Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie
Lichaamsgerichte therapeut en coach - Diemen - Kalyani
Coaching & Therapie Diemen
Burgemeester Bickerstraat 17
1111BZ Diemen
Stuur een berichtGoed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtKalyani | Lichaamsgerichte therapeut en coach

Introductie

Beheerst de angst jouw leven? Heb je het gevoel steeds ‘aan’ te staan en moeilijk in rust te kunnen zakken? Of voel je juist weinig en is het lastig om in actie te komen? Wil je graag weer leven vanuit vertrouwen en je vrij voelen?
Je hoeft het niet alleen te doen!

Via Somatic Experiencing, The Polyvagal Theory en Systemisch Werk leer ik je omgaan met angst. Zodat je levendig en krachtig in het leven kan staan.

Je krijgt weer meer vertrouwen in jezelf en je lichaam. 
Je krijgt inzicht in wat de angst jou te vertellen heeft.
Je leert waar de angst je voor wilt bechermen.
Je leert om je weer veilig te voelen.
Je leert de signalen van je lichaam herkennen en erna te luisteren.
Je vergroot je draagkracht om met sensaties en emoties te kunnen zijn.
Je ontlaad de spanning die vast zat.

Ik help je door dit proces. Samen brengen wij je hoofd en lichaam weer in verbinding met elkaar.

Wees welkom, Kalyani


Somatic Experiencing 
De methode richt zich in de eerste plaats op de effecten van trauma in ons lichaam (met name het zenuwstelsel). Het zenuwstelsel kan overbelast zijn geraakt door gebeurtenissen die je als zeer stressvol of pijnlijk hebt ervaren en waarop je op dat moment niet adequaat hebt kunnen reageren. De spanning hiervan ligt ‘opgeslagen’ in het zenuwstelsel.

Als gevolg is het mogelijk om stress-symptomen te ervaren zoals: angst, paniekaanvallen, flashbacks, overspannenheid, oppervlakkig ademen, hyperactiviteit (ADHD), slapeloosheid, overmatige alertheid of prikkelbaarheid, een chronisch gevoel van onveiligheid, uitputting (burnout), gevoelloosheid of depressieve gevoelens.

Sensaties en emoties zijn de taal van ons lichaam, het ervaren van sensaties en emoties is daarom de ingang tot verwerking van trauma, angst of stress klachten. Alleen praten is niet voldoende. Door het lichaam te helpen op een veilige en geleidelijke manier de vastzittende spanning ontladen, kan jouw levensenergie weer gaan stromen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van interne en externe hulpbronnen die het verwerkingsproces ondersteunen. SE is een zachte, respectvolle methode, ontwikkeld om jouw capaciteit om aanwezig te zijn te vergroten. Zodat je levendig en krachtig in het leven te kan staan.


The Polyvagal Theory

Ons zenuwstelsel snakt naar wederkerige interacties omdat we dat nodig hebben voor zelfregulatie, zodat we ons veilig voelen. Een aantasting van dat vermogen om wederkerige interacties aan te gaan blijkt een kenmerk van disfunctionele ontwikkeling te zijn. 

Vanuit polyvagaal perspectief is een ontbrekend gevoel van veiligheid het onderliggende element bij uitstek dat via zowel biologische als gedragsmatige wegen leidt tot psychische aandoeningen en lichamelijke ziekten.

We beginnen met het onderzoeken hoe jij je zo veilig mogelijk kan voelen. Van daaruit leer je stap voor stap je overlevingsresponsen kennen. Door te vertragen wordt steeds duidelijker wat jouw triggers zijn en welke hulpbronnen jij tot je beschikking hebt. Door hier bewust van te worden leer je een gezonde zelfregulatie. Zelfregulatie is het vermogen om te kunnen opsporen en volgen wat er in je gebeurd, om met jezelf te kunnen zijn. (Bijvoorbeeld als we moe zijn we kunnen slapen en wanneer we gestrest zijn hebben we gezonde manieren om die stress kwijt te raken.)Systemisch werken
Deze methodiek heeft als doel de verborgen belemmeringen binnen een systeem zichtbaar te maken. Systemisch werk laat ons door een zgn. ‘systemische bril’ naar een vraag of situatie kijken. De inhoud is hier minder belangrijk. Het gaat om de dynamieken en verhoudingen tussen de delen. Wat is het grotere plaatje van een probleem? Wat is het achterliggende kader van een vraag? Waar is of was dit probleem ooit een oplossing voor? Wat is de geschiedenis van mijn patronen? Deze manier van werken kan zeer verhelderen en inzicht gevend werken.

De optellingen worden gedaan met ankers (poppetjes of een blaadje met een naam erop) of met symbolen uit de natuur. Het zijn individuele opstellingen waar dus geen levende personen als represtant worden opgesteld. 

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Kalyani

Opleidingen & registraties

  • Pedagogiek (HBO)
  • Verlicht werken coaching traject
  • Somatic Experiencing (Lichaamsgerichte Trauma therapie)
  • Pre and prenatal trauma online cursus, Raja Selvam
  • Systemisch coachen 
  • The Polyvagal Theory, Deb Dana
  • SOMA Embodiment 


Ik volg elk jaar bijscholingstrainingen om mijzelf als therapeut steeds verder te ontwikkelen. Ook supervisie en intervisie maken onderdeel uit van mijn verdere ontwikkeling als therapeut.Registraties

Specialisaties

Therapievormen:
Somatic Exeriencing
SOME Embodiment
The Polyvagal Theory
Systemisch werken
Coaching
Mindfulness

In de intake kijken wij wat je hulpvraag is en maken wij een inschatting van de te verwachten sessies. 

De meest behandelde angsten in mijn praktijk:

Verlatingsangst
Bindingsangst
Sociale angst
Paniekaanvallen
Faalangst

Tarieven

1 sessie 95,00 euro
5 sessies 450,00 euro

Mogelijke vergoeding via aanvullende verzekering en werkgever. 

Neem gerust contact met mij op om te kijken welke vergoeding voor jou van toepassing is.

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag 9:30 - 13:00
Woensdag 13:00 - 17:00
Donderdag -
Vrijdag -
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht