Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Onverklaarbare klachten uit het niets

Hallo iedereen,

Ten eerste ben ik in anderhalve maand tijd 3x ziek geweest. Eind oktober Corona (nu nog steeds overtollig slijm in me keel), daarna milde griep gehad. Daarna zelfs nog buikgriep. Inderdaad het hele pakket dus gehad. Vreemd is wel, ik ben eigenlijk normaal nooit ziek. Dus het is wel erg veel pech.

Nu over de huidige klachten: het begon een week terug met migraine (steken in me rechterdeel hoofd). Inmiddels is dat weggegaan. Toen kreeg ik echt een drukkend hoofd als in alles werdt te overprikkeld, elk geluid voor me oren. Ook soms moeite met gefocust blijven en wakker (idee van wegvallen). Van deze klachten raak je natuurlijk al in z'n algemeen uitgeput van. Als ik dan weer even lig is dat gevoel weg. Ik tril soms ook en heb enorm last van spierspasmen vooral in rust tijden (slapen). Dit is heel irritant. Het is vooral veel aanwezig in me armen soms tot prikkelend toe. Elke keer als ik denk ik kan eindelijk slapen komen er weer stuipen. Deze stuipen zijn vrijwel over me gehele lichaam. Van hoofd, armen, benen en zelfs maag. Nu weet ik niet of dit invb. staat met hyperventilatie of iets anders. Ik ervaar namelijk wel veel stress op het moment over me algemene gezondheid. Omdat ik dus al zoveel in een korte tijd heb gehad. Soms zeggen ze ook weleens dat je je eigen gek kunt maken met gedachten. Maar deze klachten zijn ook weer erg opmerkelijk ineens dat ik ze niet kan negeren. Ik heb trouwens ook Vitamine b12 tekort. Of dit ook nog een rol kan spelen weet ik zou niet. Hopelijk kan iemand mij meer vertellen wat dit kan zijn en of hetzelfde hebben meegemaakt/herkennen. Want ik zeg eerlijk ik ben er best zorgelijk over.

Ik ga sws na de dokter voor bevestiging. Omdat de stuiptrekkingen mijn slaap enorm verstoren. Gelukkig heb ik een vriend die altijd voor mij klaarstaat en ik ook voor hem. Dat lucht veel op.

Anoniem
02-01-2023
laatste reactie: 02-04-2023

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ik heb hetzelfde. Ben daardoor al een paar keer bij de huisarts geweest, omdat ik ook nog eens best veel hartoverslagen derbij had gekregen, toen raakte ik nog verder in de stress. en kaak spanning tot de oren en voorhoofd.
Maar dat laatste wat je zegt met koud weer, en/of na veel eten, klinkt als maag problemen..
Uit eigen ervaring: als ik te veel eet, dan lijkt mijn maag tegen mijn middenrif te drukken en dan krijg ik pijn in de rug, druk op de borst, zelden last van linker arm tot schouderbladen aan toe en spierpijn borstkas (maar kan ook door spanning komen, maar omdat u zegt vooral met koud weer.. Dat is het seizoen van maagproblemen. Als ik u was zou ik eens langs de huisarts gaan, voor de zekerheid :-)

Anoniem
27-01-2023
Reageer:
Een burn out kan hele vervelende klachten geven, kortademig is er 1 van. Mindfullnes kan je daarmee helpen en ademhalings oefeningen.
Het beste is afleiding zoeken waardoor je vergeet dat je ademt. En dan merk je vanzelf dat jou lichaam het gewoon overneemt, ook als je slaapt neemt je lichaam het over. Dus probeer je geen zorgen te maken. Zoals ik het lees denk ik dat jou middenrif erg gespannen is… Ik ben daar geweest waar je nu bent. Veel afleiding zoeken en rust nemen is het moeielijkste van alles want dan begint het gedoe meestal. Laat het over je heen komen. Ik ben 2 jaar lang kortademig geweest omdat ik er constant op aan het focussen was, ook pijn en spanning, dan weer dit dan weer dat, telkens weer paniek.

anoniem
02-04-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |