Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Maaike | Bewustzijns- Coach, Counselor, Integratief Therapeut & Hypno-Therapeut

Bewustzijns- Coach, Counselor, Integratief Therapeut & Hypno-Therapeut - Spaarndam - Maaike
Therapie Spaarndam
Ringweg 97
2064 KJ Spaarndam
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

Mijn praktijk is voor degene die angst, paniek, een lage eigenwaarde, stress, vermoeidheid, trauma(s) ervaart. 

Voor degene die de mensen om zich heen belangrijker vindt dan zichzelf en dit anders zou willen, die onrust ervaart maar niet goed weet waarom en die niet lekker in zijn vel zit maar niet kan duiden wat dit maakt! Ik kijk graag met jou samen wat werkt voor jou. 

Ik heb er namelijk alle vertrouwen in dat de oplossing voor elke uitdaging altijd in jezelf te vinden is! Wees van harte welkom!

 

 

Praktisch en betrokken

Hoi, ik ben Maaike geboren 31 maart 1984, moeder van 2 dochters en ben getrouwd met Patrick.

In mijn praktijk begeleid ik o.a. mensen met angsten en fobieën. Mijn praktijk is er voor jou om in gesprek met mij op zoek te gaan naar wat werkt en past bij jou.

 

Als therapeut werk ik samen met jou aan bewustwording. Je leert bij mij eerst verbinding met jezelf te maken, waardoor het denken, doen en voelen weer samenkomen. Je wordt hierdoor bewuster van jezelf en dit is nodig om de door jou gestelde doelen te behalen. 

 

 

Angsten en fobieën

Wanneer je te maken heb met angsten en fobieën kan er sprake zijn van schaamte en veelal ook isolement. Ik ben van mening dat het daarom ontzettend krachtig en dapper is wanneer je er dan voor kiest om met jezelf aan de slag te gaan. Gelukkig zien steeds meer mensen dit. Want doorlopen met pijn, verdriet, angst, schaamte of andere gedachtes  en gevoelens die niet fijn zijn hoeft niet!

 

Ik werk in verbinding met jou, praktisch, spiegelend en betrokken. Vanuit kennis, ervaring en vertrouwen, vanuit mijn hart, intuïtief, op maat, kortdurend waar mogelijk en lang waar nodig. 

 

Jou het gevoel geven dat je er mag zijn, gezien wordt, niet alleen bent en dat jij zelf alle tools heb om te zijn wie je bent. Dat is wat ik te bieden heb in mijn werk. Door dit met een open mind en nieuwsgierigheid te doen help ik je met inzicht te krijgen in je denken en handelen en de mate van invloed die je hier op hebt. 

 

In de samenwerking met jou vind ik het belangrijk dat er sprake is van een fijne en vertrouwelijke sfeer. Tijdens het intakegesprek zal er ervaren kunnen worden of er sprake is van een werkbare klik tussen ons. Deze is absoluut nodig om een goede samenwerking aan te kunnen gaan. 

 

Ik volg intervisie, supervisie en (bij)scholing om kwaliteitsvolle therapie te kunnen blijven garanderen!

 

Spreekt mijn manier van werken jou aan, neem dan contact met mij op! Je bent van harte welkom!

 

Lieve groet, Maaike  

 

Opleidingen & registraties

Al jong wist ik dat ik wilde werken met mensen, mensen helpen, naar ze luisteren en ruimte geven aan emoties. Want voelen is helen. 

 

Na jaren van zelfonderzoek, zelfzorg en opleidingen is het voor mij bevestigd dat ik mijn levenservaring, kennis, natuurlijke gave en dat wat ik geleerd heb binnen de opleidingen wil inzetten om anderen opweg te helpen in hun proces. 

 

De volgende opleidingen heb ik daarvoor gevolgd: 

 

Nova Collega Haarlem Noord "Sociaal Pedagogisch Werker BOL4" 2002 - 2005

InHolland Haarlem "Sociaal Pedagogisch Hulpverlener" 2009 - 2012

BGL & Partners "Counseling met verbeeldingskracht" / "Brede coach en counseling opleiding" 2015 - 2016

BGL & Partners "Integratieve Psychotherapie" 2016 - 2018
ACT Guide - Basis opleiding ACT (Acceptance & Commitment Therapy) 2022

 

Sinds 14 september 2016 ben ik lid van de beroepsvereniging ABvC voor Counseling. Daarnaast ben ik aangesloten bij de koepelorganisatie RBCZ.

 

 

S.C.A.G. 14675

RBCZ 180305R

ABvC 118185Registraties

Specialisaties

Er zijn verschillende vormen van angst. Welke vorm van angst jij ook ervaart, het kan je leven flink beperken. Wat ik geregeld tegenkom in mijn praktijk is de angst voor herhaling van trauma, bindingsangst, faalangst en verlatingsangst. 

 

Daarnaast komt de sociale fobie waarin de persoon in kwestie bang is voor beoordeling door anderen in sociale situaties en de gegeneraliseerde angststoornis ook wel piekerstoornis genoemd voorbij. Wanneer je last heb van een piekerstoornis ben je overmatig bezorgd en daardoor ook angstig over dagelijkse dingen. Je piekert over wat er allemaal kan gebeuren zonder dat daar direct aanleiding voor is. Je kan dit gepieker niet stoppen. Dit gaat gepaard met o.a. rusteloosheid, gespannenheid en problemen met de concentratie. 

 

Herken jij je in bovenstaande en zou jij samen met mij willen onderzoeken wat maakt dat je last heb van deze angst(en) en/of fobieën, wat hier onderliggend aan is en hoe je weer regie op je eigen leven kan gaan krijgen. Neem dan contact met mij op! Je bent van harte welkom!

 

De frequentie en de duur van de begeleiding is in onderling overleg. Gezien iedereen uniek is, is elk traject op maat. Gemiddelde duur van een traject verschild en zal in overleg met jou nav je hulpvaag en/of situatie waar je in zit bepaald worden.  

De meest behandelde angsten in mijn praktijk:

De angsten die ik het meeste behandel in mijn praktijk zijn:

 

 

  • Angst voor herhaling van trauma (angst voor herbelevingen en/of angst voor herhaling van de geschiedenis in het hier en nu)

 

  • Angst om te falen

 

  • Angst om iemand te verliezen

 

  • Angst om zich te binden (met zichzelf en /of anderen)

 

  • Angst voor sociale situaties

Tarieven

Intake tarief (60 min) 70,-

Particulier tarief (60 min) 85,-

Zakelijk tarief (60 min) vraag een offerte aan.

 

Door mijn lidmaatschap bij de beroepsvereniging ABvC voor Counseling en aangesloten te zijn bij de RBCZ heeft dat als voordeel dat Counseling of behandeling overige psychosociale herapie vanuit de aanvullende verzekering (deels) wordt vergoed door een groot aantal verzekeringsmaatschappijen. Vraag dit na bij je verzekeraar of ga naar www.zorgwijzer.nl. 

Openingstijden

Maandag 09:00 - 21:00 uur
Dinsdag 09:00 - 21:00 uur
Woensdag 09:00 - 21:00 uur
Donderdag 09:00 - 17:00 uur
Vrijdag 09:00 - 14:00 uur
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Praktijkfoto's

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |