Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Mijn vrouw: chronische ptss met distanciatie momenten

Ik kreeg een relatie met een leuke vrouw, waar ik helemaal gek op werd. Ze is bij mij komen wonen en we zijn getrouwd. Ik merkte dat ze soms zo onvast op der benen stond...sprak met dubbele tong....snel boos. Dacht dat ze dronken was, stiekem dronk dus. Maar nee, dat was niet het geval. Deze aanvallen kwamen steeds vaker voor. Ik noem ze buien. In die bui is zij mijn vrouw niet meer. Is HET er. Een vrouw die ik haat, die dan lijkt op iets waar ik veel problemen mee heb en dat is dronkenschap. Ze kan niet uit der woorden komen, kan bijna niet lopen, erg onstabiel en ze weet de volgende dag echt niks meer terug te halen er van. Distanciatie dus. Omdat ik die buien enorm aanvoel, ze ruikt wat naar acceton, haar houding wordt "donker", dachten we eerst aan suiker. Dat was het dus niet. Ze is bij een psych terecht gekomen en daar bleek dus chronische ptss met distanciatie momenten. Ze is daar nu 4 jaar onder behandelin en het gaat een stuk beter. We zijn er nog lang niet maar ze heeft nu tenminste niet elke dag zo een bui. Ik vind het soms erg moeilijk om bij haar te blijven. Ze is dan zo anders, ik kan daar zo slecht tegen. En ik vind het heeeeel jammer dat er dus geen praatgroepen zijn voor de partners van mensen met ptss! Ik wens iedereen hier veel sterkte en laten we hopen dat we er allemaal op voor uit gaan!

Beppie
10-02-2023
laatste reactie: 13-11-2023

2
6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hi, ik ben ook opzoek naar een steungroep voor mensen met een partner met PTSS. Zou het haalbaar zijn om dit zelf te organiseren wellicht? Ik heb zojuist zelf een verhaal geschreven en die komt schijnbaar binnenkort online. Ik heb pas een kleine 9 maanden een relatie met iemand met PTSS maar het is niet makkelijk en onze relatie is inmiddels enorm toxisch geworden. Gisteren is een ruzie zo gelopen dat ze mij in het gezicht heeft geslagen. En ik zit enorm met mijn handen in het haar want ik wil het zo graag goed doen, maar ik merk dat ik zelf ook niet weet wat okay is. Wanneer ik mijn grens moet bewaken en wanneer ik fout zit. Ik heb het gevoel dat ik mezelf kwijt aan het raken ben.

Berno
11-02-2023
Reageer:
Hoi Berno,
weet niet of dat zo maar kan. Tis natuurlijk een flink lastige materie om te bespreken omdat het zooooo uitgebreid is. De 1 heeft het zo.......en de ander weer heel anders. Maar idd, ik zou het prettig vinden om van gedachten te wisselen met anderen hoor. Niet om te klagen.....maar gewoon eens te horen wat jullie dan merken, wat jullie er tegen doen om de rust te bewaren in huis.
En herkenbaar hoor, wat je schrijft. Je gevoel dat je je zelf kwijt aan het raken ben....... Alles draait om haar op dat moment.

beppie
18-02-2023
Reageer:
Weten jullie of er inmiddels al een dergelijke partner gespreksgroep is?

René
25-08-2023
Reageer:
Zojuist ook gereageerd op het andere verhaal. De BNMO in Doorn doet veel voor partners. Ik weet alleen niet of het een voorwaarde is dat je partner voor de politie of defensie werkt.

Ik heb deelgenomen aan een praatgroep en wij hebben nog altijd een app groep (na 2 jaar)

Janet
23-09-2023
Reageer:
ik heb nog niks gevonden wat hulp betreft. Ik ga eens informeren bij die BNMO in doorn. Dat was vroeger een revalidatie centrum voor militairen dus ik denk dat je dus toch een soort van connectie daarmee moet hebben. Maar goed, ik ga het eens opzoeken. Bedankt voor de tip in ieder geval hoor, Janet.

beppie
03-10-2023
Reageer:
Heel herkenbaar
Allemaal
Echt met iemand kan delen begrijpt en doet
Iemand naast je hebt staan met ptss zoveel impact heeft
Zo eigen grenzen voor moet gaan staan
Vermoeiend is wel duidelijk is
Uitput ...
Vaak onvoorspelbaar is
Ik voor kiest er ook is
Niet mij hart te verliezen zuinig op ben
Lief voor mijzelf te zijn
Fijn maak.
Willen en kunnen zijn ptss tussen in staat
Vaak veel vraagd naaste
Juiste ondersteuning zo belangrijk je
Hart kan luchten

Anoniem
13-11-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |