Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Ademhaling

Ik kamp al maanden met de obsessie op mijn ademhaling. Als ik wakker word begint het al en ik ga er mee naar bed. Soms vergeet ik het even als ik werken ben of afgeleid, maar niet voor lang aangezien mijn gedachte dan weer oppopt met: goh je hebt al even niet meer op je ademhaling gelet en daar ga ik dan weer. Met tussenpozen vergaat het wel weer even voor een paar weken of maanden, maar dan komt het weer terug.

Ik slik nu antidepressiva en het ging in het begin heel goed, maar ik merk de fixatie weer op de ademhaling en weet ook echt niet goed hoe ik ermee moet omgaan of hoe je hier überhaupt van af komt? Of hoe je dit accepteert dat het bij je hoort..

Iris
27-01-2024
laatste reactie: 07-03-2024

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hé,

Ik heb precies hetzelfde gehad! En het is een proces, niet iets wat van de ene op andere dag anders zal zijn of geaccepteerd kn worden. Wat mij heel erg heeft geholpen is door tegen mezelf te zeggen dat als ik de aandacht op mijn ademhaling had, “ik heb mijn aandacht op mijn wdemhaling en dat is oké”. In het begin voel je dat ansoluut niet maar joe meer je dit voor jezelf blijft herhalen hoe meer dat gevoel zal komen. Want waarschijnlijk maak je jezelf wijs dat het erg is om je aandacht op je ademhaling te hebben (dat was bij mij iig zo) en dan ga je ertegen vechten. Want waarom is dat erg? Oké het is echt niet chill maar is het erg? Dan maar de aandacht op de ademhaling. Kijk eens naar een tijdje wat er geneurd als je dat op doe manier probeert toe te passen.

Sterkte en succes!

Groetjes,
Chloé.

Chloé
07-03-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |