw verhaal, ik kan het zelf geschreven hebben. Momenteel heb ik veel stress, en ik weet dondersgoed dat ik keelpijn krijg van stress. Ik werd ook benauwd , iets wat heel goed bij de stress past, en ik ben er van overtuigd dat ik longkanker heb. Ik hoest niet, ik val niet af, ik heb nog evenveel etenslust, maar toch weet ik het zeker. Dat klotestemmetje laat me niet met rust. En inderdaad, die angst dat mijn dochter verder moet leven zonder moeder versterkt het zo ontzettend. Goed dat je het hier opschrijft, misschien kunnen we elkaar eruit praten.

Denila
30-06-2023
Reageer:
Mijn angst voor ALS is ook zeer groot . Het gaat zover dat ik verhalen opzocht van mensen die dit hebben en uit hun symptomen zag ik ook dingen bij mij .
Elke dag check ik of ze aanwezig zijn , en soms komt er iets anders bij .
Ik begrijp je zeer goed . Ik probeer iets om handen te hebben dat intensief veel vraagt , anders kan ik niet stoppen met denken en checken .
Veel courage . 💪

Anoniem
01-07-2023
Reageer:
Het is echt raar of een slappe arm nu die ik sinds 2 weken heb, ondertussen naar de huisarts geweest ik blijf nog afvallen alleen was de ijzer nog wat laag de vitamines zijn wat omhoog gegaan hopelijk is dit wat angst allemaal doet

Tommy
07-07-2023
Reageer:
Zo herkenbaar word echt af en toe gek van maagklachten en nu kijk ik weer naar mijn borsten lijkt wel of daar ook veranderingen zie hoop van niet

Anoniem
09-07-2023
Reageer:
Zoals ik hier eerder al meldde. Niet zomaar alle onderzoeken voor waar aannemen. Dokters maken constant fouten.

Card
13-07-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |