Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Ilse van Schalkwijk | Psychosociaal therapeut

Psychosociaal-therapeut-Rhoon
Heuvelsteijn 93
3162 SE Rhoon


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

 


---
Clientenstop
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Ik verwijs je daarom naar een andere therapeut op deze website.
---

 

 

Leuk dat je op mijn profiel bekijkt. Ik ben Ilse van Schalkwijk en werkzaam als psychosociaal therapeut. 

 

Als kind ben ik langdurig gepest geweest. Hierdoor stond ik als volwassene onzeker in het leven. Ik was angstig, eenzaam, had een negatief zelfbeeld en voelde mij ongelukkig. Ik durfde niet voor mijzelf te gaan staan als iemand over mijn grenzen heen ging. Met behulp van een therapeut ben ik aan mijzelf gaan werken. Ik heb al mijn angsten aangekeken, ervaren en  en overwonnen.

 

Uit ervaring weet ik dat de angstgevoelens dus heel vervelend kunnen zijn. Ik heb geleerd dat het vermijden en bestrijden niet helpt. Juiste ruimte geven aan je angsten en deze te delen maakt je sterker. Soms heb je hiervoor alleen een steuntje in de rug nodig, zodat je zelf weer verder kunt. 

 

Soorten klachten

Ik begeleid volwassenen en kinderen (vanaf 16 jaar) bij:

- de gevolgen van pesten

- burn out

- het verwerken van verlies

- depressie

- hooggevoeligheid (HSP)

- eetstoornissen

 

Mijn aanpak

Tijdens de intake bespreken we jouw hulpvraag en jouw klachten. Ik kijk naar de oorzaak en door naar je te luisteren gaan we met oefeningen aan de slag, waardoor een diepgaande verandering bij je gaat plaatsvinden.

 

In het begin zijn de sessie meestal wat dichter op elkaar zodat ik je goed kan ondersteunen in het veranderingsproces. Vervolgens is er wat meer tijd tussen.

 

De kosten voor de sessies worden over het algemeen deels vergoed vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering. Het voordeel hierbij is dat je geen eigen risico hoeft te betalen. Als je wilt weten hoe het precies zit, neem dan even contact op met je verzekeraar. Mijn AGB code is 9005939.

Een verwijsbrief van de huisarts is niet nodig. 

 

Therapievormen

 

Tijdens de sessie maak ik gebruik van oefeningen die komen uit de volgende therapievormen:

 

 • Acceptance and Commitement Therapy (ACT)


ACT is een gedragstherapie waarin cliënten leren om het zinloze gevecht met vervelend gedachten, emoties en lichamelijke sensaties te staken. Vechten tegen onvermijdelijke omstandigheden gaat uiteindelijk ten koste van een vitaal een waardevol leven. De focus van ACT ligt op het vergroten van de psychologische flexibiliteit. Deze is gestoeld op zes zuilen, mindfulness, acceptatie, zelf als context, loskomen van gedachten, waarden en toegewijd handelen.

 

De oefeningen zorgen voor een speelse levenshouding, waarbij alle angsten en pijn die bij het leven hoort, op de koop toe wordt genomen.

 

 • Emotioneel lichaamswerk (EML)

 

Emotioneel lichaamswerk is een methode waarbij het lichaam als ingang gebruikt wordt om bewuster te worden van jezelf, jouw lichaam, jouw gevoel en de invloed van gedachten en gedrag. Onverwerkt emoties slaan op het lichaam door spierspanning, minder energie en stress gerelateerde klachten. Op emotioneel niveau kunnen ze leiden tot vervlakking van je gevoelsleven, piekeren en andere psychische klachten.

 

Emotioneel lichaamswerk leert je de emoties te aanvaarden en gericht uiting te geven aan wat er in je leeft. Hierdoor gaat je levensenergie weer stromen.

 

 • Eye Movement Desensitisation and Reprocessing (EMDR)

 

EMDR is een kortdurende geprotocolleerde en wetenschappelijk bewezen behandeling. Deze methode wordt gebruikt om traumatische gebeurtenissen te verwerken bijvoorbeeld bij heftige angsten van een ongeluk, dood van een dierbare, ziekte of iets vergelijkbaars.

Ook wanneer iemand last heeft van een negatief zelfbeeld kan EMDR als onderdeel van de behandeling worden toegepast. Door deze intensieve methode komt de cliënt los van de 

 

 • Voice dialogue (VD)

 

Voice dialogue is een manier om met jezelf in gesprek te gaan. Volgens de VD hebben we verschillende kanten, delen of sub persoonlijkheden die allemaal met andere ogen naar de wereld kijkt. We zijn ons vaak niet bewust van deze Ikken. Al deze ikken hebben verschillende gedachten en gevoelens. Het is leuk en leerzaam om naar deze ikken te kijken. Je leert inzicht te krijgen in je eigen gedrag en waarom dat soms niet effectief is. En je ontdekt hoe je gedrag kunt ombuigen.

Opleidingen & registraties

Trainingen 

 

 • Training ik kan niet tegen mijn verlies, rouwkwartet; Labyrinthoss, 2018, 
 • Bijscholing Mindfulness, Nem Academy, 2018
 • Bijscholing Emotioneel lichaamswerk, Nem Academy, 2017
 • Bijscholing Indiviudele opstellingen, Nem Academy, 2017
 • Cursus EMDR, Nem Academy, 2014
 • Psychosociale basiskennis, BIVT, 2015
 • Kinderyoga docenten opleiding, Pure Yoga 2013
 • NLP practitioner & master, Ravisie 2008 

 

Opleidingen

 

 • 2014 november: HBO transformatie coach / therapeut 
 • 1999 juli: HEAO Management Economie en Recht bij de Ichthus Hogeschool
 • 1995 juni: MEAO bedrijfsadministratie bij de Maasstad College, 
 • 1993 juni: HAVO bij de Guillaume Farel


Registraties

Tarieven

Investering per sessie

Intake- en therapiegesprek:
€ 120,- (1,5 uur)

 

Met 1,5 uur per gesprek neem ik ruim de tijd voor je.

 

Ben je verhinderd? Geen probleem. Laat mij het wel tenminste 24 uur voor de geplande datum weten. Als een afspraak te laat wordt afgezegd wordt het gebruikelijke bedrag in rekening gebracht.

 

 

Vergoeding

Ik sta geregistreerd bij het Nederlandse Federatie Gezondsheidszorg (NFG). Hierdoor heb je in veel gevallen recht op een aanvullende vergoeding. Het voordeel hierbij is dat je geen eigen risico hoeft te betalen. Als je wilt weten hoe het precies zit, neem dan even contact op met je verzekeraar. Mijn AGB code is 90059539. Hiervoor is geen verwijsbrief van de huisarts nodig. 

 

Ik sta ook geregistreerd bij de Stichting RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg). De stichting RBCZ is een overkoepelende organisatie die therapeuten op HBO-niveau in de natuurlijke gezondheidszorg certificeert en registreert.

 

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact met mij op.

 

Ilse

Openingstijden

Maandag 8.45 - 14.45
Dinsdag -
Woensdag -
Donderdag 8.45 - 14.45
Vrijdag 8.45 - 14.45
Zaterdag -
Zondag -

Praktische info

Opleidingen: Nem Academy Breda
Beroepsvereniging: NFG

Ligging


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |