Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Hypochondrie maar toch twijfel

Ik ben Leon en ben 29 jaar. Ik heb sinds ongeveer 2 jaar last van fysieke pijn. Vooral pijn op mijn linkerborst, last van duizeligheid/gevoel van flauwvallen en heel benauwd gevoel van geen lucht krijgen ondanks dat de zuurstofwaarde vaak 99 is. Er zijn periodes dat het beter gaan en periodes dat het extreem slecht gaat.

Ik ben onderzocht, vele malen bloed laten prikken, meerdere keren hartfilmpjes, een nacht opgenomen op de eerste harthulp, hartkliniek, fietstest, echo, MRI, CT scan van thorax, “U bent in orde meneer U heeft hyperventilatie” noem maar op maar het stelt me allemaal maar heel kort gerust, de pijn op mijn borst blijft terugkomen en zo ook de benauwdheid en duizeligheid. Als het kon zat ik elke dag bij mijn huisarts. (Ik ga al 1 x in de 14 dagen)

Ik blijf elke keer zo ontzettend angstig en de gedachten “Wat als het nu wel..:” speelt dan constant door mijn hoofd. Ik word gek van het gevecht met mijn eigen gedachtes. Door veel gesprekken en therapie ben ik erachter gekomen dat ik chronische hyperventilatie heb en PTSS. Dit verklaart wel wat dingen maar nemen mijn angst niet weg. Ook slik ik verschillende medicatie, ben ik gestopt met werken, etc. Ik ben gesloopt en voel mij een mislukking. Ik slikte op een gegeven moment 12(!) pillen oxazepam 10mg per dag omdat ik niet meer kon functioneren. Ook slik ik mirtazapine (anti depressiva) en heb ook een tijd zware pijnstillers geslikt sterker dan morfine (opioiden) en anti psychotica. Van de laatste twee ben ik nu beide af.

Het is echt een hel. Ik herken zoveel van de verhalen hier. De wanhoop nabij. Het is zo zwaar en eenzaam.

Mijn huisarts opperde mij dat Hypochondrie waarschijnlijk ook mee speelt. Ik durf stapje voor stapje steeds meer toe te geven dat mijn klachten zijn ontstaan door ptss, onverwerkte trauma, en hyperventilatie ik heb geen fijne jeugd gehad en veilige thuissituatie hierdoor heb ik 10 jaar lang op automatische piloot geleefd en was er geen tijd om toe te geven aan mijn emoties of dingen te verwerken want ik moest vanaf mijn 17e keihard aan het werk om het te redden voor mijzelf omdat ik toen met ruzie uit huis ging.

2 jaar geleden is de klap dan toch gekomen en mijn hemel jongens, wat is het f zwaar. Ik doe zo mijn best om er het beste van te maken maar die sloopkogel komt elke keer weer.

Ondanks dat ik meer durf toe te geven, blijft de angst. Moet ik nu wel of niet aan de bel trekken? Is een vraag die ik mezelf meerdere keren per dag moet stellen.

Ik kom zoooo graag met lotgenoten in contact want het is zo eenzaam. Herken je je in mijn verhaal en wil je erover praten mijn IG is

(Redactie: Om mogelijk misbruik van persoonsgegevens te voorkomen, verwijderen we persoonsgegevens enkele weken na plaatsing)

Hypochondrie maar toch twijfel
01-03-2023
laatste reactie: 11-10-2023

7
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hi Leon,

Ik ben 34. Ik herken heel veel van jou verhaal. Chronische hyperventilatie en onverwerkte trauma's. Ik kan nauwelijks werken, de ene week gaat beter dan de andere, en ben daarna vooral heel moe. Waarbij de klachten weer komen die jij ook hebt. Ik heb er ook vaak darmklachten bij. Al jaren allerlei onderzoeken gehad waar niks uitkwam. Ook bij alternatieve genezers geweest, die de meest uiteenlopende diagnoses stelden. Behandelingen die niet hielpen en mij uiteindelijk alleen maar angstiger maakten. Ik volg nu een online programma om met stress en angst om te gaan. Onderdeel hiervan is meditatie. Dit helpt wel om te ontspannen waardoor de klachten vaak verminderen of zelfs weg gaan. Het is het online programma van Nick de Waard (ervaringsdeskundige)

Albert
02-09-2023
Reageer:
Hey kerel,

Met IG neem ik aan dat je instagram bedoelt. Ik heb je geprobeerd te zoeken maar kan je helaas niet vinden. Ik heb veel van de problematiek wat genoemt wordt op dit forum ondervonden.

Van een gezonde kerel die dagelijks sporte naar iemand die z'n huis niet uit durfde. Ik heb uiteindelijk mijn angststoornis overwonnen en hiermee mijn leven terug gekregen en ik gun jou en net als alle andere mensen op dit forum ook.

Verdiep je eens in DARE. Het is een Engels boek geschreven door Barry Mcdonagh en veel van de genoemde klachten worden ook in zijn boek beschreven. Ik ga niet zeggen dat de weg naar herstel makkelijk is, maar ik kan je wel garanderen dat je er geen spijt van krijgt.

Het leven is te kort om je druk te maken om dingen die er niet zijn. Veel klachten houden verband met een continue veel te beladen en overspannen zenuwstelsel. Je lichaam en geest staat vol continue op de vecht stand en middels de DARE techniek krijg je handvatten om op de pauze knop te drukken.

Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn maar wees eens eerlijk, wat heb je te verliezen.

Mocht je in contact willen komen stuur me een bericht op instagram

(Redactie: Om mogelijk misbruik van persoonsgegevens te voorkomen, verwijderen we persoonsgegevens enkele weken na plaatsing)

Stephan
04-09-2023
Reageer:
Dag Stephan ,

Ik heb juist het boek DARE besteld en ben echt benieuwd !
Groetjes Wendy

Wendy
11-10-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |