Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

De hele week last van paniekaanvallen

1,5 jaar geleden is voor mij een startpunt geweest voor een heftige maar ook bijzondere en leerzame periode. Van diagnose burn-out en thuiszitten, naar mezelf leren kennen en langzaam weer meedoen in de maatschappij. Uiteindelijk komt mijn diagnose meer bij een angststoornis terecht, want allerlei soorten afspraken of uitjes geven me stress, spanning en paniek. Met ups en downs ging het echter prima, dus besloot ik tot 1 week terug om te stoppen met de therapie. Ik kon het wel zelf. En daarna ging het mis.

De hele week last van paniekaanvallen. Ik pieker dan over mijn relatie, mijn werk, mijn vrienden. Voornamelijk de toekomst in de breedste zin van het woord maar allemaal met hetzelfde einde: ik vind het doodeng. Kinderen krijgen, ouders die ooit gaan overlijden, ziektes of drama waar we nog mee te maken gaan krijgen, nog 40 jaar moeten werken, de heftige dingen die verder in de wereld gebeuren. En ga zo maar door. Al deze gedachtes zorgen voor paniek. Het geeft me een gevoel dat er iets in me zit wat er uit moet. Ik voel me misselijk, moe en zit dan echt in m’n hoofd. Ik merk dat het moeilijk is om te beschrijven wat ik dan voel. Het lijkt nu zo mee te vallen, maar op zo’n moment is de put dieper dan diep en de lucht zwarter dan zwart. Maar bang ben ik, dat is een ding wat zeker is.

In de afgelopen 1,5 jaar slik ik een halve oxazepam wanneer het nodig is. Dat heb ik met een strip van 10 makkelijk kunnen redden. In de afgelopen week heb ik echter iedere dag een halve oxazepam nodig gehad. Dat vind ik confronterend. De therapeut heb ik vandaag gebeld en daar kan ik eind deze week terecht, wat al oplucht. Toch voel ik nu heel erg de drang om mijn verhaal te delen, op zoek naar anderen die deze gedachtes herkennen.

Ik ben ook benieuwd naar jullie behandelingen. Hypnotherapie is me al eens getipt door de therapeut, maar dat vind ik eng (no shit sherlock). Iedere dag iets slikken als oxazepam lijkt me fantastisch, maar ik ben me ook bewust van de mindere kant daarvan. Via internet kwam ik bij een NSV-piercing in je oor, daar zou ik ook voor open staan want als het niet werkt heb ik in ieder geval nog een leuk sieraad.

Marly
14-02-2023

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |