Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Controle of alles goed gemonteerd is in huis!

Controle of alles goed gemonteerd is in huis!

In 2019 heb ik voor het eerst met dwang te maken gekregen. Extreme focus op mijn tinnitus die plots ontstond en als gevolg daarvan focus op lichaamseigen functies zoals knipperen en slikken. Ik dacht gek te worden en was vooral bang niet meer los te kunnen komen van deze normaal onbewuste processen. Ik heb therapie gehad, maar vooral gericht op ACT en aangezien ik een soort burn-out had, in 5 maanden tijd thuis rustig hersteld. Al snel ging het beter en was de OCD nauwelijks meer aanwezig. Ik gaf het geen aandacht en liet het zijn, dat hielp enorm.

Nu 4,5 jaar later weer een enorm stressvolle periode gehad. De rust keert wat terug en plots weer last van dwang gekregen. In een totaal andere vorm nu. We zijn verhuisd naar een oude woning en ik ben alles aan het controleren. En als ik iets ontdek dat niet perfect gemonteerd zit dan moet ik daar vaak aan zitten ter controle. Het kan verf zijn dat ik weg moet krabben als het afbrokkelt, een kraan die loszit die ik verder lostrek, plinten die loszitten die ik niet los kan laten of lichtschakelaars die bewegen waar ik voortdurend aan duw of trek (en ga zo maar door…). Het geeft soms even verlichting maar komt zeker zo hard terug de dag erna. En als ik het forceer en kapotmaak dan voel ik me nog slechter dan wanneer ik de dwanggedachte en onrust laat zijn. Deze dwang voelt lastiger dan mijn vorige maar dat kan ook zijn omdat het nieuw is. Ik ben niet heel de dag met dwanghandelingen bezig maar ik denk er wel heel regelmatig aan en dat is uitputtend.

Ik ben benieuwd of mensen deze dwang herkennen en wat ze mij adviseren...

Ik ben direct naar de huisarts gegaan en bij een psycholoog gestart omdat ik voelde dat ik keihard de verkeerde kant op ging. We gaan CGT en ERP doen + ACT. Blijkbaar kan ik te veel onrust niet verdragen en gaan we ook proberen mij anders met periodes van stress en spanning om te laten gaan. Kan alleen maar helpen in de toekomst.

Ik heb ergens vertrouwen dat ik er weer uit moet komen. De hyperfocus op slikken is ook weer terug maar die zakt ook heel snel weer weg. Daar schrik ik niet meer van en laat ik voor wat het is.

Graag lees ik jullie reacties op mijn verhaal. Tips zijn altijd welkom 😀

Brabander
05-12-2023

4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |