Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie
Integratieve psychotherapie| EMDR | Coaching | 18+ - Amsterdam - Lotte
TP - Therapie in Amsterdam-Noord
Klaprozenweg 123 - Gebouw Noordspot
1033 NN Amsterdam
Stuur een berichtGoed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtLotte | Integratieve psychotherapie| EMDR | Coaching | 18+

Introductie

Mijn naam is Lotte.
Samen met mijn man, 7 kinderen en 2 honden vormen we een groot en dynamisch, samengesteld, gezin. Totdat ik de overstap naar dit vak maakte ben ik 10 jaar bij verschillende fotobureaus werkzaam geweest. En heb ik een aantal jaar freelance gewerkt. Deadlines, reclamebureaus, televisie, kranten & tijdschriften. Commercie en creativiteit dus. Creativiteit komt me nu goed van pas bij het integratief werken. Elke persoon vraagt om een andere aanpak. Er is niet 1 manier die voor iedereen werkt. 

Die term integratief, wat houdt dat in? Het is vrij simpel: je denkt, doet, voelt en je lichaam geeft allerlei seinen af. Daarnaast beweeg je je op werk, begeef je je onder vrienden en familie en kan je een relatie hebben. Jouw angst en/of fobie beinvloedt meestal verschillende gebieden van je leven. Daarom is het van belang alles in beeld te brengen. En alles  wat jou jij maakt, je sterke kanten en ook de delen van jezelf die je soms lijken tegen te werken of waar je minder trots op bent, zijn van belang om te veranderen.

Mensen kunnen al pratend veel verklaren en beredeneren. Praten lucht vaak op, maar het leidt meestal niet tot echte verandering. Een veel gehoorde uitspraak is: “Ik weet het allemaal wel, maar het lukt me niet het écht anders te doen.” Dan blijft energie weglekken. Echte verandering komt tot stand als alles met elkaar samenwerkt. Denk bijvoorbeeld aan: positieve gedachten hebben op het moment dat je blij doet en tegen je omgeving zegt dat het goed met je gaat.

Trajecten in mijn praktijk zijn in veel gevallen kortdurend. Een logisch gevolg van een aanpak op maat. Denk aan 4-6 sessies, in sommige gevallen 8-10 sessies. Na 2 sessies maak ik een inschatting, zodat je weet waar je aan toe bent. 

Momenteel begeleid ik 18 plussers. Er is geen wachtlijst, doordat ik elke week ruimte reserveer voor nieuwe aanmeldingen. 

Lotte

Opleidingen & registraties

Opgeleid aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam:

  • Integratieve psychotherapie, counseling en coaching 18+ (2014-2018)
  • Algemene Psychosociale & Medische Basiskennis (PSBK, 2016)
  • EMDR I & II (2016)


Bij de Kamer van Koophandel is de praktijk geregistreerd met het KvK nummer: 73622699.

Lid van de Vereniging van Integraal Therapeuten (VIT).


ECP houder (Europees Certificaat voor Psychotherapie). De kennis, vaardigheden en competenties die noodzakelijk zijn voor het verkrijgen van het ECP kwaliteitskeurmerk worden meer en meer gelijk gesteld aan BIG-erkende opleidingen voor psychotherapie in Nederland (zie ook Zorgwijzer).


De praktijk is geregistreerd bij het landelijk informatiecentrum van de zorgverzekeraars, Vektis, en opgenomen in het Algemeen Gegevens Beheer Zorgverleners, AGBZ.
Persoonlijke AGB-code 90111198.
Praktijk AGB-code 90070078.


Ingeschreven in het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RCBZ) met als licentienummer 210305R.


Cliënten kunnen rekenen op zorgvuldige en deskundige begeleiding bij klachten. Als Integratief therapeut val ik onder het Tuchtrecht van Tuchtcollege Complementaire Zorg (TCZ) en ben ik aangesloten bij geschillencommissie Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG).

 Registraties

Specialisaties

Mensen lopen niet vast omdat er van alles met ze mis is, het probleem ontstaat wanneer delen niet lekker samenwerken of helemaal niet meer samenwerken. Heb je last van angst(en) en/of fobien, dan lijkt het vaak alsof dat deel je overneemt. Om vervolgens je denken, gedrag en zelfs je lichaam 'te besturen'. Alsof je geen keus meer hebt. Heel rot en belemmerend. Zo bekeken is mijn specialisatie: 'het in beeld brengen van verschillende delen en clienten begeleiden in het herstellen van verbroken verbindingen'. Het is prettig om snel weer grip te ervaren. Vervolgens kan gewerkt worden aan de voedingsbodem onder de angst(en) en/of fobie(en). EMDR kan helpend zijn.

Het aantal sessies is niet persé afhankelijk van de klacht, maar wordt bepaald door je bereidheid én mogelijkheid om te veranderen. Hoe lang heb je al last van je klacht(en)? Sta je nog enigzins stevig of helemaal niet? Heb je last van verschillende klachten? Kun je écht aanvaarden wat je hebt meegemaakt of lukt dat nog niet? Ervaar je steun uit je omgeving of ontbreekt die juist?


 

De meest behandelde angsten in mijn praktijk:

Angsten/ fobieen, trauma's, burn-out (ook preventie), stress & overspanning, laag zelfbeeld, levensfase problematiek.

Tarieven

  • Therapie: 159,50.- per sessie van 60 minuten. 
  • Coaching: 159,50.- (exclusief 21% btw) per sessie van 60 minuten
  • Relatie therapie: 215.- (exclusief 21% btw) per sessie van 60 minuten voor 2 personen.
  • Mediation: 215.- (exclusief 21% btw) per sessie van 60 minuten voor 2 personen. Bij meer dan 2 personen tarief in overleg.

Vergoedingen
  • Therapie: met een aanvullende pakket kan je een gedeelte declareren bij je zorgverzekeraar. Ga voor meer informatie naar Zorgwijzer.
  • Coaching: wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. In veel gevallen hebben werkgevers wel een budget voor coachingstrajecten beschikbaar. Vraag bij jouw werkgever na wat er mogelijk is.
  • Mediation: wordt niet vergoed door zorgverzekeraars.

Openingstijden

Maandag 10:00- 17:30
Dinsdag 10:00- 17:30
Woensdag 10:00- 15:00
Donderdag 10:00- 13:30
Vrijdag 10:00- 13:30
Zaterdag -
Zondag -

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht