Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Van slag na een EMDR sessie

Hoi allemaal,
Begin dit jaar ben ik begonnen met EMDR. Dit helpt goed, maar is ook zwaar. Na een sessie ben ik erg hyper en kom ik in een soort adrenaline stand. Vervolgens stort ik in en voel ik me erg depressief/moe/angstig. Het kost me ongeveer 2-3 weken om bij te komen van zo’n EMDR sessie. Momenteel zelfs langer en heb ook weer veel burn-out klachten. Ik vroeg me af: herkennen jullie dit? Zijn er meer mensen zo van slag na zo’n sessie? Zoals jullie weten is eerst stabiel(er) worden is wel lastig met PTSS. Nog tips? Hoor graag jullie ervaringen.
Dank en sterkte voor iedereen hier die met PTSS moet leven!

Marleen
22-11-2022
laatste reactie: 27-05-2023

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Beste Marleen,

Dit is iets waar ik (verhaal 60 & verhaal 93) ook mee te maken heb/gehad. Omdat alle herinneringen die weggestopt zijn dan naar boven komen is dit best heftig. Maar dit is juist goed! doordat je de herinneringen ophaalt en je ondertussen ergens anders op focust, kan dit uiteindelijk diens emotionele waarde verliezen. Omdat ik nog maar 2 sessies gehad heb, weet ik hier nog niet veel van, maar als je heel lief voor jezelf bent, wordt dit uiteindelijk beter. Neem de tijd, het duurt lang, maar u komt er sowieso bovenop!


Anoniem.
30-11-2022
Reageer:
Ik herken dit zó. Heb al talloze EMDR sessies gehad en de meeste hiervan resulteren na even wat opluchting vervolgens in depressieve/wanhopige/vermoeide gevoelens. Dat duurt inderdaad wel een paar weken tot ik weer in balans ben. Ik vind dit ook heel zwaar. Psychogsn begrijpen het niet want volgens het boekje is dit niet. Maar het is idd heel naar. Sterkte!

Anita
27-05-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |