Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Ik ben zo bang op de snelweg

Ik ben zo bang op de snelweg. Ik ben zo bang een dodelijk ongeluk te veroorzaken. Eigenlijk ben ik er heilig van overtuigd dat dit gaat gebeuren. Ik ben zo bang dat ik niet op tijd kan invoegen, waardoor ik mijzelf klem rijd en de berm inrijd en zo een dodelijk ongeluk veroorzaak. Vooral bij van die korte invoegstroken die niet overgaan in een vluchtstrook. Of dat ik bij zo'n kruis niet op tijd naar de andere baan kan waardoor ik misschien wel wegwerkers dood rijd. Hier heb ik zo'n angst voor. Dat ik door mijn onkunde iemands dood veroorzaak. Dit soort scenarios blijven door mijn hoofd gaan. En dan met de meest vreselijke aflopen. Ook blijf ik fouten in mijn hoofd herhalen met hoe het ook anders had kunnen aflopen. De meest vreselijke scenarios gaan door mijn hoofd.

Daarnaast ben ik bang om iets over het hoofd te zien. Ik ben zo bang dat ik hard tegen iemand opbots. Dat ik niet op tijd kan remmen. Ik houd wel altijd minimaal 3-4 seconden afstand.

Ik heb nu 2 jaar mijn rijbewijs en er is nog nooit een ongeluk gebeurd. Niemand die bij mij in de auto heeft gezeten zegt dat ik slecht rijd. Alleen in mijn hoofd is het gewoon pure mazzel dat ik nog niet dood ben. Ik rijd voor mijn gevoel zo slecht dat het een keer mis moet gaan. Ik moet voor mijn werk 2x per week over de snelweg en ik heb de hele week doodangst voor de momenten dat ik moet rijden.

San
07-04-2023
laatste reactie: 16-04-2023

6
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Dag San

Je hebt misschien mijn oproepje al gezien. Ik werk voor het VRT-programma Durf Te Vragen. In dit programma nodigt Siska Schoeters elke week een groep moedige mensen uit waar we stiekem heel veel vragen voor hebben maar die we vaak niet zelf in hun gezicht durven te stellen. Op die manier proberen we op een openhartige en respectvolle manier gevoelige thema's bespreekbaar te maken.

Een groep mensen die we dit seizoen aan bod willen laten komen is mensen met een dwangstoornis. Wil je zelf je verhaal vertellen of wil je graag wat meer informatie; stuur me gerust een mailtje; stefanie.peeters@rosesareblue.tv.

Stefanie
16-04-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |