Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie
ACT Therapeut - Dordrecht - Hannelies
Therapie Dordrecht
Vissersdijk Beneden 70
3319 GW Dordrecht
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtHannelies | ACT Therapeut

Introductie

Therapie bij angst, fobie en paniek. 
 
Soms gaat je leven anders dan je zou willen, of is het moeilijk voor je om met bepaalde gebeurtenissen in je leven om te gaan. Je gedachten staan niet stil en dat kan zorgen voor vervelende gevoelens.


Je kunt last hebben van angst of paniek in bepaalde situaties. Iedereen is wel eens bang. Angst is een gezonde en normale reactie op gevaar. Maar als de angst je belemmert in je dagelijks leven, of samen gaat met hevige paniek, dan wil je daar graag hulp van een deskundige bij.

Angst heeft te maken met gedachten, deze leiden tot angstige gevoelens en die leiden weer tot bepaald gedrag. 

Je kunt bij mij therapie volgen op twee mogelijke locaties; Ridderkerk of Dordrecht. Ik bied je therapie waarbij je zelf iets kunt doen. Het is meer dan alleen praten over je problemen en gevoelens. Je leert dingen die jou inzicht geven in het ontstaan van angst en je krijgt praktische handvatten en oefeningen aangereikt hoe je in situaties kunt handelen als bij jou angst ontstaat.

Ik gebruik kennis en ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan vanuit verschillende therapeutische benaderingen. Ik maak gebruik van verschillende interventies vanuit diverse bewezen behandelmethodieken. Ik bied cliëntgerichte gespreksmethodiek vanuit de positieve psychologie en werk met Acceptance en Commitment Therapie (ACT)

Ik heb in de behandeling ervaring met volwassenen en jongeren.

Je kunt ook kiezen voor een gesprek tijdens het wandelen of voor online therapie.

De behandeling wordt door de meeste zorgverzekeraars (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Hiervoor wordt je eigen risico niet aangesproken.


Over mij

Mijn naam is Hannelies en ik ben geregistreerd psychosociaal counselor en Master-ACT therapeut. Ik voldoe aan de kwaliteitseisen van de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) en ik ben geregistreerd bij RBCZ. Ik volg jaarlijks training en intervisie om te blijven leren en ontwikkelen. Blijvend reflecteren vind ik belangrijk hierin.

Betrokkenheid, empathie, betrouwbaarheid en verbinding zijn belangrijke thema’s in mijn werk. Een persoonlijke en doelgerichte benadering, waarbij jouw privacy is gewaarborgd, vind ik belangrijk. Ik wil samen met jou op zoek naar een gezamenlijk vertrekpunt voor samenwerking. We gaan kijken wat jouw verhaal is, wat je krachten en kwetsbaarheden zijn en wat je doel is. Ik wil aansluiten bij jouw tempo en wat bij jou past.

Ik ben getrouwd met Leo en ben moeder van 5 volwassen kinderen. Mijn huwelijk en gezin, familie, werk, opleidingen, vriendschappen, kortom het leven, heeft mij al veel geleerd en ik blijf nieuwsgierig en sta open voor nieuwe dingen. Ik probeer vanuit mijn ervaringen anderen ook te begrijpen en te steunen en ik vind het fijn om hierbij therapie op maat in te zetten.

Ik geloof dat elk mens uniek is en waardevol voor God. 
Levensbeschouwing kan een belangrijke bijdrage leveren aan je herstel. Afhankelijk van je wensen, je situatie en je verhaal kan dit meegenomen worden in je behandeling. Iedereen is hartelijk welkom ongeacht (culturele) achtergrond en levensovertuiging. Er is aandacht voor diversiteit.

Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie om te zien of mijn therapie bij jou past en jou kan bieden wat jij zoekt.

 
Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie om te zien of mijn therapie bij jou past en jou kan bieden wat jij zoekt.

Hannelies


---
Trefwoorden:  Angst, Angstproblematiek, Paniek, Paniekaanval, Stress, Psychosociaal Therapeut, ACT Therapeut, Kinderen, Jongeren, ACT4Kids, Fobie, Sociale angststoornis, Paniekstoornis, Gegeneraliseerde angststoornis.

Online therapie

Via een computer, laptop, tablet, telefoon of laptop met een stabiele internetverbinding, en in een rustige ruimte, kan een kwalitatief goed gesprek plaatsvinden.
Er wordt dan gebruik gemaakt van een eenvoudig en beveiligd AVG-proof beeldbelsysteem.

Opleidingen & registraties

Mijn behaalde opleidingen en ervaringen:

- Gediplomeerd en geregistreerd HBO-Psychosociaal therapeut - 
   SNRO HBO Opleiding tot Psychosociaal Counselor 

- ACT-Master, Opleiding: basis, gevorderden  

- ACT in groepen

- ACT voor kinderen en jongeren (ACT4Kids) 

- Werkzaam als zelfstandige in eigen praktijk

- 1 jaar praktijkervaring bij een organisatie voor anoniem chatten, voor mensen met persoonlijke nood  of eenzaamheid.

- Vanuit het verleden ruim 7 jaar praktijkervaring in de woonbegeleiding en activiteitenbegeleiding bij mensen met een psychiatrische of psychosociale problematiek

- 8 jaar ervaring als regioconsulent bij een gastouderbureau in de kinderopvang

- 4 jaar ervaring in het speciaal onderwijs met kinderen / jongeren van 4 tot 18 jaar met een verstandelijke beperking en gedragsproblematiek


Registraties

Specialisaties

Ik wil in de eerste plaats naar jouw verhaal luisteren Ik bied kortdurende (ACT) (Gespreks) Therapie. Je bent zelf vrij om te bepalen hoeveel gesprekken je nodig hebt. Alles gaat in goed overleg. Jij hebt de regie en je werkt vanuit je eigen motivatie.

 

Soms zijn enkele inzichtgevende of bewustmakende gesprekken al voldoende om weer verder te kunnen. Maar het kan ook zijn dat er meer gesprekken nodig zijn om tot duidelijkheid te komen. Er wordt met zorg gekeken naar wat bij jou past. Je traject duurt zolang als nodig, maar ook zo kort als het kan.

 

De frequentie van de behandeling is in eerste instantie wekelijks of tweewekelijks. Dit is afhankelijk van je vraag.

 

In de praktijk komen mensen vaak tot nieuwe inzichten na bijvoorbeeld 5 tot 7 sessies en kunnen ze weer verder met wat ze meekrijgen. Als je vaker wil komen is dat natuurlijk mogelijk. Ik reik veel praktische oefeningen en informatie aan waar je thuis mee aan de slag kan en wat je je verdere leven kunt gebruiken, en waar je altijd op terug kunt vallen.

Soms kiezen mensen er voor om later in het jaar nog 1 of 2 x terug te komen om alles weer eens op te scherpen. 
Ik ben ook laagdrempelig online bereikbaar als je tussendoor iets wil vragen of delen over je therapie.
 

De meest behandelde angsten in mijn praktijk:

Je kunt bij mij terecht voor angst, paniek of een fobie.

Merk je dat je steeds vaker binnen blijft, of minder vaak naar feestjes gaat? Is een boodschap doen steeds lastiger of probeer je winkels te vermijden? Is er een ander denkbare situatie die je probeert uit de weg te ghaan, waardoor je je steeds meer isoleert? 

Of heb je een panieksituatie meegemaakt waardoor je nu steeds bang bent dat het weer opnieuw kan gebeuren? 

Heb je last van een fobie? Een fobie is een vorm van angst. Het kan je behoorlijk belemmeren en beklemmen. Vaak weet je zelf dat er je eigenlijk niet bang hoeft te zijn omdat er geen direct gevaar is. Toch voel je de dreiging en wil je het mogelijke gevaar ontlopen. Je kunt zelfs lichamelijke klachten ervaren.

Herken je je niet in bovenstaande maar wil je toch je verhaal delen? Neem jezelf serieus en schroom niet. Vragen staat vrij en rare vragen bestaan niet. Uiteraard ben je hartelijk welkom voor meer informatie, om te kijken of de therapie bij je past en of je baat hebt bij één of meerdere gesprekken. Als het niet passend is kan ik je doorverwijzen naar een collega die wel de juiste specialiteit heeft om je te helpen.

Tarieven

Tarief:

INDIVIDUELE THERAPIE
  • Tijdsduur 50 minuten
  • Tarief € 90,-
  • Avondtarief € 125,-

 

In Ridderkerk ben ik vooral op dinsdag of donderdag beschikbaar of op andere dagen of avonden in onderling overleg. 
In Dordrecht is de beschikbaarheid flexibel, in overleg. 

Een overzicht van zorgverzekeraars en de vergoedingsmogelijkheden vind je hier.

Voor jongeren tot 18 jaar verloopt de vergoeding voor psychologische zorg via de gemeente.

 

Kun je niet naar je afspraak komen? Laat dit minstens 24 uur van tevoren weten. Als je de afspraak minder dan 24 uur van tevoren afzegt of verzet, dan ontvang je een factuur omdat er tijd is gereserveerd.

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht