Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie
Psychosociaal therapeut - Nieuw-Vennep - Chantal
Therapie Nieuw-Vennep
Schubertlaan 48
2151 GB Nieuw-Vennep
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtChantal | Psychosociaal therapeut

Introductie

Mijn naam is Chantal. Ik ben geregistreerd psychosociaal therapeut. 
Iedereen ervaart weleens angst soms heb je daar zoveel last van dat het je functioneren in het dagelijks leven in de weg staat. Het lukt je niet meer om zelf een manier te vinden om om te gaan met de angst(en) die je ervaart.

In mijn praktijk geef ik Acceptance and commitment therapy (ACT) dit is een vorm van gedragscognitieve therapie en kan goed helpen bij angst en fobie. Daarnaast gaan we gestructureerd en in kleine stapjes (die jijzelf bepaald) aan de slag om van je angst/fobie af te komen of te verminderen. 

Ik kan je helpen als je last hebt van angst voor bijvoorbeeld:
Autorijden: Rijden op snelweg, door tunnels of iets anders waadoor je niet meer of moeilijk in de auto stapt.
Honden en katten: hierdoor durf je niet makkelijk naar buiten en vermijd je plekken waar honden en of katten zijn.

En nog veel meer angsten neem hierover contact op via het contactformulier.

Het kan ook zijn dat je steeds terugkerende dwanggedachten en/of dwanghandelingen. hebt.  Deze komen voort uit angst. Via gedachten en handelingen wil je voorkomen dat daar waar je bang voor bent gebeurt. Een bekend voorbeeld van een dwangstoornis is smetvrees. Als je hier korter dan een jaar last van hebt kun je ook bij mij terecht.

Ik heb een praktijk  in Nieuw Vennep, Hoofddorp en Heemstede.


Na heel wat jaren te hebben gewerkt bij de overheid heb ik een aantal jaren geleden besloten om het roer om te gooien en te doen waar ik energie en voldoening van krijg op werkgebied. Vol enthousiasme ben ik begonnen  aan de HBO opleiding psychosociaal therapeut/ counselor.

Tijdens mijn opleiding heb ik mij mogen verdiepen in de praktische psychologie, klinische psychologie, sociale psychologie en heb ik medische basis kennis gehad. Na deze opleiding te hebben afgerond kon ik echt het roer omgooien en ben ik mijn eigen praktijk gestart. Na het afronden van mijn studie ben ik veel energie blijven steken in mijn ontwikkeling. 

Ik heb gewerkt als online- therapeut bij stichting ES. Tijdens Corona heb ik veel gesprekken online gevoerd. Hierbij was de ervaring die ik heb opgedaan bij ES onmisbaar. Verder werk ik bij Adamas een  centrum voor mensen met kanker hun nabestaanden en naasten waar ik maandelijks een vrouwengroep begeleid.

Ik ben empathisch en oplossingsgericht. Ik hoop dat jij na elk gesprek met mij opgeluchter weggaat..


Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Chantal

Online therapie

Ik geef ook  online therapie mocht jij als de client door bepaalde omstandigheden (Corona, niet mobiel zijn of iets anders) dat prettiger vinden. Dit gaat via een betrouwbare, veilige en AVG proof verbinding.

Opleidingen & registraties

Opleidingen:
Ik heb de HBO opleiding psychosociaal therapeut/ counselor gevolgd.  Daarnaast heb ik nog verschillende opleidingen gedaan zoals ACT (Acceptance and Commitment therapy) dit is een wetenschappelijke  bewezen vorm van cognitieve gedragstherapie, Positieve psychologieoplossingsgerichte therapie,  PICS en PICS-F(problematiek van patienten en familie na opname op een intensive care afdeling) en dwang. Verder moet ik om lid te blijven van de beroepsvereniging elk jaar bijscholing en intervisie volgen.

Beroepsvereniging

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG), de Vakgroep Psychosociaal en Maatschappelijk Werk (VPMW) ,de RBCZ (het kwaliteitsregister voor vakbekwame therapeuten in de complementaire zorg) en de ACBS dit is een netwerk voor therapeuten en psychologen die Acceptance and commitment therapie geven. Deze zorgen voor de kwaliteitswaarborg van mijn praktijk.  De NFG neemt  de verplichtingen die de Wkkgz stelt over zodat bij klachten, u als cliënt terecht kan bij een onafhankelijke klachtenfunctionaris. Bij klachten ga naar: Niet tevreden over je hulpverlener? NFG (de-nfg.nl).


A
GB code:

Ik heb een AGB code hierdoor is vergoeding van de therapie mogelijk door de meeste zorgverzekeraars.

WTZA en WMO

Ik voldoe aan de eisen van de WTZA (Wet toetreding zorgaanbieders) Het hoofddoel van de toetredingsregels is een verbetering van de zorgkwaliteit. En de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning).Registraties

Specialisaties

ACT

Heb je last van angsten, veel piekeren die je belemmeren in het dagelijks leven waardoor je niet doet wat je eigenlijk echt belangrijk vind?

Dan is ACT misschien iets voor jou.

Acceptance and Commitment Therapy is een vorm van cognitieve gedragstherapie. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van praktische en inzichtelijke oefeningen, metaforen, beeldmateriaal en mindfulness. 

 

ACT bestaat uit zes verschillende processen /vaardigheden:


Iedereen heeft te maken met lijden in zijn of haar leven, zoals verlies, verdriet, angst, onzekerheid, afwijzing, falen, ziekte, pijn en dood. Er is onderzoek gedaan naar de vraag: “Waarom lijden mensen en hoe kunnen we hen helpen om dat te doorbreken? ”. De conclusie is dat een deel van ons lijden niet te vermijden is, maar dat we een ander deel van ons lijden zelf creëren door hoe we als mens in elkaar zitten.

We vergroten ons lijden als we de pijn in ons leven niet willen ervaren, als we gaan vechten en vluchten. Dat doen we op allerlei manieren, bijvoorbeeld door te veel te snoepen, alcohol drinken, spullen kopen, vermijden, piekeren, veel met TV en Sociale media bezig zijn, te hard werken. Dit gaat ten koste van de dingen die belangrijk voor ons zijn.


Verder lijden we als mens omdat we kunnen denken en daardoor vast kunnen komen te zitten in onze denkwereld. Ook dat gaat ten koste van aandacht voor waardevolle ervaringen.
ACT richt zich erop om zowel het verzet tegen dat wat er is, als het verstrikt raken in gedachten te doorbreken, zodat er ruimte komt om te leven zoals jij wilt leven.

De toepassing

Vaak komen mensen met vragen bij een therapeut zoals:
Ik heb last van negatieve gevoelens en gedachten (b.v. angst, somberheid, onzekerheid, piekeren, etc.) en daardoor kan ik niet het leven leiden dat ik zou willen. Kun je mij helpen met mijn problemen zodat ik mijn leven weer kan oppakken en de dingen kan doen op een manier zoals ik dat wil? Ook kan het zijn dat je eigenlijk helemaal niet weet wat je echt wil, omdat je opgeslokt wordt door het leven van alledag.
Misschien heb je al veel geprobeerd om van de negatieve gevoelens en gedachten af te komen, soms ook al andere psychologische hulp en heeft dit niet goed geholpen. Het kost tijd, energie en aandacht om die innerlijke ervaringen onder controle proberen te krijgen. Al die tijd, energie en aandacht kan op dat moment niet gebruikt worden voor waardevolle dingen in het leven. Dit veroorzaakt lijden, het leven gaat voorbij terwijl je bezig bent met het worstelen met jezelf. Bovendien blijkt vaak dat die worsteling met jezelf een versterking van je klachten tot gevolg heeft.

ACT gaat op zoek naar iets wat bruikbaarder is en doet dat door bovenstaande hulpvraag om te draaien. We gaan aan de slag om nu te beginnen om een waardengericht leven te leven (commitment) ondanks en met de negatieve gevoelens en gedachten (acceptatie).

Bijvoorbeeld mèt je onzekerheid toch aangeven bij je leidinggevende wat belangrijk voor je is.
Dit doorbreekt de negatieve spiraal. ACT werkt veel met praktische oefeningen, ervaringsoefeningen, verhalen en metaforen om dit te leren. ACT besteedt veel aandacht aan hoe je zou willen leven en hoe je dat zou kunnen aanpakken.


Kort samengevat komt ACT hierop neer: Leren datgene te accepteren waar je geen controle over hebt, leren aan te pakken waar je wel controle over hebt en leren het onderscheid tussen die twee te zien.

 

Mocht je geïnteresseerd zijn in de wetenschappelijke achtergrond: ACT is gefundeerd op gedragswetenschap (net als Cognitieve Gedrags Therapie), met name Functioneel Contextualisme en onderzoek naar taal en denken (Relational Frame Theory). Verder is er veel samenwerking met wetenschap op het gebied van evolutiebiologie, positieve psychologie, neurologie, hechting- en trauma onderzoek.Wat is oplossingsgerichte therapie?

Je gaat bij deze vorm van therapie niet je problemen over-analyseren, maar komt meteen tot de kern: wat zou de oplossing zijn voor jou? Bij deze vorm van therapie ben jij zelf de expert van je problemen. Samen met de therapeut  ga je aan de slag met wat je lastig vind

Oplossingsgerichte therapie is een compacte, tijdsgebonden en doelgerichte vorm van therapie. Het doel is om jou op gang te helpen om op je eigen manier en met hulp van de mensen in je omgeving, je probleem aan te pakken.

Deze therapie helpt je wanneer jouw eigen oplossingsvermogen je soms in de steek laat. Of wanneer je jouw problemen moeilijk kunt hanteren. Oplossingsgerichte therapie is niet geschikt voor ieder probleem, maar wordt toegepast bij onder andere:

 • Burn out
 • Angst
 • Stress
 • Depressieve klachten

PICS en PICS-F

Psychische problemen die patienten en familie ervaren na opname op een intensive care afdeling. De

Hoeveel gesprekken?
De meeste mensen kunnen na 8 a 10 gesprekken weer verder. 

De meest behandelde angsten in mijn praktijk:

Angst 
voor bijvoorbeeld, ziekte, autorijden, tunnels, liften, honden, katten.

Burn-out
 • Extreme vermoeidheid en uitputting, zowel lichamelijk als geestelijk.
 • Slecht slapen.
 • Piekeren.
 • Angst, zoals faalangst.
 • Onzekerheid, weinig zelf vertrouwen.
 • Gespannen, kort lontje.
 • Hoofdpijn.
 • Opgejaagd, rusteloos gevoel.
 • Druk op de borst.


Psychische problematiek na Corona

Long-covid, belemeringen, angst, frustratie, niet worden begerepen

Kanker gerelateerde problemen:
zowel voor de getroffene, naasten en familie

Depressie

 • Gevoelens van verdriet
 • Veel Huilen
 • Hopeloosheid
 • Kort humeur
 • Irritatie
 • Verlies van interesse/Gebrek aan plezier
 • Geheugenverlies
 • Vlak effect
 • Slaapstoornissen
 • Vermoeidheid
 • Verminderde eetlust en gewichtsverlies
 • Gevoelens van waardeloosheid

Tarieven

Wat kost een gesprek?
Het eerste (kennismaking/intake) gesprek is telefonisch, vrijblijvend en kosteloos. 

De volgende gesprekken duren een uur en kosten 85 euro.

Het is mogelijk om de gesprekken online te voeren(via een beveiligde verbinding).

Afspraken in de avonduren tot 21.00 en op zaterdag van 9.00 uur tot 12.00 behoren tot de mogelijkheid.Vergoeding via de verzekering
De kosten voor psychosociale therapie/counseling wordt door de meeste verzekeringsmaatschappijen (gedeeltelijk) vergoed uit de aanvullende ziektekostenverzekering en gaat niet ten koste van uw eigen risi

Openingstijden

Maandag 8.30 tot 17.00 uur
Dinsdag 8.30 tot 21.00 uur
Woensdag 8.30 tot 17.00 uur
Donderdag 8.30 tot 21.00 uur
Vrijdag 8.30 tot 17.00 uur
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Praktijkfoto's

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht