Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Willeke Heerkes | Hypnotherapeut, EMDR

Hypnotherapeut,-EMDR-Schoonhoven
's Heerenbergstraat 64
2871 WW Schoonhoven
willeke-heerkes@datzitzo.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

Angst en paniek
Je bent bang van honden, durft niet op de snelweg te rijden, te solliciteren, naar de tandarts of raakt 's nachts helemaal in paniek van alles dat op je afkomt. Samen onderzoeken we wat je angst je wil vertellen. Zodat je het goede aspect ervan kunt behouden en dat wat je belemmert een plek kunt geven zodat het kan transformeren naar een kwaliteit die je helpt weer stappen te durven zetten.

 

Om gemakkelijker bij je ervaringen in het verleden te komen die er nu voor zorgen dat je je doel niet bereikt, maak ik gebruik van hypnose en EMDR.

 

 

Hypnose is een diepe vorm van concentratie waarbij je helemaal helder, klaarwakker en volledig bij bewustzijn bent. Niet alleen het rationele en bewuste deel van je wordt bij hypnotherapie aangesproken.

 

Maar je maakt ook contact met het onderbewuste, gevoelsmatige en intuïtieve deel van jezelf. Hierdoor kom je gemakkelijker terecht bij je oude ervaring die de oorzaak is van je klacht in het hier en nu.

 

We komen bij deze gebeurtenis met een soort pincode van je zintuigen. Wanneer je bijvoorbeeld een houtvuur ziet en de rook ervan ruikt, de kou van de buitenlucht op je huid voelt en de warmte van een zoete punch in je mond proeft, kan het zijn dat je in gedachten zo maar ineens weer in op de ijsbaan bij het houtvuur van 12 jaar geleden zit.

 

 

Verwerken

Wanneer je deze onverwerkte ervaring herbeleeft, kun je deze alsnog verwerken. Ik help je bij de juiste ervaring uit te komen en emoties en in het lichaam opgehoopte spanningen los te laten. Bovendien wordt je duidelijk wat de gebeurtenis met je huidige klacht te maken heeft.

 

Je kunt overtuigingen die destijds ontstaan zijn en die je toen door de situatie heen geholpen hebben maar die nu niet meer bij je passen, loslaten. Daardoor ben je in staat dingen anders aan te gaan pakken.

 

De verkregen inzichten geven je ruimte voor nieuwe keuzemogelijkheden en dan komt de verandering die jij wilt vaak vanzelf.

 

 

EMDR

Wanneer een ervaring zo intens is geweest dat je er niet los van kunt komen, is ook EMDR een behandelmethode die je helpt om vastzittende traumatische ervaringen te verwerken. 

 

Je wordt bijvoorbeeld steeds overvallen door angstige beelden, gedachtes of nare gevoelens. Je hebt last van nachtmerries, slaapproblemen, depressie, paniekaanvallen of concentratieproblemen. Je voelt je somber, lusteloos, geprikkeld, verdrietig, machteloos, boos of je gaat situaties uit de weg. 

 

EMDR helpt je bij het verwerken van ingrijpende ervaringen zoals; verlies, emotionele verwaarlozig, pesten, geweld, misbruik, verkeersongeval, scheiding, inbraak, of op medisch gebied. 

 

Als we EMDR inzetten, zal ik je vragen aan de gebeurtenis terug te denken, inclusief de bijbehorende beelden, gedachten en gevoelens. We maken er als het ware een filmfragment van. Eerst doe ik dit om meer informatie over de beleving te verzamelen, daarna starten we het verwerkingsproces. Hierbij zetten we het filmbeeld stil op een naar plaatje.

 

Tegelijkertijd volg je mijn hand die ik voor je ogen heen en weer beweeg, luister je naar audio klikjes die je om en om in je oren hoort piepen of tik ik tegen je knieën.

 

Tussendoor vraag ik wat er in je opkomt en gaan we verder met de oogbewegingen, audioklikjes of tikjes. Deze afleiding zal ervoor zorgen dat de herinnering haar kracht verliest. Het wordt dus steeds gemakkelijker aan de situatie terug te denken en ernaar te kijken. Dit herhalen we net zo lang totdat de emotionele lading gezakt is.

 

Na de EMDR behandeling kun je je goed en vol energie voelen. Het kan ook gebeuren dat je moe bent of je niet prettig voelt. Dit hoort bij het verwerkingsproces en is dus een goed teken.

 

EMDR kan onderdeel uitmaken van een hypnotherapie traject. Bij EMDR hoef je niet heel veel te praten. De traumatische ervaring hoeft niet uitgebreid verteld te worden en de herbeleving vindt plaats in een veilige omgeving. Het aantal behandelingen zal afhangen van de ernst en complexiteit van de nare ervaringen.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

 

Willeke

Opleidingen & registraties

Ik heb de 4 jarige HBO opleiding hypno- en regressietherapie bij Trance Art gedaan, de holografische kinderopleiding bij Magick Walk en EMDR bij BIVTRegistraties

Tarieven

Een sessie kost € 100,–  en duurt 1 tot 1,5 uur.


Een verwijzing van de huisarts is niet nodig.

 

Na afloop van de sessie krijg je een factuur die je bij je verzekering in kunt dienen. 


Afhankelijk van je aanvullende verzekering wordt een deel van de kosten vergoed.Omdat de therapie in de aanvullende verzekering zit, hoef je geen eigen risico te betalen.

Als je liever eerst kennis wilt maken, ben je van harte welkom voor een gratis gesprek van een half uur.

Praktijkfoto's

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |