Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Steeds het gevoel dat ik niks te vertellen heb

Hoi ik ben een jonge man van 27 jaar. Ik heb eigenlijk nooit echt problemen gehad op sociaal vlak. Van de lage school naar het middelbaar altijd vrienden gehad. In de chiro gezeten en daar ook altijd omringd door goede vrienden. <br>Nu sinds enkele jaren, vanaf het begin van corona, is veel sociaal contact verandert. Ik heb steeds het gevoel dat ik niks te vertellen heb. Als ik mijn selectieve vriendengroep zie, die ik ervoor dagelijks/wekelijks zag, klap ik soms helemaal dicht. Ik weet niet wat te zeggen, hoe te reageren op verhalen of vragen die ze stellen. Dit gaat slechts om een kleine vriendengroep van 8 mensen mezelf en mijn vriendin inclusief. <br>Vaak probeer ik deze situaties te voorkomen. Maar dit heeft als resultaat dat mijn vrienden ook een afstand nemen natuurlijk. Ik kan er moeilijk over praten met hen. Ook met mijn vriendin vind ik het heel moeilijk. <br>Enige tijd geleden werden we uitgenodigd om een feestje in stad Antwerpen op een cafe voor een verjaardag van een van men beste vrienden. Hiervoor een etentje gepland bij men schoonvader. Hier deed ik men uiterste best zo lang mogelijk te blijven om maar niet naar het stad te moeten gaan. Uiteindelijk wou men vriendin toch gaan en dit ging bij mij over in een iet of wat paniekaanval. <br><br>Ook heb ik vaak heel veel moeite om op plekken te komen waar veel mensen zijn. De grote drukte ik winkelstraten of dergelijke probeer ik te limiteren en snel mijn zaken te doen. Maar ook situatie met veel mensen die ik effectief ken schrikken me af. Ik beslis vaak gewoon niet te gaan. Net als vandaag een reünie van chiro mensen die ik allemaal ken, ik had er zo graag bij geweest, maar nu lig ik in men eentje in de zetel deze tekst te schrijven. Bang dat ze mij sebiet nog zullen opbellen om te vragen wanneer ik zal komen. <br><br>Ik weet gewoon geen blijf meer met deze angst. Hoe gaan jullie er mee om en wat kan ik er aan doen? <br>Groetjes

Joske
09-09-2023
laatste reactie: 04-02-2024

1
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hey Joske,

Ik herken mij heel erg in je verhaal. De angst vooraf aan sociale gelegenheden, het idee niks te vertellen te hebben en de angst om in een groep te zijn en daarmee bang dat de aandacht op mij gericht gaat worden. Ik struggle hier ook al langere tijd mee.

We zijn al verder in de tijd. Hoe gaat het nu met je? Heb je hulp gezocht? Kan je er inmiddels met je vriendin over praten?

Er over praten is heel moeilijk maar het kan je helpen om je niet zo alleen te voelen in je strijd als er ook andere zijn die hier vanaf weten en wellicht je kunnen steunen. Je familie , vriendin, vrienden of professionele hulp (heeft mij erg geholpen).

Daarnaast werken verdovende middelen als alcohol en drugs averechts. Ik ging vaak meer drinken zodat ik mij minder angstig zou voelen maar vaak voelde ik mij alleen nog maar meer angstiger, helemaal de dagen erna. Geen idee of dit voor jou ook geldt maar wellicht heb je er wat aan.

Ik kan je helaas geen gouden tip geven hoe hier vanaf te komen want ik heb die zelf ook helaas nog niet gevonden. Het begint denk ik met praten en goed voor jezelf zorgen en als je ervoor openstaat kan psycho therapie ook goed werken.

Mocht je verder willen praten hoor ik het graag!

Groetjes,
Marre (29 jaar)


Marre
21-11-2023
Reageer:
Dag vriend,

Zoek een plek waar je alleen met een warme tas koffie kan genieten met een zacht instrumentaal muziekje,

Neem de tijd en dring het jezelf niet op..
En stilaan vraag je zelf, waar liep het mis..
Want dat is wat jou in deze situatie gesleurd heeft..
Je weet het maar je bent bang dat het erger zou worden als je het verhaalt..

Het is iets dat je bang om bent om het te verliezen.. heel zeker betrefd het om een persoon waar je sentimenteel sterk aan gebonden bent..

Aanvaard het zoals het is en laat de tijd het blussen, of kom op voorjezelf,
Voor het erger word..

Bij de eerste keus ga je langzaam lijden, bij de tweede ga je het verdoemen van pijn, maar die pijn zal je verlossen...

Veel geluk
Jaime

Jaime jeremias
26-12-2023
Reageer:
Ik wil van die angsten af en terug meer buiten komen gr

Willems Marleen
04-02-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |