Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Alles wat een dag over de datum is dat gooi ik meteen weg

Ik ben 23 jaar en heb, net zoals de meeste hier, last van emetefobie. Al zolang als dat ik leef heb ik hier last van. Het beheerst mijn leven zo erg.. De hele dag was ik mijn handen, kip eten dat zie je mij niet snel doen, alles wat een dag over de datum is dat gooi ik meteen weg, ik word al misselijk als ik denk dat ik misschien zou kunnen overgeven en wanneer iemand heeft overgegeven (door bijvoorbeeld buikgriep) dan raak ik al in paniek en was ik mn handen zo vaak en word ik misselijk van de gedachte dat ik het ook kan krijgen. Wat ik dan ook vaak doe is gelijk opzoeken op internet of ik ziek kan worden ergens van, of je dan ook moet overgeven en of iets of iemand besmettelijk is. Nou had ik een paar jaar geleden een afspraak gemaakt bij de dokter om de fobie te bespreken, maar toen dat moment aanbrak, heb ik afgezegd. Vervolgens gebeurde dit nog een keer en heb ik weer afgezegd omdat ik bang was voor het gesprek en wat de consequentie zou zijn. Laatst heb ik dan eindelijk een gesprek gehad met de dokter (psycholoog intern) en heeft hij mij doorverwezen naar een praktijk die angsten en fobieën verhelpt. De dokter gaf wel aan dat het enige wat zal helpen, exposure therapie zal zijn wat dus inhoudt dat je je angst letterlijk voor ogen zal moeten zien. Hierdoor durf ik nu niet meer verder in therapie te gaan. Ik heb zelf een dochter van 3 die ongetwijfeld wel een keer zal gaan spugen. Maar gek genoeg, als ze dan slijm spuugt door het hoesten, vindt ik dat veel minder erg dan wanneer er stukjes eten verwerkt zit in de spuug. Het vervelende is dat ik, net als meerdere mensen op dit forum waarschijnlijk, ten einde raad zijn. Vandaag heb ik contact gehad met een collega die buikgriep had en ook had overgegeven en ook nog eens niet zijn handen had gewassen. Ik ben nu bang dat ik het ook krijg en ben al misselijk door de gedachte alleen al. Alsjeblieft als iemand een tip heeft, mij, of de andere mensen op dit forum kan helpen (al is het maar een klein beetje), laat het weten want ik weet niet meer wat te doen.

Ann
07-01-2023
laatste reactie: 22-01-2023

1
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Als toevoeging wil ik nog zeggen dat ik altijd mijn oren dicht wil doen, mn ogen dicht wil doen en mn neus dicht wil houden als ik zelf moet overgeven of als iemand anders moet overgeven. Wat bij mij echt zou helpen zijn oordoppen met muziek en een soort doek voor mn neus zodat ik niks ruik. Verschrikkelijk he..

Ann
07-01-2023
Reageer:
Hey Ann, ik lees steeds vaker dan exposure therapie juist niet goed us. En dat je beter emdr kan aanvragen. Dit is wat ik ook ga doen.

Groetjes

Skelsey
22-01-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |