Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

De spuugangst houdt mij al zo'n 15 jaar in z'n greep

Tijdens de jaarwisseling was ik zo blij dat ik weer een jaar achter de rug had waarin ik niet heb moeten overgeven. En zie, 2023 is nog maar een paar dagen oud en ik heb buikgriep. Ik ben 30 en de spuugangst houdt mij al zo'n 15 jaar in z'n greep. Hoe ik er aan kom weet ik niet maar het is voornamelijk het gevoel van controle wat ik verlies. Zodra ik me maar een klein beetje misselijk voel heb ik al angst en als ik daadwerkelijk moet spugen, wat weinig voorkomt, is de paniek niet te overzien. Ik durf niet op vakantie naar een ver land omdat ik bang ben in het vliegtuig dat door turbulentie m'n evenwicht in de war raakt en moet spugen of dat ik een voedselvergiftiging op loop. Deze angst is een beperking in mijn leven en ik voel me er erg eenzaam door omdat ik bijna niemand ken die dit heeft. Ik hoop op een dag hier beter mee om te kunnen gaan. Ik zou graag kinderen willen maar ben veel ste bang voor zwangerschapsmisselijkheid of buikgriep die je soms sneller oploopt in een gezin met kinderen. Bleh, wat een nare angst..

Anoniem
05-01-2023
laatste reactie: 05-02-2023

1
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hey, ik zelf heb emetofobie. En ik vind de misselijkheid tijdens de zwangerschap opzich wel te doen. Je kan ook pillen krijgen tegen de misselijkheid en het braken. Deze heb ik ook gehad. Bij de eerste 2 zwangerschappen niet ... heb ook niet hoeven overgeven. De misselijkheid is anders dan met buikgriep. Met buikgriep moet het er echt uit. En deze misselijkheid kan je als het ware "in houde ". Wel zijn kindjes vaak ziek. En kost het me dan ook flinke moeite om er voor ze te zijn. Ik ben zo bang dat zij dan het noro virus hebben en dat ik het ook krijgen. Ik kus ze niet ik k uffel ze minimaal en zorg dat ik vooral ALLES goed schoon houd. Ik klop het af . Maar tot nu toe heeft iedereen van mijn gezin de afgelopen jaar buikgriep gehad maar ik gelukkig niet.

Skelsey
22-01-2023
Reageer:
Bedankt voor je reactie! Dit is erg helpvol. Ik kan me inbeelden hoe het voor je moet zijn als er een virus binnen het gezin rond gaat. Het moet vast intensief zijn om alle voorzorgsmaatregelen te nemen, zo fijn dat het je vooralsnog bespaard is gebleven!!

Anne
22-01-2023
Reageer:
Hoi, wat super vervelend voor je pfff. Ik ben heel benieuwd, heb je ook daadwerkelijk overgegeven met de buikgriep?

Jolanda
01-02-2023
Reageer:
Uiteindelijk 2 keer heel minimaal, het was voornamelijk echt buikloop, wat ook heel vervelend is want dat ging echt 12 uur lang achter elkaar door. Maar voor mij echt liever dat dan overgeven!

Anne
05-02-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |